Skip to main content
0c2de5ba-bb2b-4d4c-b7b6-8e4810c1de5b

"Ik weet dat de straat niet veilig is, maar ik kan nergens heen."

SELIM (12) UIT INDIA

Lees meer

Niemand hoort met Kerst alleen te zijn

De meeste mensen vieren de feestdagen met vrienden en familie. Dit staat in schril contrast met de miljoenen kinderen die in India, Bangladesh, Liberia en Indonesië helemaal alleen op straat leven.
Alleen al in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, leven 240.000 kinderen op straat. Verstoten, eenzaam, met een lege maag en doodsbang kruipen zij ’s nachts dicht tegen elkaar aan. In de hoop dat ze niet mishandeld worden en dat ze niet gevonden worden door kinderhandelaren.

Een van die kinderen is Selim. Hij werd gevonden door één van onze maatschappelijk werkers en naar een opvanghuis van Save the Children gebracht. Dankzij jouw steun slaapt Selim ’s nachts niet meer op een krantje op straat, maar hij is veilig en hij kan naar school. In het filmpje hieronder zie je hoe we Selim en andere straatkinderen in Bangladesh helpen.
Structurele oplossing
De veilige opvangplekken zijn een noodmaatregel: ons uiteindelijke doel is om kinderen structureel van de straat te krijgen. Daarom werken we ook aan duurzame oplossingen, zodat straatkinderen weer een echt thuis hebben. Samen met overheden, lokale jeugdzorginstellingen en gemeenschappen zorgen we voor goede pleegzorg, inkomensverbetering van ouders, voorlichting over huiselijk geweld en toegankelijk onderwijs voor de meest kwetsbare kinderen. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij coördineren we bijvoorbeeld in India een duurzaam vangnet voor straatkinderen, waardoor 200.000 straatkinderen een identiteitsbewijs krijgen én toegang tot goede pleegzorg, onderwijs en een veilige plek.
15f9c4d5-a321-4384-baa0-b52ff780ce12.jpg.webp

Help straatkinderen aan een toekomst

Doneer vandaag nog