Skip to main content
Filipijnen kinderen hulp

"Ons huis werd volledig verwoest door tyfoon Haiyan."

TARISA (14) EN HAAR ZUSJE IRALYN, FILIPIJNEN

Ons werk op de Filipijnen

Op 8 november 2013 raasde supertyfoon Haiyan over de Filippijnen. De storm duurde kort maar liet een immense verwoesting achter. 14,1 miljoen mensen waren slachtoffer van de ramp, waaronder 5,9 miljoen kinderen. Volgens officiële berichten zijn er 6.300 mensen overleden, raakten 4,1 miljoen mensen ontheemd. Miljoenen mensen raakten afhankelijk van een of andere vorm van hulp. Ter vergelijk: in Haïti waren er 3 miljoen getroffenen. Hulp kwam snel op gang en de wederopbouw van het land is nog steeds in volle gang.

Save the Children is al sinds 1981 actief op de Filippijnen en heeft sinds die tijd hulp geboden bij tientallen grote en kleine rampen en crisissen als gevolg van overstromingen, aardbevingen en conflicten. Daarom kon Save the Children snel en adequaat reageren op de tyfoon en de slachtoffers helpen.

De focus van de hulpverlening lag in de eerste maanden na de ramp op het verlenen van noodhulp. De distributie van voedsel, schoon drinkwater, tenten voor tijdelijk onderkomen en sanitaire voorzieningen waren nodig om in eerste (over)levensbehoeften te voorzien. Momenteel ligt de focus vrijwel volledig op wederopbouwprojecten, waarbij de heropbouw van de eigen leefomgeving centraal staat.

Met het geld van Giro 555 werkt Save the Children specifiek op het eiland Panay in de provincie Iloilo. Nog tot eind 2015 worden door de Samenwerkende Hulporganisaties wederopbouwprojecten uitgevoerd.

Projecten in de Filipijnen

Noodhulp voor Filipino’s na tyfoon Haiyan

De verwoestende tyfoon Haiyan raasde op 8 november 2013 over de Filipijnen, met windsnelheden van 315 kilometer per uur. Bijna 13,5 miljoen mensen getroffen door Haiyan.

Lees verder

Noodhulp en wederopbouw na tyfoon Haiyan

De nietsontziende tyfoon ging gepaard met zware regenval en vloedgolven tot zes meter hoog. Bij de ramp vielen 6.201 doden, bijna 1800 mensen worden vermist en 4,1 miljoen mensen raakten dakloos.

Lees verder

Berichten over Filipijnen

Meer dan 4 miljoen kinderen door supertyfoon Filippijnen getroffen

17 Dec 2021

Minstens 4,1 miljoen kinderen zijn door de supertyfoon getroffen die gisteren door de Filipijnen raasde. De tyfoon richtte grote verwoestingen aan in de oostelijke en centrale Visayas en in het noordoosten van Mindanao.
Lees meer

Honderdduizenden kinderen in Azië en Centraal-Amerika getroffen door natuurgeweld

12 Nov 2020

De afgelopen weken zijn honderdduizenden kinderen en hun families hard getroffen door zware regenbuien, overstromingen en aardverschuivingen in Azië en Centraal-Amerika.
Lees meer
Doneren algemeen filipijnen

Geef kinderen in de Filipijnen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer