Basic Education Support towards Transition (BEST)

De afgelopen decennia zijn meer dan 200.000 mensen uit Myanmar naar Thailand gevlucht vanwege aanhoudend conflict en geweld in het Zuidoosten van Myanmar. Momenteel verblijven nog ruim 90.000 mensen in negen kampen in het gebied rond de grens tussen Thailand en Myanmar. Hoewel de hoop was dat de situatie zou verbeteren en deze vluchtelingen weer terug naar Myanmar zouden kunnen keren is dit vooralsnog niet het geval. In februari 2021 vond er een staatsgreep plaats in Myanmar die de politieke stabiliteit in het land heeft aangetast. Daarnaast heeft COVID-19 de toegang tot basisdienstverlening verstoort en bestaande kwetsbaarheden van de vluchtelingen verergerd. 
Save the Children helpt daarom de kinderen in deze negen vluchtelingenkampen door hen toegang te geven tot onderwijs. Samen met onze partners Adventist Development and Relief Agency Foundation (ADRA Thailand) en Jesuit Refugee Service (Asia Pacific - JRS) zorgen we ervoor dat onderwijsfaciliteiten in de kampen worden versterkt. 

Het programma

‘Basic Education Support towards Transition - Phase V (BEST V)’ is een 2-jarig programma in samenwerking met ADRA Thailand en JRS. Het programma bouwt voort op BEST fase IV en biedt onderwijsvoorzieningen voor vluchtelingen (kinderen tot 17 jaar in het bijzonder) uit Myanmar die in de negen vluchtelingenkampen langs de grens in Thailand wonen. Dit doen wij door leraren te trainen en financieel te ondersteunen, scholen te voorzien van lesmateriaal en kinderen die niet naar school kunnen te helpen om weer terug naar school te gaan. Daarnaast is er aandacht voor het creëren van een veilige leeromgeving, en helpen we hen met informatie over vervolgonderwijs buiten het vluchtelingenkamp.

In totaal gaan er momenteel 18,079 kinderen naar school in de kampen, met het programma hopen wij voor hen de continuïteit van onderwijs te verzorgen en in totaal alle 36.000 kinderen in de kampen de mogelijkheid te bieden onderwijs te volgen. 

Door de verslechterde situatie in Myanmar onder invloed van de staatsgreep en COVID-19 is het voortzetten van onderwijsvoorzieningen in de vluchtelingenkampen nog steeds zeer noodzakelijk. Nu terugkeer naar Myanmar voor veel vluchtelingen voorlopig niet mogelijk is, zorgt Save the Children ervoor dat kinderen kunnen blijven leren. Save the Children is er namelijk voor ieder kind. Onvoorwaardelijk. 
 

Project naam: Basic Education Support towards Transition (BEST) - Phase V
Project locatie: Tak, Mae Hong Son, Kanchanaburi and Ratchaburi Provincies in Thailand
Duur: 2 jaar, van 1 Maart 2021 tot en met 28 februari 2023

Partners: Adventist Development and Relief Agency Foundation (ADRA Thailand), Jesuit Refugee Service (Asia Pacific - JRS)

Dit project wordt gefinancierd door de  Europese Unie ​

Facebook - Twitter - Instagram