Speaking Minds aanwezig bij het Young Impact Event 2017  

Young Impact is een jongeren-beweging die de wereld verandert. Dinsdag 30 mei 2017 vond het eerste Young Impact event plaats in de Ziggo Dome. Duizenden jongeren waren daar aanwezig omdat zij op de één of andere manier impact hebben gemaakt. Ook Speaking Minds was met een groepje afgereist naar de Ziggo Dome.

De jongeren konden niet alleen inspirerende speeches horen, maar ook hun grote voorbeelden ontmoeten. Zo waren o.a. Teske de Schepper, Rico Verhoeven, Streetlab, Sam Feldt en Victor Minds aanwezig. Ontzettend veel jongen mensen mochten een Award ontvangen voor hetgeen dat zij nog steeds betekenen voor de samenleving. Zo ontving David Garib de Young Community Award voor het opzetten van een kindervoedselbank in Brabant.  

Wij, als Speaking Minds vinden het belangrijk dat de jongeren een podium krijgen die zich, op wat voor manier dan ook inzetten voor de samenleving. Met Speaking Minds laten we jongeren meedenken over het armoedebeleid, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren en gemeenten elkaar ontmoeten om over dit vraagstuk samen na te denken.

We hebben een traject gedaan met o.a. de jongeren in Utrecht en de jongeren in Rotterdam van het Zadkine college. Deze jongeren zijn ook onze ambassadeurs en sommigen van hen blijven meedenken over het armoedebeleid in hun gemeente. Op die manier blijven ze betrokken en dragen zij zo hun steentje bij aan de maatschappij. 

Young Impact en het event is een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR. Meer over de Young Impact Awards kun je hier lezen. We hopen volgend jaar weer met een groep van Speaking Minds aanwezig te kunnen zijn.