Help de kinderen
uit Syrië

Syrië, een bron van geweld en conflicten

Wat in 2011 met demonstraties begon heeft zich ontwikkeld tot een gewelddadig, bloedig conflict waarvan het einde nog niet in zicht is. Na bijna zes jaar van angst, honger en ziekte heeft de burgeroorlog honderdduizenden levens geëist en zijn miljoenen mensen binnen het land zelf op de vlucht. Ruim vier miljoen Syriërs zijn naar buurlanden als Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte en Irak gevlucht. Bijna de helft van alle vluchtelingen is kind.

De langdurige aard van het conflict en de uitdagingen bij het moeilijk verkrijgen van toegang tot humanitaire hulp heeft geresulteerd in een verslechtering van de situatie voor kinderen en hun ouders. Meer dan 12 miljoen Syriërs hebben dringend hulp nodig.

Kinderen worden geconfronteerd met beroving van hun fundamentele rechten zoals toegang tot basisonderwijs en gezondheidszorg. Anderen zijn getuige van gruwelijke wreedheden tegen familieleden en vrienden of worden zelf aangevallen. Dit leidt in vele gevallen tot langdurige psychische schade. Door de huidige situatie worden kinderen gedwongen te stoppen met school.

Verhalen van Syrische kinderen

De denkbeeldige wereld van Bashira

Bashira 's (10 ) mooie blauwe ogen hebben meer gezien dan iemand zich kan voorstellen. Om zichzelf te beschermen, heeft ze een denkbeeldige wereld gecreëerd.
Lees verder

Alle kleur is verdwenen uit het leven van Emam

Emam: "Kijk om je heen ... er is helemaal geen kleur. Alles is grijs, de steentjes zijn scherp en zand doet pijn aan mijn ogen. Alle kleur is verdwenen uit mijn leven."
Lees verder

Ali droomt van de andere kant van de vallei

Aan Syrië denken maakt Ali verdrietig. Hij is verdrietig om zijn neef, die drie weken geleden in zijn rug is geschoten en daardoor is gestorven. Muziek maken heeft een helende werking op hem.
Lees verder

Nieuws

13-JUL-2018

Dringend hulp nodig voor kinderen uit Syrisch Daraa

19-APR-2018

Kinderen uit Oost-Ghouta hebben dringend hulp nodig

27-MRT-2018

7-jarige Syrische kinderen in de VN Veiligheidsraad