Ajit (3) woont in een sloppenwijk in India

Kinderen in armoede

Ongeveer 600 miljoen kinderen wereldwijd leven in extreme armoede. Deze kinderen lopen een veel groter risico om ondervoed te raken, ziek te worden, uitgebuit te worden en onder gevaarlijke omstandigheden te werken. Ze maken ook minder vaak hun school af. We werken eraan om gezinnen uit de armoede te halen, zodat ze hun kinderen beter kunnen ondersteunen.

Als gezinnen niet de middelen hebben om in hun kinderen te investeren - zoals eten of kleding kopen, of het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar een dokter te laten gaan als ze ziek worden of om ze op school te houden - helpen we hen met geld, goederen en diensten.

Droogte, aardbevingen, conflicten
Als gezinnen in armoede leven of worden getroffen door onverwachte tegenslagen, zoals droogte, aardbevingen, hogere voedselprijzen, de dood van vee of conflicten, lijden kinderen vaak het meest. Gezinnen worden gedwongen om hen van school te halen om te werken, kunnen geen voedzaam eten meer betalen en als een kind ziek wordt, kunnen ze zich geen gezondheidszorg veroorloven. Daarom werken we aan het verbeteren van hun economische weerbaarheid en middelen van bestaan. Dit doen we onder meer op de volgende manieren:

  • hun vermogen opbouwen (geld om te investeren in bedrijven enz.)
  • hun vaardigheden verbeteren (financiĆ«le vaardigheden etc.)
  • systemen versterken zoals markten, sociale normen of beleid
Dit alles zorgt voor stabiele en hogere inkomens, zelfs in tijden van crisis, om kinderen te ondersteunen.

De cyclus van armoede doorbreken
In de jeugdjaren worden veel belangrijke beslissingen genomen over de toekomst, zoals: onderwijs, huwelijk, gezin en werk. De beslissingen die in deze periode worden genomen, zijn weer van invloed op hun kinderen. Daarom biedt de kindertijd de kans om de cyclus van armoede te doorbreken.

Werk om een toekomst op te bouwen
Jonge mensen die geen fatsoenlijk werk kunnen vinden, lopen meer kans om in armoede te vervallen, zwanger te worden of vroeg te trouwen, uitgebuit te worden of gevaarlijk werk te verrichten. Ze zullen ook minder snel voor hun kinderen kunnen zorgen als de tijd daar is. We ondersteunen jongeren bij het vinden van werk, zodat ze een toekomst kunnen opbouwen voor zichzelf en hun kinderen.

Lees ook: Armoede onder kinderen in Nederland