Een 'miljoenenstad' zonder burgermeester

Vluchtelingenkamp Cox's Bazar

25-AUG-2021

4 Jaar Rohingya crisis: Mentale stress bij kinderen eist tol

30-MRT-2021

Na de brand: Veilige plekken voor Rohingya-kinderen hard nodig

23-MRT-2021

Opnieuw grote brand in Cox’s Bazar

1 miljoen mensen waaronder 855.000 Rohingya verblijven momenteel in Cox’s Bazar, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Ter illustratie: in een gebied ter grootte van Urk wonen net zoveel mensen als in Amsterdam. De leefomstandigheden in het kamp zijn zwaar, vooral voor kinderen. Toegang tot schoon water, sanitair en gezondheidszorg is beperkt en corona verergert de situatie. Afstand houden is er vrijwel onmogelijk.

Het Coronaziekenhuis in Cox's Bazar

Bangladesh heeft minder dan 2.000 ventilatoren beschikbaar voor een bevolking van 165 miljoen. Voor de regio waar Cox’s Bazar in ligt zijn slechts 20 intensive care bedden beschikbaar en zijn er nauwelijks ventilatoren beschikbaar. Om de besmettelijke ziekte het hoofd te kunnen bieden heeft Save the Children een Corona-ziekenhuis gebouwd in het kamp. Maar de middelen zijn beperkt en de omstandigheden zijn zwaar.

Plek voor 60 ernstig zieke coronapatiënten

In het ziekenhuis, dat dag en nacht geopend is, is plek voor 60 ernstig zieke coronapatiënten. Ook is er een kraamafdeling voor moeders met corona.
Lees verder

Willem Sools: 'We doen veel aan preventie'

Onze collega Willem Sools (40) vertrok mei 2020 naar Cox’s Bazar, waar hij met een speciaal daarvoor aangewezen team het coronaziekenhuis opzette.
Lees verder