Skip to main content
ch1497440-hashem-14-playing-with-the-photographer-s-camera.jpeg

PERS

Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters:

vierkant

Telefoon: 06 - 40809709
E-mail: [email protected]

jos

Telefoon: 06 - 12991279
E-mail: [email protected]

Je kunt ook mailen naar [email protected]

Voor werkstukken en spreekbeurten kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Wereldvluchtelingendag: Sport als uitlaatklep gebruiken

20 Jun 2024

Vandaag, op Wereldvluchtelingendag, staan we stil bij de miljoenen kinderen die gedwongen zijn hun thuis te verlaten vanwege conflict en vervolging. Bij Save the Children zetten we ons elke dag in voor deze kinderen, onder andere door ons sportprogramma TeamUp.

Lees meer

6 veelgestelde vragen over asiel en migratie

17 Jun 2024

Wanneer is een migrant een asielzoeker en wanneer spreken we van migrant? Het overgrote deel van de mensen die verhuist, is arbeids-of kennismigrant. Slechts 11% (bron CBS) van de migranten die naar Nederland komen, noemen we asielzoekers. Zij hebben bescherming nodig, omdat ze in eigen land vervolgd worden. 

Lees meer

Rockband KANE haalt €250.000,- op voor Save the Children

15 Jun 2024

Met vijf concerten in Ziggo Dome maakte KANE begin juni een sterke comeback. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van de band kwam op en rond de optredens tot uiting. De band overhandigde na de vijf Ziggo Dome concerten een cheque van €250.000 euro aan onze directeur Pim Kraan. 

Lees meer

De dag tegen Kinderarbeid: “Deze baan verdient mij niet”

12 Jun 2024

Vandaag op de dag tegen Kinderarbeid staan we stil bij de kinderen in de Democratische Republiek Congo (DRC) die in kobaltmijnen moeten werken. Wij zijn daar actief om kinderen uit die gevaarlijke situaties te halen en onderwijs te bieden.  

Lees meer

Een brief van een arts in een van onze gezondheidsklinieken in Soedan

11 Jun 2024

Dr. Ali* werkt al zes jaar als arts bij Save the Children in Soedan. Op 25 mei 2023 werd er een granaat in zijn huis werd gegooid en raakten vijf van zijn familieleden gewond. Ali werd hierdoor gedwongen zijn gezin in veiligheid te brengen. In een brief schrijft hij hoe hartverscheurend het conflict in Soedan is.  

Lees meer

Onze reactie op de uitslag van de Europese Verkiezingen

10 Jun 2024

De rechten van kinderen zijn niet onderhandelbaar. Geen enkele politieke uitslag verandert dit en wij blijven ons inzetten voor de rechten van kinderen. Wij zullen daarom alle partijen houden aan de Europese verplichting om kinderen te beschermen. 

Lees meer