Nieuws

Laatste nieuws

Somalische kinderen steeds vaker te maken met geweld en uitbuiting

28 APR 2017
Meer dan een miljoen kinderen in Somalië lopen een hoger risico slachtoffer te worden van geweld en kinderarbeid of gescheiden te raken van hun ouders, als gevolg van de verwoestende droogte. Dat stelt Save the Children na nieuw onderzoek.
Lees meer

Stop uitzettingen van kwetsbare mensen naar Afghanistan

24 APR 2017
Sinds de terugtrekking van internationale troepen uit Afghanistan eind 2014, is de veiligheidssituatie in Afghanistan verslechterd. Vanwege de onveiligheid, instabiliteit en ernstige situatie van ontheemden dienen per direct uitzettingen van kwetsbare mensen te stoppen, aldus acht kinder- en mensenrechtenorganisaties.
Lees meer

Onze collega Dirk Jan hielp drie weken in Kenia

21 APR 2017
Dirk Jan (29) werkt op de advocacy-afdeling van Save the Children in Den Haag. Elke dag zorgt hij ervoor dat Nederlandse beleidsmakers en politici over de juiste informatie beschikken, zodat ze bij hun beslissingen altijd de rechten van kinderen meewegen. In maart vertrok hij voor drie weken naar het door honger getroffen Kenia om het team daar te ondersteunen.
Lees meer

Al zo’n 4.500 kinderen staken Middellandse Zee over naar Italië

21 APR 2017
Al meer dan 4.500 minderjarigen zijn volgens schatting in de eerste maanden van 2017 vanuit Noord-Afrika de Middellandse Zee overgestoken naar Italië. Bijna 4.000 van hen reisden zonder begeleiding van een volwassene.
Lees meer

Save the Children gaat opnieuw kinderen redden op zee

18 APR 2017
Voor het tweede jaar op rij stuurt Save the Children het schip Vos Hestia de Middellandse Zee op, om mensen in veiligheid te brengen die in gammele bootjes oversteken van Noord-Afrika naar Italië. Afgelopen Paasweekeinde voer het schip uit om te voorkomen dat mensen verdrinken tijdens hun tocht naar veiligheid. Onder mensen die oversteken zijn veel kinderen; zo’n 90 procent van hen reist alleen, zonder begeleiding van een ouder of voogd.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze emailnieuwsbrief.