2018: ons werk voor kinderen in 12 foto's

Wij helpen kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Kinderen komen in deze situaties als eerste in de knel: ze raken ondervoed, worden ziek, blijven alleen achter, zijn onveilig en raken getraumatiseerd. Met het risico te overlijden, misbruikt te worden, kinderarbeid te moeten verrichten of te belanden in een kindhuwelijk.

Waar kinderen ons nodig hebben, zijn wij. Save the Children werkt in 120 landen met lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief. Zo werken we toe naar een toekomst waarin elk kind te voorkomen ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld.

Enorm bedankt voor je steun!

Januari - Noodpakketten voor families uit Idlib

Meer dan 110.000 kinderen moesten op de vlucht voor geweld in Idlib, Syrië. We deelden nood- en voedselpakketten uit aan families die opnieuw alles kwaijt waren. We beschermden families tegen de kou met warme dekens, winterkleding en materialen om hun tent water- en winddicht te maken.

Februari - Een veilige plek voor straatkinderen

Met jouw steun konden we onder andere in Bangladesh, Jordanië, Indonesië en Liberia straatkinderen een veilige plek geven en samen met lokale overheden een beter pleegzorgsysteem opzetten. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we 200.000 straatkinderen in India een betere toekomt geven.

Maart - Eten, kleding en dekens voor Oost-Ghouta

Terwijl de wereld stilstond bij 7 jaar oorlog in Syrië, beleefde het conflict een nieuw dieptepunt met de belegering van Oost-Ghouta. Dankzij jou konden onze teams honderden families in de schuilkelders eten, kleding en warme dekens geven.

April - Hulp voor Rohingya's in moessonperiode

In april brak de moessonperiode aan in Cox's Bazaar, het vluchtelingenkam,p voor Rohingya's in Bangladesh. Save the Children is de grootste hulporganisatie in het kamp, waarvan de helft nog kind is. Elke dag bieden 1.600 lokale medewerkers, onder wie 900 Rohingya-vrijwilligers, hulp aan de kwetsbaarste kinderen.

Mei - Dreigende hongersnood onder controle

Na vijf jaar droogte in Somalië was er in het hele land een groot voedseltekort. Save the Children kreeg dankzij jouw hulp een dreigende hongersnood onder controle. Onze teams zorgden voor schoon drinkwater en voedsel voor honderdduizenden gezinnen. Mobiele klinieken trokken naar de meest afgelegen plekken om ondervoede kinderen te behandelen.

Juni - Oproep voor gelijkwaardige behandeling

In het rapport 'Faces of Exclusion' deelden we ons onderzoek, waaruit bleek dat de helft van alle kinderen -1,2 miljard - wereldwijd geen eerlijke kans heeft gekregen door oorlog, armoede of discriminatie. Met jouw stem ter ondersteuning riepen we overheden op om meer te doen om de rechten van alle kinderen gelijkwaardig te behandelen.

Juli - 700 hulpverleners helpen kinderen in Jemen

Kinderen in Jemen, vooral in de belegerde stad Hodeidah, worden bedreigd door bommen, honger en ziekte. 700 medewerkers van Save the Children geven dit jaar medische zorg, voeding, veilige plekken en onderwijs aan honderdduizenden kinderen in 11 provincies. Ook op de meest gevaarlijke plekken.

Augustus - Hulp voor 350.000 Rohingya-kinderen

In augustus is het een jaar geleden dat 700.000 Rohingya's uit Myanmar naar Bangladesh vluchtten. Sindsdien hebben we er 350.000 kinderen onderdak, gezondheidszorg, onderwijs en psychosociale hulp gegeven. Save the Chidren heeft in de kampen onder andere 82 veilige opvangplekken voor kinderen opgezet en deelt elke dag voedselbonnen uit aan 10.000 gezinnen.

September - Noodhulp voor Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi werd opgeschrikt door een krachtige aardbeving en tsunami. Save the Children was al ter plekke en kwam direct in actie. We deelden al in de eesrte dagen na de ramp tentzeilen, klamboes en schoon drinkwater uit aan 16.000 mensen. Dankzij het 'zoek-en-herenig-systeem' konden we al snel kinderen herenigen met hun ouders die zij in de chaos waren kwijtgeraakt.

Oktober - Ondervoeding behandelen én voorkomen

Hoewel er voldoende voedsel is in de wereld, sterft er elke 6 seconden een kind aan de gevolgen van ondervoeding. Save the Children behandelt ondervoede kinderen maar realiseert vooral ook duurzame oplossingen die ondervoeding voorkomen.

November - 2 miljoen kinderen in Jemen behandeld

Sinds het begin van de oorlog in Jemen, in mei 2015, zijn al 85.000 kinderen gestorven van de honger. Met jouw steun hebben we er in diezelfde periode voor kunnen zorgen dat 2 miljoen ondervede kinderen wél overleefden. Over het hele land heeft Save the Children 177 ziekenhuizen en klinieken om ondervoede en zieke kinderen te behandelen.

December - Hulp voor kinderen in conflictgebieden

Een op de 6 kinderen groeit op in een conflictgebied. Bijvoorbeeld in Jemen, Zuid-Soedan, Somalië, Syrië, Irak of Mali. Hun leven wordt beheerst door geweld, angst en gebrek aan perspectief. Dankzij jouw steun kunnen we kinderen in conflictgebieden onderwijs, medische zorg en een veilige opvangplek bieden.

Lees ook 2017: ons werk voor kinderen in 12 foto's