Nieuws

Laatste nieuws

Cycloon Idai: 100.000 Mozambikanen moeten dringend geëvacueerd worden

19 MRT 2019
Een gebied van 50 vierkante kilometer staat compleet onder water. Familieleden zitten tegen elkaar aan op hun daken, wachtend op redding. De situatie is kritiek. Het stadje Buzi in Mozambique dreigt binnen 24 uur volledig onder water te komen te staan.
Lees meer

Noodhulp na cycloon Idai in Mozambique

18 MRT 2019
Orkaan Idai heeft in Mozambique, Malawi en Zimbabwe grote verwoestingen aangericht. Ook de daaropvolgende overstromingen eisen hun tol. Onze hulpverleners zijn in Mozambique om kinderen en hun ouders van noodhulp te voorzien.
Lees meer

Tweede Kamer pakt armoede onder kinderen aan

17 MRT 2019
Save the Children en Defence for Children vinden dat de kinderen in arme gezinnen gesteund moeten worden door de overheid. Gelukkig zet de politiek nu stappen.
Lees meer

Jonge filmmakers en Save the Children vragen aandacht voor kinderen in conflict

14 MRT 2019

Vier jonge filmmakers besloten met een korte fictiefilm aandacht te vragen voor kinderen in conflict. Aanstaande zondag 17 maart is de film 'The Safe Haven Project' om 23:30 uur te zien op NPO 3. 

Lees meer

Acht jaar oorlog in Syrië: helft kinderen kent niets anders dan oorlog’

11 MRT 2019
Acht jaar. Zo lang duurt de oorlog in Syrië inmiddels. Wat begon als een plaatselijk protest, groeide uit tot de langstdurende oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog. De grootste slachtoffers? Syrische kinderen.
Lees meer

Save the Children ontvangt 900.000 euro van de Postcode Loterij en haar deelnemers

04 MRT 2019
Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam hebben we van de Postcode Loterij een prachtige bijdrage van 900.000 euro ontvangen voor ons wereldwijde werk. 
Lees meer