Nieuws

Laatste nieuws

Repatriëring geeft kinderen uit kampen in Syrië hun toekomst terug

21 JUL 2021
Zesentwintig kinderen en een aantal moeders zijn afgelopen week van detentiekampen in noordoost Syrië gerepatrieerd naar België, Kosovo, Finland en Noord-Macedonië.
 
Lees meer

Jemen: 90% ontheemde kinderen heeft onvoldoende toegang tot voedsel, water en onderwijs

14 JUL 2021
Door het aanhoudende geweld in Jemen hebben negen van de tien kinderen in vluchtelingenkampen onvoldoende toegang tot basisvoorzieningen zoals voedsel, schoon water en onderwijs.
 
Lees meer

Libanon: steeds meer kinderen bedelen op straat of werken om aan geld te komen

13 JUL 2021
Jonge kinderen in Libanon, soms nog maar vijf jaar, verkopen benzine op straat of zamelen plastic in om maar aan geld voor hun familie te komen.
Lees meer

Zuid-Afrika: 'Bescherm kinderen beter naarmate het geweld zich verspreidt'

13 JUL 2021
Save the Children maakt zich grote zorgen over de veiligheid van kinderen tijdens de burgerlijke onrust in Zuid-Afrika na de moord op een 15-jarige jongen in Pietermaritzburg.
 
Lees meer

Zuid-Soedan: In 10 jaar is aantal mensen met honger met 50% toegenomen

09 JUL 2021
Het jongste land van de wereld, Zuid-Soedan, heeft weinig reden tot feesten. Het land werd vandaag precies tien jaar geleden onafhankelijk, maar beleeft de ergste hongercrisis ooit.
Lees meer

Oproep: maak kinderen hoofdprioriteit in de formatie

29 JUN 2021
Mark Rutte en Sigrid Kaag kunnen zich gaan buigen over de aanzet tot een regeerakkoord. Het nieuwe regeerakkoord biedt een uitgelezen kans om kinderrechten centraal te stellen.
Lees meer