Grace, moeder van Rebecca en Abi, uit Zuid-Soedan

"Ik dacht dat ik mijn kinderen nooit meer terug zou zien."

Gezinshereniging in Zuid-Soedan

Samen met onze partners hebben we 5.000 kinderen in Zuid-Soedan herenigd met hun familie, nadat de gezinnen uit elkaar waren gedreven door het geweld dat uitbrak in december 2013. 

Veel van de kinderen op de vlucht zijn getraumatiseerd geraakt, blootgesteld aan geweld in het door oorlog verscheurde land. Ze hebben het maanden of zelfs enkele jaren zonder hun ouders moeten stellen. Save the Children is hard bezig om de overige gescheiden en onbegeleide kinderen terug te brengen bij hun familie.

De 17-jarige Paiyo (foto hierboven) is het 5.000e kind dat met zijn familie wordt herenigd. 
"Toen ze me vertelden dat ik naar m'n moeder zou gaan, was ik zo door het dolle heen dat ik niet kon slapen."

Zuid-Soedan is pas sinds 2011 onafhankelijk en is daarmee het jongste land ter wereld. Sinds het uitbreken van het conflict in 2013 zijn zo'n 3,5 miljoen mensen binnen Zuid-Soedan op drift geraakt of naar buurlanden als Ethiopië en Oeganda getrokken. De meeste van hen zijn kinderen. Peter Walsh van Save the Children in Zuid-Soedan: "Kinderen worden gescheiden van hun families als gevolg van die vlucht en het conflict. Velen ondernemen in hun eentje een lange en gevaarlijke tocht."

Save the Children leidt en coördineert de hereniging van kinderen met hun ouders in Zuid-Soedan, en werkt daarin samen met verschillende partners. Kinderen die alleen zijn, krijgen ondersteuning en worden beschermd. Hetzelfde herenigingsprogramma draait ook in landen als Ethiopië, Soedan, Oeganda en Kenia.

Geef kinderen in Zuid-Soedan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer