Nieuws

Laatste nieuws

Save the Children biedt noodhulp na aardbeving in Indonesië

23 NOV 2022
Tientallen kinderen zijn gewond en meerdere kinderen overleden nadat een krachtige aardbeving meer dan 80 scholen heeft beschadigd terwijl de lessen aan de gang waren op het Indonesische hoofdeiland Java. Save the Children biedt noodhulp. 
Lees meer

De VN moet onmiddellijke actie ondernemen om kinderen in Iran te ondersteunen

22 NOV 2022
Save the Children roept de VN-Mensenrechtenraad op om berichten over het doden, verminken en vasthouden van honderden kinderen in Iran krachtig te veroordelen. Ook roept Save the Children op om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. 
Lees meer

Internationale Kinderrechtendag: bescherm kinderen op de vlucht

20 NOV 2022
Tijdens zijn vlucht werd Javed mishandeld door politie, aangevallen door een hond en verloor hij een vriend. Dit is geen alleenstaande gebeurtenis. In 2021 waren er bijna 24.000 ernstige schendingen van kinderrechten in conflictgebieden.  
Lees meer

Somalische families rouwen om hun kinderen: “Ik sta in brand”

18 NOV 2022
In Somalië is één begraafplaats gevuld met de lichamen van 230 kinderen. Ze zijn allemaal overleden aan ondervoeding.
Lees meer

Laat de kinderen in Somalië en Pakistan niet onze klimaatrekening betalen

17 NOV 2022

De toekomst van vele kinderen staat op het spel, dankzij het consumptiepatroon in het westen. Tijd voor een schadevergoeding én gedragsverandering.

Lees meer

Medewerker Anne Marie Kueter bezocht onze projecten in Afghanistan

16 NOV 2022
Toen de Taliban in augustus vorig jaar de macht overnamen in Afghanistan, zijn veel organisaties uit dat land vertrokken. Save the Children is gebleven en probeert er, onder complexe omstandigheden, het leven van kinderen dragelijk te houden. 
Lees meer

Wat is er gebeurd met de 15,3 miljoen euro voor Beiroet?

11 NOV 2022
Het is 4 augustus 2020. In de haven van Beiroet klinkt een enorme explosie. De knal is in de hele stad en ver daarbuiten voelbaar. Via Giro555 kwam Nederland in actie voor de mensen in Beiroet. Wat werd er met het geld gedaan?
Lees meer

H&M Home steunt Save the Children met kerstcollectie

10 NOV 2022
10 procent van de opbrengst van van de kerstcollectie gaat naar programma’s voor kinderen in conflictgebieden.  
Lees meer

“Wat ging er boem?”

10 NOV 2022
Hoe kun je ooit aan je dochter uitleggen dat er een oorlog gaande is? Voor deze onmogelijke opgave stond Dana: “Je kunt een kind van twee jaar niet zomaar uitleggen dat er kinderen sterven.”
Lees meer

Meer dan een half miljoen kinderen op de vlucht in Myanmar

04 NOV 2022
Het aantal kinderen dat gedwongen hun huis moest ontvluchten in Myanmar is inmiddels voorbij een half miljoen. Dat zijn alleen nog maar de cijfers van binnen het land. In het buurland Bangladesh, wonen nog een half miljoen Rohingya kinderen. 
Lees meer

DRA biedt noodhulp in Somalië

03 NOV 2022
De Hoorn van Afrika is getroffen door de ergste droogte in veertig jaar. Al vier jaar is er bijna geen regen gevallen en weerstations voorspellen dat ook het komende regenseizoen droog zal blijven. Meer dan 23 miljoen mensen lijden extreme honger.
Lees meer

“Ik wil een vrouw worden die een stempel drukt op de geschiedenis van Colombia!”

03 NOV 2022
Hoeveel kinderen ken jij die geholpen hebben met het bouwen van een huis? En dan ook nog een huis gemaakt van gerecycled plastic. Oriana uit Colombia deed het op 11-jarige leeftijd. 
Lees meer