Aardbeving Lombok

Op 5 augustus 2018 werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door de grootste en zwaarste aardbeving in zijn geschiedenis. De beving had een kracht van 6.9 op de schaal van Richter.

555 mensen overleefden de aardbeving niet en er zijn naar schatting 77.000 huizen verwoest. Bijna 400.000 mensen werden dakloos.

Op 9 augustus volgde een tweede beving met een kracht van 5.9. Deze richtte vooral veel schade aan, doordat veel gebouwen die bij de eerste beving al waren beschadigd het alsnog begaven. Op 19 augustus volgde een derde reeks aardbevingen met een kracht van 6.3 en 6.9.

Hoe heeft Save the Children geholpen?
We werken sinds 1976 in Indonesië en sinds 2017 op Lombok. Na de verwoestende aardbevingen in augustus 2018 hebben we onze (noodhulp)activiteiten uitgebreid om in de allereerste behoeften van mensen te kunnen voorzien. De focus lag daarbij uiteraard op kinderen.

Gezondheid, water, sanitatie en hygiëne
We gingen direct aan het werk op het gebied van gezondheid, water, sanitatie en hygiëne (WASH), kinderbescherming en voedselzekerheid en voeding. We konden die steun bieden omdat er altijd goed opgeleide internationale en lokale medewerkers klaarstaan voor noodsituaties en omdat er standaard een voorraad hulpgoederen klaarligt om direct te kunnen helpen.

>