Nieuws

Laatste nieuws

Pippi Langkous viert haar verjaardag met Save the Children

28 MEI 2020
Pippi Langkous wordt 75 jaar dit jaar. Om dit te vieren werkt Save the Children samen met The Astrid Lindgren Company en uitgeverij Ploegsma. Met ‘Pippi of Today’ vragen de organisaties aandacht voor kinderen op de vlucht.
Lees meer

Oproep aan bedrijven: voorkom toename kinderarbeid door coronacrisis

18 MEI 2020
De Alliantie Work: No Child’s Business roept bedrijven en aanbestedende overheidsdiensten op samen met hun ketenpartners maatregelen te nemen om kinderarbeid tegen te gaan.
Lees meer

Corona-uitbraak in Cox’s Bazar

14 MEI 2020

In Cox’s Bazar – het grootste vluchtelingenkamp ter wereld – is de eerste coronabesmetting vastgesteld. Dat melden hulpverleners van Save the Children in Bangladesh.

Lees meer

Hollis Kurman treedt toe tot de Raad van Toezicht Save the Children

12 MEI 2020
Hollis Kurman is per 8 mei toegetreden tot de Raad van Toezicht van Save the Children. De hulporganisatie is er trots op zo’n ervaren en betrokken bestuurder te verwelkomen.
Lees meer

Haal kinderen uit Syrisch kamp voor corona uitbreekt

11 MEI 2020
Om de duizenden buitenlandse kinderen in het Al Hol-kamp in Noordoost-Syrië te beschermen tegen corona, moeten zij worden gerepatrieerd.
Lees meer

TeamUp begint op school met aangepaste activiteiten

07 MEI 2020
Nu de scholen weer open gaan, hervatten we de activiteiten op negentien scholen door het hele land. Met de zogenoemde TeamUp Start-sessies helpen we de leraren op weg.
 
Lees meer