Nieuws

Laatste nieuws

Hulp nodig voor opvang vluchtelingen in gastvrij Oeganda

22 JUN 2017
Maar liefst 1,3 miljoen vluchtelingen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in Oeganda. Dat zijn er meer dan in heel Europa in 2016! Het merendeel van de mensen komt uit Zuid-Soedan. Meer dan de helft van hen is kind en veel kinderen - soms nog maar 11 jaar - maken de reis in hun eentje.
Lees meer

Investeer in onderwijs voor kinderen op de vlucht in Oeganda

20 JUN 2017
De alles-of-niets top over vluchtelingen die deze week in Oeganda wordt gehouden, moet onderwijs voor kinderen op de vlucht centraal stellen. Vluchtelingenkinderen die te lang niet naar school gaan, raken op een achterstand die ze vaak nog maar moeilijk kunnen inlopen. Daarom lanceert Save the Children een plan om alle vluchtelingenkinderen in Oeganda naar school te kunnen sturen. 
Lees meer

Armoede onder kinderen moet stevig aangepakt worden

20 JUN 2017
Woensdag 21 juni debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het armoede- en schuldenbeleid. In aanloop naar het debat schreven Save the Children en Defence for Children een brief aan Nederlandse politici.
Lees meer

Duizenden kinderen in gevaar bij slag om Oude Stad van Mosul

19 JUN 2017
Naar schatting 50.000 kinderen lopen groot gevaar nu de slag om Mosul de vermoedelijk laatste fase ingaat. We roepen de strijdende partijen op alles te doen om het aantal burgerslachtoffers zo laag mogelijk te houden en geen zware explosieven te gebruiken die onvermijdelijk tot burgerdoden leiden, onder wie kinderen. Ook moet er een veilige corridor komen waarlangs burgers de stad uit kunnen.
Lees meer

Belang kind voorop bij afspraken migratie

15 JUN 2017
Het belang van kinderen moet voorop staan als tijdens de formatie van een nieuwe Nederlandse regering over maatregelen rond migratie wordt gesproken, stelt Save the Children. Dat houdt in dat kinderen niet in een situatie mogen worden gebracht die mogelijk schadelijk voor ze is, geestelijk of lichamelijk. Aan dat uitgangspunt, dat vastligt in Artikel 3 van het door Nederland geratificeerde Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind (IVRK), mag niet worden getornd.
Lees meer

Stop met praten over kinderarbeid

12 JUN 2017
12 juni is het de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Met dat in het achterhoofd, schets ik u een scenario dat zich binnenkort misschien wel weer in de media zal ontvouwen.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.