Adiza, 8 jaar, Bangladesh

Samen hielpen we het afgelopen jaar heel veel kinderen

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen.

Waar kinderen ons nodig hebben, zijn onze lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding, een veilige plek, voorlichting en onderwijs.

Enorm bedankt voor je steun!

Maart 2019 - Noodhulp na cycloon Mozambique

Orkaan Idai heeft in Mozambique, Malawi en Zimbabwe grote verwoestingen aangericht. 
Wij bieden noodhulp in de zwaarst getroffen gebieden van Mozambique, de provincies Tete, Manica, Sofala en Zambezia. Dat doen we samen met onze collega’s van Oxfam en CARE. In Beira richten we ook kindvriendelijke ruimtes en tijdelijke leerruimtes in. Kinderen kunnen hier spelen, tekenen, zingen en communiceren met andere kinderen. Het is een eerste stap om te herstellen van de verschrikkelijke dingen die ze hebben gezien.

Februari 2019 - Hulp voor Venezolanen

Door (politieke) onrust en grote economische onzekerheid zijn meer dan 3 miljoen mensen uit Venezuela gevlucht. Alleen al in Colombia bevinden zich ruim 1 miljoen Venezolaanse migranten. Onze teams bieden bescherming en steun aan kinderen en hun families. Ook werken we aan het verbeteren van de hygiëne om gevaarlijke overdraagbare ziektes te voorkomen.

Januari 2019 - Jackson is weer beter

De 3-jarige Jackson uit Kenia was ondervoed en had weinig weerstand. Hij kreeg longontsteking en at helemaal niets meer. Zijn moeder Maximilia liep 55 kilometer met hem naar de dichtstbijzijnde kliniek. Onze verpleegkundige Jedidah gaf Jackson een zuurstofbehandeling en antibiotica en het jongetje knapte gelukkig zienderogen op. 
 

December 2018 - Hulp voor kinderen in conflictgebieden

Een op de 6 kinderen groeit op in een conflictgebied. Bijvoorbeeld in Jemen, Zuid-Soedan, Somalië, Syrië, Irak of Mali. Hun leven wordt beheerst door geweld, angst en gebrek aan perspectief. Dankzij jouw steun kunnen we kinderen in conflictgebieden onderwijs, medische zorg en een veilige opvangplek bieden.

November 2018 - 2 miljoen kinderen in Jemen behandeld

Sinds het begin van de oorlog in Jemen, in mei 2015, zijn al 85.000 kinderen gestorven van de honger. Met jouw steun hebben we er in diezelfde periode voor kunnen zorgen dat 2 miljoen ondervede kinderen wél overleefden. Over het hele land heeft Save the Children 177 ziekenhuizen en klinieken om ondervoede en zieke kinderen te behandelen.

Oktober 2018 - Ondervoeding behandelen én voorkomen

Hoewel er voldoende voedsel is in de wereld, sterft er elke 6 seconden een kind aan de gevolgen van ondervoeding. Save the Children behandelt ondervoede kinderen maar realiseert vooral ook duurzame oplossingen die ondervoeding voorkomen.

September 2018 - Noodhulp voor Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi werd opgeschrikt door een krachtige aardbeving en tsunami. Save the Children was al ter plekke en kwam direct in actie. We deelden al in de eesrte dagen na de ramp tentzeilen, klamboes en schoon drinkwater uit aan 16.000 mensen. Dankzij het 'zoek-en-herenig-systeem' konden we al snel kinderen herenigen met hun ouders die zij in de chaos waren kwijtgeraakt.

Augustus 2018 - Hulp voor 350.000 Rohingya-kinderen

In augustus is het een jaar geleden dat 700.000 Rohingya's uit Myanmar naar Bangladesh vluchtten. Sindsdien hebben we er 350.000 kinderen onderdak, gezondheidszorg, onderwijs en psychosociale hulp gegeven. Save the Chidren heeft in de kampen onder andere 82 veilige opvangplekken voor kinderen opgezet en deelt elke dag voedselbonnen uit aan 10.000 gezinnen.

Juli 2018 - 700 hulpverleners helpen kinderen in Jemen

Kinderen in Jemen, vooral in de belegerde stad Hodeidah, worden bedreigd door bommen, honger en ziekte. 700 medewerkers van Save the Children geven dit jaar medische zorg, voeding, veilige plekken en onderwijs aan honderdduizenden kinderen in 11 provincies. Ook op de meest gevaarlijke plekken.

Juni 2018 - Oproep voor gelijkwaardige behandeling

In het rapport 'Faces of Exclusion' deelden we ons onderzoek, waaruit bleek dat de helft van alle kinderen -1,2 miljard - wereldwijd geen eerlijke kans heeft gekregen door oorlog, armoede of discriminatie. Met jouw stem ter ondersteuning riepen we overheden op om meer te doen om de rechten van alle kinderen gelijkwaardig te behandelen.

Mei 2018 - Dreigende hongersnood onder controle

Na vijf jaar droogte in Somalië was er in het hele land een groot voedseltekort. Save the Children kreeg dankzij jouw hulp een dreigende hongersnood onder controle. Onze teams zorgden voor schoon drinkwater en voedsel voor honderdduizenden gezinnen. Mobiele klinieken trokken naar de meest afgelegen plekken om ondervoede kinderen te behandelen.

April 2018 - Hulp voor Rohingya's in moessonperiode

In april brak de moessonperiode aan in Cox's Bazaar, het vluchtelingenkam,p voor Rohingya's in Bangladesh. Save the Children is de grootste hulporganisatie in het kamp, waarvan de helft nog kind is. Elke dag bieden 1.600 lokale medewerkers, onder wie 900 Rohingya-vrijwilligers, hulp aan de kwetsbaarste kinderen.

Maart 2018 - Eten, kleding en dekens voor Oost-Ghouta

Terwijl de wereld stilstond bij 7 jaar oorlog in Syrië, beleefde het conflict een nieuw dieptepunt met de belegering van Oost-Ghouta. Dankzij jou konden onze teams honderden families in de schuilkelders eten, kleding en warme dekens geven.

Februari 2018 - Een veilige plek voor straatkinderen

Met jouw steun konden we onder andere in Bangladesh, Jordanië, Indonesië en Liberia straatkinderen een veilige plek geven en samen met lokale overheden een beter pleegzorgsysteem opzetten. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we 200.000 straatkinderen in India een betere toekomt geven.