Nieuws

Laatste nieuws

Nutrition Dinner: in gesprek met prinses Viktória over ondervoeding

14 NOV 2018
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Viktória, beschermvrouwe van Save the Children, laat op donderdag 15 november tijdens het Nutrition Dinner haar licht schijnen over het thema ondervoeding.
Lees meer

Longontsteking kan tot 2030 11 miljoen kinderen het leven kosten

12 NOV 2018

Longontsteking is hard op weg om tot 2030 11 miljoen kinderen het leven te kosten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de John Hopkins University en Save the Children die vandaag, op Wereld Longontsteking Dag, worden gepubliceerd. Daarmee is longontsteking de meest dodelijke ziekte voor kinderen onder de 5 jaar.

Lees meer

Foute Kersttruiendag 2018 gestart met gongslag op de Beurs

08 NOV 2018
Met een slag op de gong heeft acteur Eric Bouwman zojuist niet alleen de beursdag geopend, maar ook het startsein gegeven voor Foute Kersttruiendag 2018.
In de aanloop naar 14 december, Foute Kersttruiendag, wordt heel Nederland gemobiliseerd om in foute kersttrui in actie te komen voor kinderen in nood.
 
Lees meer

Aanval op kliniek Save the Children in Jemen

07 NOV 2018

Vanochtend is een door Save the Children ondersteunde gezondheidsfaciliteit in de Jemenitische havenstad Hodeida aangevallen. Bij de aanval raakte een van de apotheken die levensreddende medicijnen leveren beschadigd. 

Lees meer

Save the Children ondertekent brede oproep om oorlog in Jemen te stoppen

07 NOV 2018
Save the Children ondertekende 7 november de gezamenlijke NGO-verklaring ter ondersteuning van de Internationale Parlementaire Conferentie voor Vrede in Jemen.
Lees meer

Jemen: Voedsel onbetaalbaar door ingestorte economie

25 OKT 2018

Honger is in Jemen net zo’n grote dreiging voor kinderen als bommen en kogels.

Lees meer