Selim (12) uit Bangladesh

"Ik weet dat de straat niet veilig is, maar ik kan nergens heen."

Lees meer

Straatkinderen - onzichtbaar en alleen

Alleen en onzichtbaar leven wereldwijd miljoenen kinderen op straat. Verstoten, eenzaam, met een lege maag en doodsbang kruipen ze ‘s nachts dicht tegen elkaar aan, in de hoop dat ze veilig blijven van mishandeling en misbruik en niet gevonden worden door kinderhandelaren. Terwijl hun leeftijdsgenootjes overdag naar school gaan, werken zij om te overleven.

Deze straatkinderen willen niets liever dan een veilig bed, een warme maaltijd en een liefdevolle arm om zich heen. Met jouw steun kunnen de medewerkers van Save the Children in bijvoorbeeld India en Bangladesh straatkinderen opvangen in opvangcentra en mobiele scholen.

Identiteitsbewijs = bewijs van bestaan
De meeste straatkinderen hebben geen bewijs van hun bestaan, waardoor niemand hen mist, niemand naar ze omkijkt en ze geen rechten hebben. Save the Children zorgt dat ze een identiteitsbewijs krijgen, waardoor een kind naar school kan, medische zorg krijgt en onder de hoede komt van jeugdzorg voor een duurzame oplossing ver weg van de gevaren op straat.

Doorbreek de cirkel
Verschillen in leefomstandigheden zijn nergens beter zichtbaar dan in de stad. Medische zorg en scholen zijn er op bijna elke straathoek te vinden, maar juist de allerarmsten en meest kwetsbaren - waaronder straatkinderen - kunnen daar niet terecht. De giftige mix van armoede en discriminatie maakt dat zij geen eerlijke kans krijgen. De huidige generatie straatkinderen brengt dit over op hun kinderen, waardoor de cirkel niet doorbroken wordt. 

Straatkinderen - achtergrondinfo

Straatkinderen zijn kinderen voor wie de straat hun thuis en/of bron van inkomsten is, zonder toezicht en bescherming van een verantwoordelijke volwassene.
Lees meer

Wat doet Save the Children?

Save the Children heeft wereldwijd programma’s voor straatkinderen. In India, Bangladesh en Brazilië, maar ook in Georgië, Indonesië, Libanon en Italië.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over straatkinderen in Bangladesh en over onze tv-spot over straatkinderen.
Lees meer

Selim slaapt op straat

Het is 11 uur ‘s avonds in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Te midden van de drukte op straat, vouwt de 12-jarige Selim zijn krantje uit om op te slapen.
Lees het verhaal van Selim

Emon slaapt op een krantje in het station

Emon weet niet hoe oud hij is. Hij woont op straat en slaapt in het station op een krantje. Zijn vader en stiefmoeder sloegen hem zo vaak dat hij is weggegaan.
Lees het verhaal van Emon

Ahmad verkoopt waterijsjes op het treinperron

Ahmad (7 jaar) woont in een sloppenwijk in Kolkota, India. Hij verkoopt met zijn broers Chattu (13) en Fatakesto (8) ijsjes op het perron en zwerft de hele dag op straat.
Lees het verhaal van Ahmad