Nieuws

Laatste nieuws

Crisis in Kenia: “Ik bid dat we weer regen krijgen”

05 AUG 2022
Save the Children brengt een reeks krachtige beelden uit van de bekroonde fotograaf Tommy Trenchard. De foto’s leggen vast hoe het is om te overleven in een van de ruigste plekken op aarde: Kenia. 
Lees meer

Horado gaat graag naar de Child Friendly Space in zijn dorp

04 AUG 2022
"Mijn droom is om het meer te verbeteren, om plaats te creëren voor spel en plezier." Horado, 14, loopt vaak naar het meer om te mediteren. De serene plek wordt omlijst door een achtergrond van bergen
Lees meer

Jemen: het hoogste aantal slachtoffers in 2 jaar

02 AUG 2022
Een opleving van het geweld in Jemen heeft ertoe geleid dat 38 kinderen werden gedood of verwond in de laatste week van een door de VN bemiddeld wapenstilstand. Dit is het hoogste aantal kinderslachtoffers in één week sinds begin 2020.
Lees meer

Joy ontsnapte uit de gedwongen prostitutie

28 JUL 2022
Joy was 16 jaar toen ze vanuit Nigeria in Italië terecht kwam. Daar werd ze door haar werkgever geforceerd om sekswerker te worden. 
Lees meer

Voetballer Andriy Shevchenko op bezoek bij TeamUp in Polen

27 JUL 2022
De Oekraïense voetballer Andriy Shevchenko roept op tot meer mentale ondersteuning voor jonge vluchtelingen, nadat hij bij ons TeamUp programma in Warschau is langsgekomen. 
Lees meer

"Ik denk niet meer aan alle slechte dingen als ik met mijn vrienden ben"

21 JUL 2022
Vriendschap is een van de belangrijkste dingen in het leven. Marcel en God’s Gift zijn allebei gevlucht uit Cameroon en wonen nu samen in een vluchtelingenkamp in Nigeria. Ze hebben heel veel aan elkaars vriendschap.
 
Lees meer

Nieuw project in Afghanistan met steun van de Europese Unie

20 JUL 2022
Save the Children is een nieuw project gestart, met steun van de Europese Unie. Hiermee kunnen we aan meer dan 200,000 kinderen en hun families hulp bieden op het gebied van gezondheidszorg, voeding, onderwijs en veiligheid. 
Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst TeamUp verlengd tot 2024

19 JUL 2022
Op 19 juli is de samenwerkingsovereenkomst met TeamUp verlengd tot 31 december 2024. Zowel Pim Kraan, directeur Save the Children, als Joeri Kapteijns, bestuurder COA, zetten hun handtekening op de overeenkomst.
Lees meer

World Youth Skills Day

15 JUL 2022
Vandaag is het ‘World Youth Skills Day.’ Binnen Save the Children hebben we wereldwijd programma’s om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en ontplooien, zodat ze vaardigheden leren, waar ze hun hele leven profijt van hebben.       
Lees meer

"Op school ben ik gelukkig"

14 JUL 2022
De negenjarige Sohan woont samen met zijn moeder en broer in een van de armste dorpen van Bangladesh. Zijn moeder, Arnima, is heel erg blij dat hij toch naar school kan. 
Lees meer

Honger in Zuid-Soedan: geen droogte maar overstromingen

13 JUL 2022
Zuid-Soedan is momenteel een van de ‘honger hotspots’. Het land heeft te kampen met een dreigende hongersnood, en grote delen van het land hebben te maken met IPC Fase 4. Zowel conflicten als natuurrampen liggen hieraan ten grondslag.
Lees meer

Beginnen met een paperclip, eindigen met een gitaar

12 JUL 2022

Van een elastiekje naar een koffiezetapparaat. Het lukte Sebastian van de Internationale Schakelklas. Samen met zijn klas hebben ze met een ruilproject €363,32 opgehaald voor Save the Children.

Lees meer