Search.
Rescue.
save.

7.700 mensen in veiligheid gebracht

In de periode tussen begin september en eind november 2016 heeft de bemanning van ons reddingsschip tijdens 2.705 vluchtelingen en migranten gered en naar de veilige haven van Trapani (Sicilië) gebracht. Onder hen bevonden zich 435 kinderen. 

Sinds maart 2017 hebben onze collega's meer dan 5.000 mensen gered. 93% van de kinderen die dit jaar op Italiaanse kusten aankomen, reizen zonder hun ouders en zijn zeer kwetsbaar voor mensenhandel, misbruik en uitbuiting.

Alleenreizende kinderen
Veel alleenreizende kinderen zeiden dat ze door hun familie zijn gestuurd, in een wanhopige poging te ontsnappen aan een ​​leven verwoest door conflict, vervolging of extreme armoede. Helaas verrast ons dit niet. Daarom hebben we experts aan boord die hen emotionele steun en praktische hulp geven.

Veilige haven voor kinderen
Aan boord van ons schip staan kinderen altijd op de eerste plaats. We geven ze medische zorg, voedsel, water en kleding. En we hebben een veilige ruimte voor de kinderen om te rusten, te spelen en te herstellen.

Eenmaal in Italië zullen onze teams - die al 8 jaar vluchtelingen opvangen- ervoor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen specialistische hulp krijgen.
 
Lees de meestgestelde vragen over deze reddingsmissie op de Middellandse Zee