Nieuws

Laatste nieuws

Save the Children spreekt zich uit over escalatie geweld in Myanmar

28 JAN 2022
“Kinderen overleven nu met te weinig water en voedsel in de jungle van Myanmar en dat hoort niet”, zegt Inger Ashing van Save the Children International.
Lees meer

Steeds meer Libanese gezinnen kunnen eten of onderwijs voor kinderen niet betalen

25 JAN 2022
De helft van de gezinnen is in ten minste twee regio’s van Libanon niet in staat om in de basisbehoeften van hun kinderen te voorzien, blijkt uit nieuw onderzoek.
Lees meer

Jemen: Save the Children veroordeelt huiveringwekkende luchtaanvallen

25 JAN 2022
Minstens 3 kinderen kwamen vorige week om door een luchtaanval in het door conflict verscheurde Jemen. Meer dan 60 volwassenen werden door een andere reeks luchtaanvallen gedood en minstens 100 anderen raakten gewond.
Lees meer

Minder geld beschikbaar voor hulp aan kinderen in crisisgebieden

24 JAN 2022
Wereldwijd neemt de financiering voor hulp aan kinderen af. Afgelopen jaar werd slechts 24 procent van de noden gefinancierd.
Lees meer

Het belang van investeren in onderwijs kent geen grenzen

24 JAN 2022
Het aantal kinderen dat noodgedwongen moet werken is opgelopen tot 160 miljoen, een stijging van 8,4 miljoen kinderen in de afgelopen vier jaar. De toegang tot kwaliteitsonderwijs is cruciaal om kinderarbeid tegen te gaan.
Lees meer

Evacueer kinderen uit de Syrische Guweiran-gevangenis

24 JAN 2022
Save the Children heeft vandaag opgeroepen tot de onmiddellijke evacuatie van kinderen uit de Guweiran-gevangenis in de stad Hasakeh, in het noordoosten van Syriƫ. Daar zijn vanaf donderdag hevige gevechten aan de gang.
 
Lees meer