Nieuwe vrijwilligers gezocht voor TeamUp

Ruim 190 vrijwilligers begeleiden wekelijks spel- en bewegingsactiviteiten op meer dan 30 opvanglocaties door het hele land. Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten zijn we hard op zoek naar nog meer professionele, enthousiaste vrijwilligers. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat daarna als facilitator op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

Direct aanmelden? Ga naar www.sollicitatieteamup.nl.

Lise (24), TeamUp-vrijwilliger

"Ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt er zoveel plezier voor terug. Ik word betaald in glimlachen van kinderen. Dat geeft mij energie voor de hele week en dat is onbetaalbaar."

Lise (24), TeamUp-vrijwilliger

Wat ga je doen als facilitator?

Als facilitator voor TeamUp bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar door middel van spel- en bewegingsactiviteiten. De activiteiten hebben een thema en een doel. Gevluchte kinderen leren spelenderwijs omgaan met hun emoties, krijgen meer vertrouwen en bouwen zo aan een hoopvolle toekomst.

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleid je samen met je team een TeamUp-activiteiten. Daarnaast heb je een signalerende rol tijdens de TeamUp-sessie. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

Interesse? Ga naar www.sollicitatieteamup.nl

Dit ben jij

  • 21 jaar of ouder
  • Ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen
  • Relevante werkervaring of een opleiding (of studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging
  • 4 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15:30 (de dag waarop de activeiten plaatsvinden verschilt per locatie)
  • Voor een langere periode beschikbaar. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen

Wat bieden wij

  • Een vrijwilligersvergoeding
  • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep
  • De kans om ervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen
  • Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers en een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam
  • EHBO-cursus, counseling- en stressmanagementsessies

Aan de slag op een locatie bij jou in de buurt

We zijn vaak op zoek naar nieuwe vrijwilligers op diverse locaties. De locaties zijn: Almelo, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Baexum, Balk, Budel, Dronten, Eelde, Echt, Emmen, Gilze, Grave, Hardenberg, Harderwijk, Heerhugowaard, Hengelo, Hoogeveen, Katwijk, Leersum, Luttelgeest, Oisterwijk, Overloon, Maastricht, Nijmegen, Rijswijk, Rotterdam, Sneek, Ter Apel, Tilburg, Waalwijk, Winterswijk, Zutphen en Zweeloo. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Interesse en meer informatie
Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Solliciteer dan via www.sollicitatieteamup.nl.

Veiligheid kinderen

Veiligheid van kinderen is voor Save the Children essentieel. Wij accepteren dan ook geen enkele vorm van misbruik. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure wordt minimaal één referentie nagevraagd en dient een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) te worden aangevraagd. Het onderwerp komt aan bod in de werving- en selectieprocedures en tijdens de training.
 
TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF).