Stop de oorlog tegen kinderen

WAAROM EEN PETITIE?

Met onze petities willen we regeringsleiders laten weten dat Save the Children het onacceptabel vindt dat kinderen stelselmatig uitgehongerd worden, getraumatiseerd raken of sterven vanwege een gebrek aan medicijnen. Dat moet stoppen. Samen geven we een duidelijk signaal: kinderen mogen geen slachtoffer worden van geweld tussen volwassenen.

Wat doen we met de petitie?

We overhandigen alle handtekeningen aan politici in Den Haag. We vragen onze ministers en kamerleden hiermee namens duizenden andere Nederlanders om kinderen in conflictgebieden te beschermen. En dat zij internationale wetten handhaven en overtreders aanpakken. Dat vragen we ook aan andere landen op de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Op deze jaarlijkse bijeenkomst van alle VN-lidstaten komen onder andere alle conflicten die op dit moment spelen aan bod.
 

Hoeveel petities zijn er nodig?

Hoe meer handtekeningen, hoe sterker onze boodschap aan de Nederlandse en internationale politiek. Daarom voeren wij zelf flink actie en roepen wij iedereen op om onze petitie te delen en anderen te vragen om ook mee te doen.