ALL-IN – voor financieel kwetsbare jongeren

Het ALL-INSTRUMENT komt uit de koker van Speaking Minds. Want, nog steeds groeien er ruim 315.000 kinderen op in armoede. Gemeenten zijn verantwoordelijk om hier iets aan te doen. Om deze reden hebben we in 2016 Speaking Minds ontwikkeld, waarbij gemeenten in een intensief traject met (kwetsbare) jongeren praten over een onderwerp en vraag dat hen aangaat.

Er was ook behoefte aan een format, waarbij gemeenten zonder een externe trainer en intensief traject in gesprek konden gaan met jongeren over armoede en schulden via een toegankelijk instrument. Om deze redenen hebben we de ALL-IN tool ontwikkeld met dank aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij ALL-IN zijn jongeren, beleidsmakers en uitvoerende professionals mede-ontwikkelaar en jongeren gaan als ALL-INstructeur het instrument begeleiden. ​

Door gebruik te maken van het ALL-INSTRUMENT ontdekken jongeren en professionals gezamenlijk in hoeverre het ondersteuningsaanbod voor financieel kwetsbare jongeren toegankelijk en passend is en wat mogelijk ontbreekt. Er wordt in kaart gebracht wat goed gaat, wat beter kan en het jongerenperspectief wordt hierin meegenomen. ALL-IN is daarmee ook een eerste stap van jongerenparticipatie!​

Met ALL-IN bieden wij een pakket aan die je gratis kunt downloaden, waarbij je een sessie kunt uitvoeren met jongeren, professionals en of beleidsmedewerkers. De sessie duurt drie uur. De tool kan ook als handvat naast Speaking Minds wordt gebruikt.
 

Voor wie is ALL-IN?

  • Een beleidsmaker die het vraag en aanbod binnen de gemeente in kaart wil brengen.
  • Een uitvoerende professional die het ondersteuningsaanbod beter wil laten aansluiten op wat jongeren nodig hebben.
  • Een (burgerschaps)docent die studenten wil opleiden tot kritische en meedenkende burger.
  • Een jongere die wil meedenken over wat financieel kwetsbare jongeren nodig hebben.

Meer over ALL-IN lees je op all-intool.nl
 

>