Collega Rik aan boord van ons reddingsschip

Onze persvoorlichter Rik Goverde voer mee op de Vos Hestia, het reddingsschip van Save the Children op de Middellandse Zee. Hieronder volgt een kort verslag van zijn ervaringen aan boord afgelopen week.

"De afgelopen dagen waren intens. Op dinsdag brachten we meer dan 80 mensen in veiligheid. Een dag later werden nog eens ruim 160 mensen naar ons overgebracht vanaf het schip van onze fantastische collega's van Open Arms. Tevens overgebracht: 13 lichamen van mensen die omkwamen toen paniek uitbrak op de rubberboot waarmee ze naar veiligheid probeerden te vluchten. Ik werkte die ochtend op het schip van Open Arms. Ik heb nog nooit zoiets vreselijks gezien."

"Afgelopen donderdag hielden we een dienst aan boord om de mensen die vrienden of familieleden waren verloren de mogelijkheid te bieden om afscheid te nemen."

"Onder de slachtoffers waren vrouwen met kinderen; de kinderen hebben het overleefd, maar ze zijn wees geworden. Ze zijn nu veilig aan land in Trapani (SiciliĆ« red.), waar ze bij een pleeggezin zijn ondergebracht. Met dank aan ons geweldige team aan land."

Foto's: Miya Tajima-Simpson en Rik Goverde

Onze reddingsmissie op de Middellandse Zee

Lees meer