De situatie voor kinderen en hun familieleden
in Venezuela is rampzalig.

Venezuela - dit doet Save the Children

Venezuela is een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor kinderen. Het heeft een van de hoogste moordcijfers ter wereld. Hyperinflatie, werkloosheid, een groot tekort aan voedsel en medische voorzieningen hebben geleid tot een enorme toename van het aantal mensen dat het land uit wanhoop verlaat. De situatie voor kinderen en hun familieleden in Venezuela is rampzalig.

Noodsituatie
Door groeiende (politieke) onrust en grote economische onzekerheid zijn meer dan 3 miljoen mensen uit Venezuela gevlucht. Alleen al in buurland Colombia bevinden zich ruim 1 miljoen Venezolaanse migranten. Als de situatie zo nijpend blijft, is dit aantal tegen het einde van 2019 waarschijnlijk verdubbeld.

De gezinnen hebben geen toegang tot voedsel, schoon water en medicijnen en komen uitgeput en ondervoed in Colombia aan. Elke week overlijden er gemiddeld 5 à 6 kinderen als gevolg van ondervoeding. Aanstaande moeders zijn zonder medische zorg van de radar verdwenen. Eenvoudig te voorkomen ziektes, zoals malaria, hebben vrij spel en treffen vooral kwetsbare kinderen.

Bescherming en steun voor kinderen in Venezuela
De teams van Save the Children richten zich op de belangrijkste oorzaken van gedwongen migratie, zodat gezinnen en kinderen hun land niet hoeven te ontvluchten. Onze teams bieden bescherming en steun aan kinderen en hun families. Ook werken we aan het verbeteren van de hygiëne om gevaarlijke overdraagbare ziekten tegen te gaan.

Kindvriendelijke ruimtes in Colombia
Voor de honderdduizenden kinderen en gezinnen die van Venezuela naar Colombia vluchten, hebben we kindvriendelijke ruimtes opgezet in opvangplekken bij de grens. Samen met andere humanitaire organisaties blijven we ons inzetten voor de rechten van migrantenkinderen en -jongeren. Onze speciale aandacht en zorg gaat uit naar kinderen die alleen reizen en daardoor extra kwetsbaar zijn. Tot dusver hebben we in Colombia bijna 35.300 mensen bereikt met onze hulp, onder wie ongeveer 30.500 kinderen. Ook in Mexico en Peru staan we klaar voor de Venezolaanse vluchtelingenkinderen en hun families.  

Help Venezolaanse kinderen aan een betere toekomst 
Save the Children zet haar jarenlange noodhulpexpertise in om kwetsbare Venezolaanse kinderen te helpen. Maar dat kunnen we niet zonder jouw steun.

Steun ons werk om kinderen in Venezuela en overal ter wereld een betere toekomst te geven.

Doneer nu
>