Nieuws

Laatste nieuws

Wereldwaterdag: Save the Children zorgt voor toegang tot water en hygiëne in Pakistan

22 MRT 2023
Pakistan werd in september 2022 verwoest door de zware overstromingen, waardoor bijna een derde van het land onder water kwam te staan. De watervoorziening en sanitaire infrastructuur in grote delen van het land werden vernietigd.
Lees meer

Dagboek: Een bezoek aan Roj kamp (Deel 2)

20 MRT 2023
Roj kamp is opgedeeld in twee gebieden: een hoofdkamp en een uitbreiding die later is toegevoegd. Het merendeel van de bewoners zijn buitenlandse vrouwen en kinderen, maar er wonen ook wat Irakese en Syrische gezinnen.
Lees meer

Dagboek: Save-collega's Anne & Caroline bezoeken kinderen in Noordoost-Syrië (deel 1)

17 MRT 2023
“Ik ben overtuigd: met onze hulp werken kinderen aan hun toekomst”
Lees meer

12 jaar oorlog in Syrië: zo biedt Save the Children hulp

15 MRT 2023
Het is vandaag twaalf jaar geleden dat het conflict in Syrië begon. Het aanhoudend geweld heeft een enorme impact op het mentale welzijn van kinderen, dat geldt zeker ook voor de jongens en meisjes die ontheemd zijn en in kampen leven. 
Lees meer

Robert is vrijwilliger bij TeamUp: “Ik weet dat TeamUp de kinderen blij maakt”

09 MRT 2023
Uit ons onderzoek 'Safe for Some' blijkt dat er een groot verschil is in behandeling van de EU en haar lidstaten tussen Oekraïense en niet-Oekraïense vluchtelingen. Save the Children is er voor alle kinderen. Zo ook bij TeamUp.  
Lees meer

Hoe Eglantyne Jebb ervoor heeft gezorgd dat kinderen rechten hebben

08 MRT 2023
Wist jij dat er dankzij Eglantyne Jebb kinderrechten zijn? Hoewel veel mensen het kinderrechtenverdrag wel kennen, weten weinig mensen van het bestaan van deze bijzondere vrouw. Daar willen wij verandering in brengen.
Lees meer

Voorlichting over gezinsplanning en de gevaren van kindhuwelijken in Niger

07 MRT 2023
Save the Children zet zich in om gezinsplanning te stimuleren om 's werelds snelst groeiende bevolking af te remmen in een land met een hoge jeugdwerkloosheid en het hoogste percentage kindhuwelijken.
Lees meer

Liveblog aardbeving Turkije en Syrië

07 MRT 2023
Maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië geraakt door een zware aardbeving met een kracht van 7,7 op de Schaal van Richter. Wij zijn op dit moment actief in de getroffen gebieden om noodhulp te bieden. 
Lees meer

Nieuw onderzoek 'Safe for Some': EU-landen beschermen niet alle kinderen op de vlucht

06 MRT 2023
Jaarlijks overlijden en verdwijnen duizenden mensen op weg naar Europa via de Mediterrane routes. Kinderen die de grens bereiken, krijgen te maken met onmenselijke behandeling. Een schril contrast met de opvang van Oekraïners door de EU.  
Lees meer

Weer grote brand in Rohingya vluchtelingenkamp

06 MRT 2023

In het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, gelegen in Cox’s Bazar Bangladesh, heeft een enorme brand het leven van Rohingya vluchtelingen nog moeilijker gemaakt. Er zijn ook verschillende Save the Children faciliteiten verwoest. 

Lees meer

Omar werd geslagen en verdronk bijna tijdens zijn vlucht uit Syrië: "Het was erg zwaar"

05 MRT 2023
De zeventienjarige Omar* was negen toen hij vanuit Syrië naar Zweden vluchtte. Het was een traumatiserende reis. Zijn verhaal is helaas niet uniek. Veel kinderen die via de Mediterrane route vluchten, maken verschrikkelijke dingen mee.  
Lees meer

Teller Oekraïne-actie Giro555 jaar na begin van het conflict op ruim 183 miljoen euro

28 FEB 2023
De aandacht voor de situatie in Oekraïne blijft onverminderd groot. Een jaar na de start van de Oekraïne-actie blijven donaties nog steeds bij Giro555 binnenkomen, ook nu Giro555 de actie ‘Help Slachtoffers aardbeving’ heeft gestart.
Lees meer
>