Stop de oorlog tegen kinderen

WAAROM DEZE PETITIE?

Met onze petitie willen we regeringsleiders laten weten dat wij het onacceptabel vinden dat kinderen stelselmatig uitgehongerd worden, getraumatiseerd raken of sterven vanwege een gebrek aan medicijnen. Dat moet stoppen. Samen geven we een duidelijk signaal: kinderen mogen geen slachtoffer worden van geweld tussen volwassenen.

Wat gebeurt er met de petitie?

In september 2019 overhandigen we alle handtekeningen aan politici in Den Haag. We vragen onze ministers en kamerleden hiermee namens duizenden andere Nederlanders om kinderen in conflictgebieden te beschermen. En dat zij internationale wetten handhaven en overtreders aanpakken. Dat vragen we ook aan andere landen op de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Deze vergadering is van 17 tot 30 september 2019 in New York. Op deze jaarlijkse bijeenkomst van alle VN-lidstaten komen onder andere alle conflicten die op dit moment spelen aan bod.
 

Hoeveel petities zijn er nodig?

Hoe meer handtekeningen, hoe sterker onze boodschap aan de Nederlandse en internationale politiek. Wij willen 40.000 handtekeningen verzamelen. Daarom voeren wij zelf flink actie en roepen wij iedereen op om onze petitie te delen en anderen te vragen om ook mee te doen.