Rizwana gebruikt haar leiderschapskwaliteiten

Rizwana is in het tijdelijke onderkomen, dat ze nu haar thuis noemt. Ze is een zeventienjarig meisje, die met haar moeder en oudere broer Mohammed (22), in een informele nederzetting naast een drukke markt in Mumbai, woont. Rizwana heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, maar ze werd erdoorheen geholpen door de Hamara Foundation, een partner van Save the Children. Dit deden ze door haar familie beter te scholen, en pogingen tot kinderarbeid en een kindhuwelijk stop te zetten, zodat ze haar opleiding kon voorzetten. 

Rizwana gelooft echt dat vrouwen moeten worden opgeleid, zodat ze hun eigen inkomen kunnen genereren en ze niet afhankelijk zijn van een man. Ze geeft om onderwijs voor alle meisjes en werkt er hard aan om ervoor te zorgen dat andere kinderen in haar gemeenschap toegang hebben tot de juiste ondersteuning, zodat ze naar school kunnen gaan of op afstand verder kunnen leren.

Rizwana's leiderschapskwaliteiten leidden ertoe dat ze werd geselecteerd als Save the Children Youth Champion, en door de extra steun die ze heeft ontvangen via het Youth Champion-programma, is ze blijven pleiten voor onderwijs voor kinderen, het einde van kindhuwelijken en financiƫle onafhankelijkheid voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Als onderdeel hiervan werd Rizwana geselecteerd als Assistant Manager van een informeel bankprogramma voor straatkinderen, gerund door de Hamara Foundation met steun van Save the Children. In deze rol beheert Rizwana de rekeningen van straatkinderen, die haar het extra geld geven dat ze op een dag verdienen - dat kan zo laag zijn als 1 roepie - dat ze registreert en vervolgens deponeert bij een bank die wordt beheerd door de Hamara Foundation. Als de kinderen een noodgeval hebben of moeten reizen, komen ze naar haar toe om het spaargeld op te vragen, vervolgens gaat ze naar de bank om het geld op te nemen voor hen. 

>