Deelnemer Speaking Minds

"Politici zouden meer bijeenkomsten moeten organiseren met jongeren erbij, zodat ze hun stem kunnen laten horen."

Nederland

Leven in armoede is de dagelijkse praktijk voor 1 op de 9 kinderen in Nederland. Door veranderingen in de Nederlandse samenleving en transitie in de jeugdzorg komen steeds meer jongeren in de knel. Per jaar komen 100.000 kinderen in contact met jeugdzorg, wonen er 21.000 kinderen in een pleeggezin en staan 118.000 kinderen per jaar blootgesteld aan kindermishandeling. Kinderen in de leeftijd van 10-18 jaar krijgen in ons land te maken met het feit dat ze geen gelijke kansen krijgen om hun eigen toekomst vorm te geven. Met allerlei sociale problemen tot gevolg.

Save the Children is er voor alle kinderen in de wereld, dus ook voor kinderen in Nederland. We werken in Nederland samen met Defence for Children, een internationale kinderrechtenorganisatie die kinderrechten bevordert vanuit een juridische invalshoek. Andere samenwerkingsinitiatieven zijn Speaking Minds en TeamUp.

Samenwerkingspartners
Wij ondersteunen de Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children. Deze helpdesk geeft advies aan en bemiddelt tussen kinderen, ouders en professionals. Kinderen kunnen vragen stellen over onderwerpen als uithuisplaatsingen en kindermishandeling. Ook doet de Kinderrechtenhelpdesk onderzoek en geeft het beleidsaanbevelingen. 

Projecten in Nederland

Speaking Minds: Jongeren denken mee over armoedebeleid in Nederland

Veel kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Daardoor kampen ze - nu en in de toekomst - vaak met problemen, die wellicht voorkomen kunnen worden.
Lees verder

TeamUp: gevluchte kinderen in Nederland

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children bundelen hun jarenlange wereldwijde expertise en ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland.
Lees verder

Kinderrechtenhelpdesk voor kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg

We ondersteunen de Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children op het terrein van de jeugdzorg. Deze helpdesk geeft kinderen, ouders en professionals advies over de jeugdzorg.
Lees verder

Berichten over Nederland

14-JAN-2020

Pippi Langkous viert haar verjaardag met Save the Children

02-JAN-2020

Nieuwjaarswens van onze directeur Pim Kraan

23-DEC-2019

School mag leerlingen niet meer weigeren voor schoolreis

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer