Ruim 2.700 mensen in veiligheid gebracht

In de periode tussen begin september en eind november heeft de bemanning van ons reddingsschip al 2.705 vluchtelingen en migranten gered en naar de veilige haven van Trapani (Sicilië) gebracht. Onder hen bevonden zich 435 kinderen. 

Alleenreizende kinderen
Veel alleenreizende kinderen zeiden dat ze door hun familie zijn gestuurd, in een wanhopige poging te ontsnappen aan een ​​leven verwoest door conflict, vervolging of extreme armoede. Helaas verrast ons dit niet. Meer dan 90% van de kinderen die de reis naar Italië maakt, reist alleen. Daarom hebben we experts aan boord die hen emotionele steun en praktische hulp geven.

Veilige haven voor kinderen
Aan boord van ons schip staan kinderen altijd op de eerste plaats. We geven ze medische zorg, voedsel, water en kleding. En we hebben een veilige ruimte voor de kinderen om te rusten, te spelen en te herstellen.

Eenmaal in Italië zullen onze teams - die al 8 jaar vluchtelingen opvangen- ervoor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen specialistische hulp krijgen.

Waarom we een levensreddend schip hebben ingezet
Dit jaar zijn al duizenden mensen verdronken in de Middellandse Zee. Het aantal kinderen dat probeert over te steken naar Italië is met twee derde toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Lees de meestgestelde vragen over deze reddingsmissie op de Middellandse Zee

Geen enkel kind zou zo'n angstaanjagende reis mee moeten maken.

Een kind laat je niet verdrinken.

Jouw hulp is dringend nodig! Help je mee?

Doneer vandaag nog