Nieuws

Laatste nieuws

Bijna 50 procent meer Syrische doden sinds ‘de-escalatiezones’

13 MRT 2018
Sinds het instellen van zogenoemde de-escalatiezones in Syrië is het aantal doden in het door oorlog verscheurde land met 45 procent gestegen; de laatste cijfers tonen het volledig falen van de zones en andere internationale acties.
Lees meer

De impact van 7 jaar oorlog

13 MRT 2018
De oorlog in Syrië duurt al 7 jaar. Hulpverleners van Save the Children, ouders en kinderen vertellen de impact van deze oorlog in hun eigen woorden:
Lees meer

Brandbrief aan gemeenten: Bescherm Afghaanse vluchtelingen

07 MRT 2018
Save the Children doet vandaag samen met acht andere kinderrechten- en mensenrechtenorganisaties een dringend verzoek aan gemeenten in Nederland om zich uit te spreken voor de bescherming van Afghaanse vluchtelingen in Nederland.
Lees meer

Tienduizenden kinderen ontvluchten DR Congo

01 MRT 2018
Zo’n 26.000 kinderen zijn in de eerste twee maanden van 2018 vanuit de Democratische Republiek Congo de grens met Oeganda over gevlucht.
Lees meer

Kinderen Oost-Ghouta vluchten weer ondergronds

26 FEB 2018
Na een korte relatieve rust melden lokale hulpverleners dat het bombarderen van Oost-Ghouta vanmorgen weer werd hervat; de kinderen zijn opnieuw de schuilkelders in gevlucht.
Lees meer

Oost-Ghouta: onze lokale hulpverleners doen wat ze kunnen

26 FEB 2018
Save the Children werkt in Oost-Ghouta met lokale hulpverleners van partners en doet wat ze kan om de kinderen en hun families te helpen.
Lees meer