Sydney uit Nederland

"Mijn moeder heeft chronische rugpijn.
Leuke dingen doe ik nu met Monique."

Nederland

Leven in armoede is de dagelijkse praktijk voor 1 op de 8 jongeren in Nederland. Door veranderingen in de Nederlandse samenleving en transitie in de jeugdzorg komen steeds meer jongeren in de knel. Per jaar komen 100.000 kinderen in contact met jeugdzorg, wonen er 21.000 kinderen in een pleeggezin en staan 118.000 kinderen per jaar blootgesteld aan kindermishandeling. Kinderen in de leeftijd van 10-18 jaar krijgen in ons land te maken met het feit dat ze geen gelijke kansen krijgen om hun eigen toekomst vorm te geven. Met allerlei sociale problemen tot gevolg.

Save the Children is er voor alle kinderen in de wereld, dus een binnenlandprogramma per juni 2014 is dan ook een logische stap. Save the Children werkt in Nederland samen met Defence for Children, een internationale kinderrechtenorganisatie die kinderrechten bevordert vanuit een juridische invalshoek. Daarnaast werkt Save the Children samen met vrijwilligersorganisatie Stichting Vitalis.

Samenwerkingspartners
De komende jaren ondersteunt Save the Children de Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children. De helpdesk geeft advies aan en bemiddelt tussen kinderen, ouders en professionals. Kinderen kunnen vragen stellen over onderwerpen als uithuisplaatsingen en kindermishandeling. Ook doet de Kinderrechtenhelpdesk onderzoek en geeft het beleidsaanbevelingen.  www.defenceforchildren.nl

Kinderen in de regio Den Haag die het thuis niet makkelijk hebben, bijvoorbeeld omdat hun moeder ernstig ziek is of doordat ze in een pleeggezin wonen, kunnen van Stichting Vitalis een maatje krijgen. Zo hebben kinderen een ervaren en volwassen steunfiguur, zien ze hoe het anders kan en beleven ze wekelijks een paar ontspannen uurtjes uit met hun maatje.Wij steunen Vitalis om ook in andere regio’s in Nederland kinderen deze mogelijkheid te bieden. www.vitalismaatjes.n

Projecten in Nederland

Speaking Minds: Jongeren denken mee over armoedebeleid in Nederland

Steeds meer kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Daardoor kampen ze niet alleen nu, maar vaak ook in de toekomst met problemen. Problemen die wellicht voorkomen kunnen worden.
Lees verder

TeamUp: gevluchte kinderen in Nederland

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zien dat gevluchte kinderen meer nodig hebben dan bed, bad en brood. Om deze kinderen echt goed te kunnen helpen slaan zij de handen ineen.
Lees verder

Maatjes voor een leuke dag samen

Via dit project krijgen kinderen die het niet altijd makkelijk hebben een maatje: een ervaren en volwassen steunfiguur waarbij ze zien hoe het anders kan en waarbij ze wekelijks een paar ontspannen uurtjes.
Lees verder

Kinderrechtenhelpdesk voor kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg

We bereiken direct 250 kinderen met juridisch advies en bemiddeling. Door structurele beleidsveranderingen verbeteren de toegang en kwaliteit van de jeugdhulpverlening, waarvan, indirect, 100.000 kinderen profiteren.
Lees verder

Berichten over Nederland

15-JUN-2018

Save the Children helpt verspreiding van ebola in DR Congo te voorkomen

14-JUN-2018

300.000 kinderen in levensgevaar door aanval op Jemenitische havenstad Hodeidah

07-JUN-2018

Kinderen opgevangen na uitbarstingen vulkaan Fuego

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer