Kinderen en jongeren in Nederland - Iedereen verdient een eerlijke kans

Kinderen en jongeren in Nederland

Kinderen en jongeren in Nederland groeien niet allemaal op zonder zorgen, stress, de juiste financiële middelen en krijgen helaas niet allemaal gelijke kansen. Wij zagen dat er voor twee doelgroepen (nog) te weinig gedaan wordt. Namelijk voor gevluchte kinderen én (financieel) kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland. Save the Children is er voor alle kinderen in de wereld, dus ook voor kinderen in Nederland. We hebben daarom een aantal programma’s ontwikkelend om kwetsbare kinderen in Nederland te helpen.

Eén daarvan is TeamUp, voor gevluchte kinderen in Nederland – en daarbuiten. Dit programma hebben we samen met War Child en UNICEF Nederland ontwikkeld. Met onze ervaren helpen we gevluchte kinderen met gestructureerde sport-en spelactiviteiten sociaal en emotioneel te ondersteunen. Dit doen we in opvanglocaties en op scholen door heel Nederland in de leeftijd van 6 – 18 jaar.

Met Speaking Minds geven we (financieel) kwetsbare jongeren, die veelal niet gehoord worden een stem. Jongeren denken mee over gemeentelijk beleid op het gebied van armoede, schulden, jeugdzorg en gezondheidszorg. Beleid dat hen direct raakt. Wij brengen bij Speaking Minds alle partijen aan één tafel om met elkaar het gesprek aan te gaan. We werken hierin samen met Defence for Children en Stimulansz. Speaking Minds is er voor kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 12-21 jaar. Vanuit Speaking Minds hebben we ook de projecten ALL-IN en MDT ontwikkeld.

Projecten in Nederland

TeamUp: voor gevluchte kinderen in Nederland – en daarbuiten

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children bundelen hun jarenlange wereldwijde expertise en ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland.
Lees verder

Speaking Minds geeft kwetsbare jongeren een stem in beleid!

Veel kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Daardoor kampen ze - nu en in de toekomst - vaak met problemen, die wellicht voorkomen kunnen worden.
Lees verder

ALL-IN: voor financieel kwetsbare jongeren

Het ALL-INSTRUMENT komt uit de koker van Speaking Minds. Want, nog steeds groeien er 315.000 kinderen op in armoede. Gemeenten zijn verantwoordelijk om hier iets aan te doen
Lees verder

Speaking Minds Maatschappelijk Diensttijd (MDT)

Wie kan beter aangeven wat jongeren belangrijk vinden dan zijzelf? Speaking Minds MDT (Maatschappelijke Diensttijd) brengt beleidsmakers en jongeren van het vmbo bij elkaar. Zo ontstaat een dialoog over maatschappelijke thema’s die jongeren raken en maken de jongeren kennis met de wereld van lokale politici en beleidsmakers. 
Lees verder

Berichten over Nederland

22-SEP-2021

WeesWijs maakt jongeren bewust van onbedoelde negatieve gevolgen vrijwilligerswerk

29-JUN-2021

Oproep: maak kinderen hoofdprioriteit in de formatie

08-JUN-2021

‘Niet ouders, maar kinderen moeten direct aanspraak kunnen maken op kinderbijslag’

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer