Skip to main content
CH1553547-Woman-sanitises-hands-at-vaccination-centre-Nepal.jpg

Eindrapportage Corona Giro555 actie

Hulpverleners van Save the Children hebben veel moeilijk bereikbare gebieden in India bezocht, waar mensen te arm zijn of niet mobiel genoeg om naar een ziekenhuis te komen. Daar dienden we vaccinaties toe en gaven we voorlichting over het voorkomen van verspreiding van COVID-19. In totaal heeft Save the Children 321.171 vaccinatiedoses toegediend. Dit alles deden we in overleg met het Indiase ministerie van Gezondheidszorg.

Levering medische apparatuur
Save the Children leverde verschillende medische apparatuur aan ziekenhuizen in India waaronder pulsoxymeters voor kinderen, BiPAP apparaten en koelkasten voor de opslag van vaccins. Ook hebben we drinkwatervoorzieningen en zitplaatsen geïnstalleerd op vaccinatie-locaties.  

Om verspreiding van COVID-19 besmettingen in hotspotgebieden te voorkomen, werd in overleg met lokale gezondheidsdiensten een covid-thuispakket voor patiënten in quarantaine samengesteld. Er zijn 1100 van deze pakketten uitgedeeld in de districten Dhar en Badwani, 1070 in Bhopal en 300 in Dungarpur.

Dit zat er in zo'n pakket:

  • Digitale thermometer 
  • ​Gezichtsmaskers 
  • Handzeep
  • Plastic handschoenen 

Bewustwordingscampagnes in Nepal, Bangladesh, Pakistan en de Filippijnen

Save the Children voerde zogenoemde ACTIVATE-campagnes uit om de terughoudendheid in vaccinaties in Nepal, Bangladesh, Pakistan en de Filippijnen te verminderen. Op deze manier probeerden we mensen bewust te maken van het belang van vaccineren. 

Giro555-corona_1

Save the Children dient vaccinaties toe in moeilijk bereikbare bergdorpjes


Krandijadi is een klein dorpje tussen twee heuvels in het Kandhamal-district van Odisha, in het oostelijke deel van India. Het dorp is moeilijk bereikbaar, vanwege de smalle wegen. Alleen met een wandeling van 15 km de berg op door een dicht bos kun je er komen. Er wonen 38 mensen in het dorp, van wie er 16 in aanmerking kwamen voor een COVID-19 vaccinatie.  

Het team van Save the Children ontdekte dat er geen gezondheidsfunctionaris of eerstelijnswerker naar het dorp was gegaan om het vaccin toe te dienen. Het team bracht het onmiddellijk onder de aandacht van de districtsambtenaren, die ermee instemden een vaccinatieteam naar het dorpje te sturen. Ze vroegen het team van Save the Children om met hen mee te gaan.  

“We waren heel blij om gezondheidsfunctionarissen van de overheid in ons dorp te zien. Niemand bezocht ons. We zijn blij dat we het COVID-19-vaccin hebben gekregen, want dat kan ons en onze kinderen beschermen”, vertelt de 31-jarige Nayani Pradhan.  

Krandijadi is slechts één voorbeeld van waar den teams mee hebben geholpen om vaccinaties toe te dienen. We hebben veel vergelijkbare moeilijk bereikbare gebieden bezocht en vaccinaties toegediend.