12 foto's: 2017 voor kinderen wereldwijd

Ieder kind verdient een eerlijke kans. Samen met jou geven we in de hele wereld kinderen een gezonde start, de kans om te leren en we beschermen ze tegen onrecht en gevaar. Wij doen wat nodig is om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Niet alleen in geval van nood, maar elke dag weer.

Enorm bedankt voor je steun in 2017!

Januari

Door zware sneeuwval en ijzige temperaturen in Griekenland en op de Balkan lopen tientallen migranten en vluchtelingen het risico dood te vriezen. De handen van Malak (het meisje op de foto) zijn bevroren. Ze arriveerde met haar familie in Belgrado (Servië) na een dagenlange reis bij temperaturen rond de -10 graden. 

Februari

Meer dan 176.000 mensen in Mosul slaan op de vlucht als strijdkrachten een nieuwe poging doen om de stad te heroveren op militanten. Met jouw steun konden we kinderen en hun families beschermen. Sinds oktober 2016 hebben we 113.075 kinderen bereikt met hulpmiddelen, psychologische steun, water en sanitaire voorzieningen.

Maart

Een nieuwe grimmige mijlpaal in Syrië: 5 miljoen kinderen, vrouwen en mannen zijn het land uitgevlucht sinds de burgeroorlog 6 jaar geleden begon. We publiceren ‘Invisble Wounds’, een rapport over de psychologisch trauma’s waarmee kinderen in Syrië te maken hebben.

April

We geven psychologische steun aan kinderen in Colombia en Peru, nadat dodelijke modderstromen en aardverschuivingen een spoor van vernietiging hebben achtergelaten.

Mei

Eén miljoen - dat is het aantal kinderen en volwassenen dat wij met jouw hulp hebben kunnen bereiken met levensreddende voeding- en gezondheidsinterventies in Somalië, sinds de start van onze noodhulpcampagne in februari.

Juni

Jemen worstelt met de ergste cholera-epidemie ter wereld. Het zijn vooral kinderen die de dupe zijn van deze dodelijke uitbraak. Met jouw steun hebben we behandelcentra opgezet, die levensreddende zorg bieden aan zo'n 127.000 kinderen die door de ziekte getroffen zijn.

Juli

Je helpt mee om kinderen weer samen te brengen met hun families. De 17-jarige Paiyo is het 5.000e kind dat we herenigd hebben, nadat hij in 2013 van zijn familie gescheiden werd toen de gevechten uitbraken in Zuid-Soedan. Ondertussen nadert het aantal Zuid-Soedanezen dat een veilig heenkomen zoekt in buurland Oeganda het miljoen. We helpen kinderen in Oeganda met gezondheidszorg, kindvriendelijke ruimtes en gezinshereniging.

Augustus

Ongeveer 41 miljoen mensen zijn getroffen door overstromingen en aardverschuivingen
in Bangladesh, India en Nepal. We helpen kinderen in alle drie de landen - in Nepal hebben we 13.140 kinderen bereikt, in Bangladesh 7.650 en in India hielpen we 5.345 kinderen.

September

Onze medewerkers staan klaar om de slachtoffers te helpen van de orkaan Irma, die door het Caribische gebied raasde. Duizenden kinderen zijn getroffen door het natuurgeweld.

Oktober

Meer dan 500.000 Rohingya-vluchtelingen zijn gearriveerd in Cox’s Bazar (Bangladesh), op de vlucht voor het vreselijk geweld in Myanmar. 60 procent van de nieuwkomers zijn kinderen. Onze noodteams zorgen voor voedsel, onderdak, hygiëne- en keukenpakketten om duizenden gezinnen te helpen. We geven ook ondersteuning aan ongeveer 1.000 kinderen die alleen zijn aangekomen, zonder familie.

November

We brengen een rapport uit over longontsteking, de vergeten moordenaar die meer kinderlevens eist dan welke andere infectieziekte ook. Elke minuut sterven twee kinderen aan longontsteking. We schatten dat we de komende vijf jaar ongeveer een miljoen kinderen kunnen redden met de hulp van regeringen, partners en donateurs zoals jij.

December

Terwijl de dagen korter en kouder worden, zoeken in Nederland vrienden en families de gezelligheid en de warmte op. Voor kinderen in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan brengt de winterse kou juist nieuwe zorgen. Ze moeten overleven in tenten of in tochtige gebouwen, zonder bescherming tegen de winterkou. Met Foute Kersttruiendag vragen we aandacht en vooral ook financiële steun voor deze kinderen. Onder het motto 'Deel je warmte' komen tienduizenden Nederlanders in actie in een foute kersttrui.