Nieuws

Laatste nieuws

Brede coalitie voert op 30 mei actie tegen uitzettingen naar Afghanistan

25 MEI 2018
Een coalitie van twaalf mensen- en kinderrechtenorganisaties voert op woensdag 30 mei actie bij de Tweede Kamer tegen het terugsturen van mensen naar Afghanistan.
Lees meer

Dikke voldoende voor noodhulp door DRA

25 MEI 2018
De Dutch Relief Alliance blijft de komende jaren een belangrijke rol spelen in de noodhulp die Nederland verleent aan mensen die worden getroffen door gewelddadig conflict, extreme armoede of natuurrampen.
Lees meer

Meer dan 2 miljoen mensen geholpen met opbrengst Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’

17 MEI 2018
Een jaar na de Giro555-actie voor de slachtoffers van de hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen hebben meer dan twee miljoen mensen in deze gebieden hulp ontvangen met Giro555-geld.
Lees meer

Een derde Indiase meisjes vreest intimidatie op straat

15 MEI 2018
Een op de drie meisjes in India vreest dat ze zal worden betast of gestalkt als ze de straat op gaat. Ruim een op de vier meisjes houdt er rekening mee dat ze fysiek kan worden aangevallen of zelfs verkracht.
Lees meer

1,6 miljoen kinderen bereikt met directe hulp

14 MEI 2018
Dankzij iedereen die Save the Children Nederland heeft gesteund, hielpen we in 2017 wereldwijd ruim 2,1 miljoen mensen, waaronder 1,6 miljoen kinderen. 
Lees meer

Meer dan 250 kinderen geraakt door kogels bij protesten Gaza

12 MEI 2018
Honderden kinderen, soms niet ouder dan acht jaar, zijn sinds 30 maart bij de protesten in Gaza geraakt door kogels, blijkt uit een analyse van Save the Children.
Lees meer