Skip to main content
ch1497440-hashem-14-playing-with-the-photographer-s-camera.jpeg

PERS

Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters:

vierkant

Telefoon: 06 - 40809709
E-mail: [email protected]

jos

Telefoon: 06 - 12991279
E-mail: [email protected]

Contactgegevens voor journalisten 

 

  • Buiten kantooruren kun je bellen met 070-7012204. Dit telefoonnummer is uitsluitend bedoeld voor journalisten.  
  • Je kunt ook mailen naar  [email protected]

Voor werkstukken en spreekbeurten kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

100 jaar kinderrechten

28 Feb 2024

Stel je voor dat je als kind nooit serieus wordt genomen. Niet door je ouders, niet door de dokter of elk ander volwassen persoon in je leven. Je mag niet naar school, moet gewoon werken en er wordt nooit aan jou gevraagd hoe je je daarover voelt. Dit was jarenlang de realiteit voor miljoenen kinderen over de hele wereld. Totdat er 100 jaar geleden een vrouw genaamd Eglantyne Jebb de eerste opzet maakte voor het kinderrechtenverdrag.  

Lees meer

Uitgehongerde families in Gaza eten vogelvoer om te overleven

26 Feb 2024

Gezinnen in Gaza zijn gedwongen om uit wanhoop de restjes eten van dieren en bladeren te eten. 1,1 miljoen kinderen in Gaza loopt het risico om te sterven van de honger. Uithongering als oorlogsmethode is strikt verboden. 

Lees meer

2 jaar oorlog in Oekraïne: wat zijn de cijfers?

24 Feb 2024

Twee jaar oorlog is twee jaar te veel. In Oekraïne zijn degenen die het zwaarst getroffen worden ook het minst verantwoordelijk: kinderen. Elke dag worden er door de aanhoudende vijandelijkheden meer dan drie kinderen gedood of gewond.  

Lees meer

Ondanks gevaar voor geweld keren veel Oekraïners huiswaarts

23 Feb 2024

Na twee jaar oorlog zijn 15 miljoen mensen hun huis ontvlucht. Een deel ervan keert terug naar huis, maar woont in extreme omstandigheden. Zo’n 1,1 miljoen kinderen is terug in het oude huis, maar voor de helft ervan is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren.

Lees meer

Onze hulp in Gaza tot nu toe

20 Feb 2024

Het is nu bijna 5 maanden sinds de escalatie van het conflict in Gaza. Niet eerder hebben wij zo’n grote humanitaire catastrofe op zo’n klein gebied gezien. Wij werken rond de klok om zoveel mogelijk hulp te bieden.  

Lees meer

Stop met het gebruik van landmijnen en houd je aan het humanitair recht

18 Feb 2024

Dit jaar zijn er al minstens 22 kinderen in Jemen slachtoffer geworden van landmijnen. Afgelopen maandag gebeurde het weer. Twee kinderen zijn gedood en drie anderen ernstig gewond geraakt. Wij roepen op om het gebruik van landmijnen te stoppen. 

Lees meer