Nieuws

Laatste nieuws

Organisaties bieden hulp bij extreme honger in Jemen, Zuid-Soedan, Nigeria en Somalië

24 FEB 2017

Honger en droogte slaan in alle hevigheid toe in de Hoorn van Afrika, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria. Miljoenen mensen staan aan de rand van een hongersnood; ze hebben dringend schoon water, voedsel, zorg en onderdak nodig. Als er nu geen noodhulp op gang komt, zullen volgens de VN 80.000 mensen sterven.

Lees meer

Hongerdood dreigt voor miljoen kinderen in Zuid-Soedan

23 FEB 2017
Naar verwachting zijn 4,9 miljoen mensen in het hele land (bijna de helft van de totale bevolking) tussen nu en april getroffen door een zeer ernstige voedselcrisis. Onder hen zijn minstens 1 miljoen kinderen. Het cijfer zal waarschijnlijk nog oplopen tot 5,5 miljoen mensen in juli.
Lees meer

IKEA Foundation doet dringende oproep: ‘Meer geld nodig om levens te redden in Jemen’

23 FEB 2017
De IKEA Foundation luidt de noodklok voor de schrijnende situatie in Jemen. Er woedt een bloederige burgeroorlog in het land in het Midden-Oosten en vele kinderen en hun families zijn de dupe. Er is een groot tekort aan medische hulp, goede voeding en veilig onderdak. Daarom doneert de IKEA Foundation 2 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen en 500.000 euro aan Save the Children. Tevens roept de stichting anderen op om te doneren zodat er meer levens gered kunnen worden.
Lees meer

Aantal ondervoede kinderen in Somalië stijgt snel

21 FEB 2017
Medewerkers van door Save the Children ondersteunde kliniekjes in Puntland - een van de gebieden in Somalië die het zwaarst getroffen is door de droogte - zien een aanzienlijke toename van zware ondervoeding bij kinderen. De verslechtering maakt duidelijk dat het land voor een omslagpunt staat en af dreigt te glijden naar een situatie die wellicht ernstiger is dan in 2011. Dat jaar kwamen 260.000 mensen om van de honger, waarschuwt de kinderrechtenorganisatie.
Lees meer

350.000 kinderen lopen gevaar in westen van Mosul

20 FEB 2017
Oorlogstroepen van Irak zijn zondag begonnen met een groot offensief tegen Islamitische Staat (IS) in Mosul. Naar schatting zitten 350.000 kinderen vast in het belegerde westen van de stad Mosul, die nog onder controle staat van IS. Ze riskeren doodgeschoten te worden als ze vluchten, maar blijven is ook levensgevaarlijk. Burgers lopen extreme risico’s als artillerie en andere zware wapens worden ingezet bij de strijd om de smalle straten, waarschuwt Save the Children.
Lees meer

Zij beslist - daarom steunt Save the Children #shedecides

15 FEB 2017
Save the Children steunt het initiatief #shedecides (Zij Beslist), dat duizenden levens kan redden en meisjes en vrouwen zeggenschap geeft over hun eigen lichaam. 
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze emailnieuwsbrief.