ENOUGH tegen geweld tegen vrouwen

Elke dag, overal en over de hele wereld worden vrouwen en meisjes geconfronteerd met geweld. Minstens 1 op 3 vrouwen zal tijdens hun leven te maken krijgen met een of andere vorm van geweld - dat wil zeggen, meer dan een miljard vrouwen wereldwijd.

De Say Enough Cypher, een campagne tijdens de jaarlijkse 16 days of activism zegt: ENOUGH  tegen geweld tegen vrouwen door middel van rap, ritme en rijm. De More Than Brides Alliance (bestaande uit: Save the Children, Oxfam Novib, Simavi en Population Council) sluit zich aan bij de campagne door de microfoon door te geven aan meisjes uit Mali, Niger en India zodat zij zich kunnen uitspreken over het onderwerp.

ja, ik steun deze beweging

More Than Brides Alliance

Mariam uit Niger heeft een krachtige boodschap; Zeg NEE tegen kindhuwelijken. Kunstvormen als theater en rap worden effectief ingezet om boodschappen over te brengen en een dialoog te starten.
Bekijk de rap van Mariam

Nupur, spreekt gedurfd als spoken word artiest over de onveilige situatie van vrouwen in India. 70% van de vrouwen worden gepest en gekleineerd in het openbaar vervoer.

Bekijk de rap van Nupur

Fatoumata zegt NEE tegen kindhuwelijken middels een gedicht. Meer dan 11.800 mensen zijn in More Than Brides Alliance community’s gemobiliseerd om meisjes te beschermen tegen kindhuwelijken.
Bekijk de rap van Fatoumata