Nieuws

Laatste nieuws

Verklaring Save the Children over terugkeer Rohingya naar Myanmar

24 NOV 2017
Wij verwelkomen elke inspanning van Myanmar en Bangladesh om een raamwerk te ontwerpen voor de veilige terugkeer van Rohingya-vluchtelingen, die eerder het geweld in het noorden van de staat Rakhine ontvluchtten.
Lees meer

Elke dag 600 ernstig ondervoede kinderen erbij in Jemen

24 NOV 2017
In Jemen raken elke maand naar schatting 20.000 kinderen jonger dan 5 jaar ernstig ondervoed. Dat zijn er gemiddeld 27 per uur.
Lees meer

Save the Children Foute Kersttruiendag: 15 december

17 NOV 2017
Hij komt er weer aan: op 15 december is het voor het tweede jaar op rij de Save the Children Foute Kersttruiendag. Door heel Nederland gaan mensen op of rond die dag in zo’n te kleurige, te drukke maar in elk geval te foute kersttrui naar hun werk, naar een event of naar school. Onder het motto Doe Goed In Een Foute Trui brengen ze geld bij elkaar voor kinderen in de kou.
Lees meer

Verschrikkingen Rohingya-kinderen en systematisch geweld vastgelegd in rapport

16 NOV 2017
Save the Children roept de ministers van Buitenlandse Zaken die binnenkort samenkomen in Myanmar op de druk op het land op te voeren om het geweld tegen Rohingya te stoppen.
Lees meer

Giro555 helpt ruim 1 miljoen slachtoffers hongersnood

15 NOV 2017
Zes maanden na de Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ is meer dan 64% van het ingezamelde geld besteed, zo blijkt uit de vandaag verschenen tussenrapportage.
Lees meer

Een op de vier Rohingya-kinderen in levensgevaar door ondervoeding

09 NOV 2017
Als er in Bangladesh niet snel meer hulp komt, loopt bijna een kwart van de Rohingya-kinderen kans aan ondervoeding te sterven.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.