Nisa (4) uit Nepal

"De aardbeving verwoestte ons huis."

Aardbeving Nepal

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door de zwaarste aardbeving in het land in 80 jaar. Bijna 9.000 mensen verloren het leven, miljoenen mensen verloren hun huis en bron van inkomen. 

Hoe heeft Save the Children geholpen?
We werken al sinds 1976 in Nepal en bieden zowel humanitaire hulp als ondersteuning bij ontwikkeling. Na de verwoestende aardbevingen in april en mei 2015 hebben we onze (noodhulp)activiteiten uitgebreid om in de allereerste behoeften van mensen te kunnen voorzien. De focus lag daarbij uiteraard op kinderen.

Gezondheid, water, sanitatie en hygiëne
In 11 getroffen gebieden gingen we aan het werk op het gebied van gezondheid, water, sanitatie en hygiëne (WASH), kinderbescherming en voedselzekerheid en voeding. We konden die steun bieden omdat er altijd 120 goed opgeleide internationale en lokale medewerkers klaarstaan voor noodsituaties en omdat er standaard een voorraad hulpgoederen klaarligt om direct tot 10.000 gezinnen te kunnen helpen.

Giro555: Nederland helpt Nepal

Giro555 startte na de aardbeving onmiddellijk een nationale actie. Nederlanders waren erg begaan met de Nepalezen. In totaal kwam ruim 25 miljoen euro binnen op Giro555. De hulporganisaties achter Giro555 hebben deze actieopbrengst volledig ingezet voor noodhulp en wederopbouw. 1,1 miljoen mensen in Nepal hebben hulp gekregen.
Lees verder

Geef kinderen in Nepal een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>