Nieuws

Laatste nieuws

Nieuwe hongersnood dreigt voor bijna 2 miljoen mensen in Somalië

15 APR 2021
Miljoenen kinderen en hun gezinnen in Somaliƫ hebben dringend water en voedsel nodig. Door ernstige droogte komende maanden dreigen grote voedseltekorten te ontstaan.
Lees meer

Horror in Mozambique: alleenstaande kinderen op de vlucht na geweld in Palma

09 APR 2021
Kinderen komen alleen aan in de Mozambikaanse kustplaats Pemba nadat ze op de vlucht zijn geslagen voor de brute aanvallen in Palma vorige week, signaleert Save the Children.
Lees meer

Veel kinderen Libanon mogelijk nooit meer naar school door corona

08 APR 2021
Bijna 1,2 miljoen kinderen in Libanon zijn sinds het begin van de pandemie niet meer naar school geweest. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Save the Children.
Lees meer

We roepen ons pensioenfonds op eerlijk en duurzaam te beleggen. Help je mee?

07 APR 2021
Vandaag start een petitie van zorgmedewerkers die hun pensioenfondsen oproepen om niet meer te beleggen in industrieĆ«n die onze wereld beschadigen. 
Lees meer

Na de brand: Veilige plekken voor Rohingya-kinderen hard nodig

30 MRT 2021
De enorme brand die vorige week maandag door 's werelds grootste vluchtelingenkamp Cox’s Bazaar in Bangladesh raasde, vernietigde vorige week niet alleen het leven van Rohingya-vluchtelingen, ook hun huizen en scholen werden vernietigd.
Lees meer

Europese Unie zet belangrijke stap in bestrijding armoede kinderen

24 MRT 2021
Vandaag lanceert de EU twee nieuwe initiatieven die armoede onder kinderen tegen moet gaan: de EU Kinderrechtenstrategie en de Europese Child Guarantee.
Lees meer