Nieuws

Laatste nieuws

“Seksueel geweld tegen kinderen steeds vaker gebruikt als oorlogswapen”

24 FEB 2021

Volgens een nieuw rapport van Save the Children lopen 72 miljoen kinderen in conflictgebieden het risico om slachtoffer te worden van seksueel geweld door gewapende groepen. Dit is bijna 10 keer meer dan in 1990 (8,5 miljoen).

Lees meer

‘Steun minister Kaag voor leefbaar inkomen goede ontwikkeling’

23 FEB 2021
Save the Children heeft samen met 7 andere maatschappelijke organisaties minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een brief gecomplimenteerd met haar steunbetuiging voor het thema leefbaar inkomen.
 
Lees meer

Heropen nú de middelbare scholen

19 FEB 2021
Het gebrek aan perspectief voor leerlingen van de middelbare school en het trage tempo waarin heropening van middelbaar onderwijs wordt overwogen, is funest voor de mentale gezondheid van jongeren.
Lees meer

1 op de 3 kinderen eet minder door covid-19

16 FEB 2021
1 op de 3 kinderen eet minder dan ze deden voor de uitbraak van de coronapandemie bijna een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van Save the Children in 46 landen naar de verborgen gevolgen van de covid-19 maatregelen wereldwijd.
Lees meer

Situatie kinderen in azc’s zeer zorgwekkend door tweede lockdown

01 FEB 2021
Kinderen in asielzoekerscentra lijden zwaar onder de coronamaatregelen, zo blijkt uit een steekproef van de Werkgroep Kind in azc waar Save the Children onderdeel van is.
Lees meer

Download gratis het boek Maha en de Kleine Kameel

24 JAN 2021
Nu de scholen gesloten zijn, is thuis je kinderen voorlezen extra belangrijk. Daarom kun je het boek Maha en de Kameel nu gratis downloaden.
 
Lees meer