Reddingsmissie op de Middellandse Zee

Elke dag weer worden tientallen kinderen in propvolle, gammele bootjes gezet voor een dagenlange reis naar veiligheid. Ze reizen zonder familie, reddingsvest of voedsel. Uitgedroogd, maar drijfnat en ijskoud door het zeewater hurken ze bijeen, hopend op een goede afloop. Sommigen hebben geluk. Maar vele kinderen zullen nooit meer aan wal komen, verzwolgen door de golven van de Middellandse Zee. 

De vluchtelingencrisis ligt politiek lastig. Maar voor ons is het simpel: we laten geen kinderen verdrinken. Daarom hebben wij een reddingsschip van Save the Children in de vaart gebracht in de wateren tussen Libië en Italië.

Met uw hulp kan ons reddingsteam:

SEARCH       kinderen in zee vinden voordat het te laat is
RESCUE       kinderen uit de alles verzwelgende golven halen
SAVE             kinderen al op zee een veilige plek en specialistische hulp geven

Uiteraard redt de bemanning van ons reddingsschip ook de volwassenen, maar als kinderhulporganisatie richten wij ons specifiek op kinderen. De gezichten van de reddingswerkers betekenen voor hen een einde aan de nachtmerrie.

Roger Alonso, teamleider van ons reddingsschip 

"Ons team stelt alles in het werk om kinderen te redden en te helpen, inclusief psychologische zorg."

Roger Alonso, teamleider van ons reddingsschip 

De hulpverleners varen met kleine bootjes naar de ronddobberende of zelfs zinkende boten en brengen de drenkelingen naar het schip en vervolgens naar veilige havens in Italië. Op het schip worden per vaart 300 vluchtelingen opgevangen door artsen, verpleegkundigen en hulpverleners met beademingsapparatuur, dekens, drinkwater, voedsel en droge kleren. De kinderen krijgen hun eigen veilige plek met speelgoed, professionele begeleiding en rust, waar zij gedurende de (soms wel drie dagen durende) reis naar de Italiaanse haven kunnen blijven. Ook daar staan onze specialisten klaar om hen op te vangen en te begeleiden.

Ruim 2.700 mensen gered

De bemanning van ons reddingsschip heeft tot dusver 2.705 mensen in veiligheid gebracht. Onder hen bevonden zich ongeveer 435 kinderen.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over onze reddingsmissie op de Middellandse Zee.
Lees meer

Verhalen van vluchtelingen

Veel mensen die de gevaarlijke reis afleggen hebben internationale bescherming nodig. Ze vluchten voor oorlog en geweld in het land van herkomst.
Lees meer

Een kind laat je niet verdrinken.

Jouw hulp is dringend nodig! Help je mee?

Doneer vandaag nog