Skip to main content
6d2aed3e-8a97-49e3-9185-24d4fb6c2dae.jpg.webp

TommyCares

Ons partnership met TommyCares

India heeft het hoogste aantal kindarbeiders ter wereld. Met steun van TommyCares van de Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger ondersteunt Save the Children sinds 2013 een programma voor kindarbeiders in Delhi, India.

De Indiase regering schat dat 12,6 miljoen Indiase kinderen arbeid verrichten vanuit huis of in een van de ruim 36.000 kledingfabrieken. Ze verdienen een paar cent per uur. Ze hebben nauwelijks tijd om naar school te gaan om zo hun toekomstperspectief te verbeteren. Ongeveer driekwart van de kindarbeiders werkt parttime, de rest werkt fulltime, soms 37 uur. Veel jonge parttimers stoppen voortijdig met school om fulltime te gaan werken.

Helpen met onderwijs
Verdeeld over vier slums in Delhi kunnen in 4 speciale activiteitencentra kwetsbare kinderen een paar uur per dag leren en spelen. Kinderen stromen via versneld onderwijs in het regulier onderwijs en de oudere kinderen kunnen via beroepsonderwijs een toekomst voor zichzelf bouwen. Resultaten tot op heden:

 

  • 1.016 kinderen zijn naar de activiteitencentra gegaan
  • 326 kinderen volgen beroepsonderwijs en 333 kinderen regulier onderwijs
  • 1.976 kinderen en 1.101 ouders ontvingen medische controles


Save the Children werkt nauw samen met ambtenaren, ministeries, kinderbeschermers, werkgevers en fabrikanten. Door te praten, voor te lichten en te overleggen kennen ze de wettelijke bepalingen maar vooral ook de schadelijke effecten van kinderarbeid. Van belang zijn ook de trainingen aan politiemensen die een rol spelen in de bescherming van kinderen.

Limited edition Tommy Hilfiger tas
Tommy Hilfiger heeft een tas ontworpen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Deze TommyCares tas is gemaakt van duurzaam katoen. De opbrengst van de shopper gaat naar de gezamelijke goede doelen van Tommy: Save the Children, Wereld Natuurfonds en War Child. De prijs is slechts € 10,- en alleen als een limited edition verkrijgbaar in de Tommy Hilfiger winkels in Europa. Of online. Er is een beige en navy blue variant.

Bezoek de website van onze partner