Nieuws

Laatste nieuws

Kinderen Jemen: ruim 600 cholera-gevallen per dag

22 MEI 2017
Save the Children in Jemen waarschuwt dat de dodelijke cholera-uitbraak een explosieve epidemie kan worden. Als de huidige trend doorzet, kampt het land eind juni met meer dan 65.000 gevallen van cholera en mogelijk duizenden doden.
Lees meer

Nederland moet 1.500 alleenreizende kinderen op de vlucht opnemen

16 MEI 2017
Nederland moet nog dit jaar een veilig thuis bieden aan tenminste 1.500 kinderen die op dit moment in hun eentje door Europa zwerven. Doet de Nederlandse regering dat niet, dan is ze medeverantwoordelijk voor het lot van de kinderen die tijdens hun tocht naar veiligheid een groot risico lopen slachtoffer te worden van mensenhandel, uitbuiting, geweld en seksueel misbruik.
Lees meer

Dit doet Save the Children met de opbrengst van Giro555

12 MEI 2017
De Giro555-actie voor de hongerrampen in Somalië, Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria en Jemen heeft tot nu toe bijna 33 miljoen euro opgeleverd. En daar komt nog steeds geld bij.
Lees meer

Eén week oude baby gered in grootscheepse reddingsoperatie op Middellandse Zee

09 MEI 2017
In haar grootste reddingsoperatie tot nu toe heeft Save the Children 550 vluchtelingen en migranten gered uit de Middellandse Zee. De redding vond plaats op vrijdag 5 mei, de gehele operatie duurde vier dagen. In deze periode zijn waarschijnlijk ongeveer 75 mensen verdronken. Vermoed wordt dat alleen al dit jaar 1.150 mensen verdronken zijn in de Middellandse Zee.   
Lees meer

Save the Children publiceert jaarverslag 2016

09 MEI 2017
In ons jaarverslag leggen wij verantwoording af over onze inzet voor kinderen wereldwijd in het afgelopen jaar. Wij informeren alle geïnteresseerden zo transparant en helder mogelijk over onze inkomsten, onze bestedingen en ons werk voor kinderen. Van ons kantoor in Den Haag tot de impact in het veld.
Lees meer

Maak je moeder deze Moederdag blij met een Save the Children-boeket

09 MEI 2017
De liefde tussen en moeder en haar kind is universeel. Waar je ook geboren wordt, je moeder is je steun en toeverlaat. Op 14 mei is het Moederdag: dé dag om je moeder te laten weten hoe belangrijk ze voor je is.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.