Nieuws

Laatste nieuws

Gezondheid van kinderen in gevaar door cholera-uitbraak

23 SEP 2022
Duizenden kinderen in Oost- en Noord-Syrië lopen het risico op cholera, veroorzaakt door watertekorten, conflicten en het gebruik van verontreinigd water uit de rivier de Eufraat. 
Lees meer

Yezidi kinderen leven acht jaar na genocide nog steeds in angst

22 SEP 2022
Acht jaar geleden werden ongeveer 400.000 Yezidi’s door ISIS gevangengenomen, gedood of gedwongen te vluchten uit hun voorouderlijk thuisland in Sinjar, in Noord-Irak. Het leven van vele kinderen werd verwoest. Zij mogen niet worden vergeten.  
Lees meer

Gezin dat elkaar verloor tijdens de burgeroorlog in Zuid-Soedan na jaren herenigd

21 SEP 2022
Voor de internationale dag van de vrede lichten wij een verhaal uit, waarin het belang van deze dag te zien is. Elk kind heeft het recht om in alle rust zijn of haar toekomst op te bouwen. Zo ook de negenjarige Awel. 
Lees meer

Jemen: voorkomen is beter dan genezen

21 SEP 2022
Het gebeurt niet dagelijks dat een minister naar Jemen reist. Afgelopen week bezocht de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher het land. 
Lees meer

Reactie op Miljoenennota: vijf aanbevelingen om armoede onder kinderen te verminderen

21 SEP 2022
Save the Children vindt dat meer geld voor ‘arme’ ouders niet genoeg is om armoede onder kinderen te verminderen. Het kabinet moet verdergaande maatregelen nemen. 
Lees meer

Hulp van Save the Children na overstromingen in Pakistan in volle gang

19 SEP 2022
Save the Children is de eerste internationale NGO die toestemming heeft gekregen om hulp te verlenen in Pakistan, waardoor we snel actie konden ondernemen. Tot nu bereikten we 27.283 mensen, waaronder  13.259 kinderen. 
Lees meer

Dodelijke overstromingen in Niger en Nigeria

16 SEP 2022
Meer dan 150.000 mensen, van wie ongeveer de helft kinderen, zijn de afgelopen weken zwaar getroffen door overstromingen in Niger en Nigeria. De stortregens zullen naar verwachting tot eind september aanhouden.
 
Lees meer

“Het moment dat ik een rolstoel kreeg, werd het leven mooier”

15 SEP 2022
Elaf, 17 jaar, is geboren met een handicap, waardoor ze moeilijk kan lopen. Toen ze haar huis moest ontvluchten vanwege bommen, kon ze haar rolstoel niet meenemen. Dit zorgde ervoor dat ze in het vluchtelingenkamp niks kon ondernemen. 
Lees meer

Kinderen op de vlucht naar Europa ervaren geweld en opvang niet kindveilig

14 SEP 2022
Kinderen op de vlucht, die via de Balkan-route door Europa reizen, ervaren veel geweld. Save the Children komt vandaag met een nieuw rapport “Wherever we go, someone does us harm”. 
Lees meer

De eenjarige Machar werd behandeld voor ondervoeding

13 SEP 2022
“Deze vrouw heeft het leven van mijn dochter gered.” Nyadhial wijst naar Nyawany, de voedingswerker van hun gemeenschap.  
Lees meer

“Lezen is het beste gevoel in de hele wereld”

08 SEP 2022
De ouders van de elfjarige Mohammed uit Jemen hebben heel hard hun best gedaan om een school te vinden voor hem. Uiteindelijk lukt dit, met de hulp van Save the Children. 
Lees meer

Somalië op rand van hongersnood

07 SEP 2022
Tot 1,5 miljoen kinderen in Somalie krijgen mogelijk met dodelijke vormen van ondervoeding te maken als er nu niet wordt ingegrepen. Delen van het land balanceren op de rand van hongersnood. 
Lees meer