Nieuws

Laatste nieuws

Harbers belooft meer activiteiten voor kinderen in azc’s te realiseren

04 APR 2019
Staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) wil de komende jaren activiteiten voor kinderen in asielzoekerscentra ook op andere locaties realiseren. Hij zei dat tijdens een bezoek aan het asielzoekerscentrum Grave waar hij op uitnodiging van de Werkgroep Kind in azc was.
Lees meer

8 doden bij luchtaanval op ziekenhuis Save the Children in Jemen

28 MRT 2019
Update - Dinsdagavond bereikte ons triest nieuws. We hoorden dat ons ziekenhuis in Kitaf, op het platteland van Jemen, is getroffen door een luchtaanval en dat er zeven mensen zijn omgekomen.
Lees meer

Oproep aan Tweede Kamer: maak einde aan weeshuistoerisme

27 MRT 2019
Ons Hoofd Lobby & Advocacy Riekje Camara riep tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer de aanwezigen op een einde te maken aan weeshuistoerisme.
Lees meer

Oorlog Jemen: elke maand 37 kinderen slachtoffer van in buitenland gefabriceerde bommen

25 MRT 2019
Op dinsdag 26 maart is het 4 jaar geleden dat de oorlog in Jemen begon. Save the Children onderzocht de gevolgen van luchtaanvallen op de levens van kinderen.
Lees meer

Cycloon Idai: 100.000 Mozambikanen moeten dringend geëvacueerd worden

19 MRT 2019
Een gebied van 50 vierkante kilometer staat compleet onder water. Familieleden zitten tegen elkaar aan op hun daken, wachtend op redding. De situatie is kritiek.
Lees meer

Noodhulp na cycloon Idai in Mozambique

18 MRT 2019
Orkaan Idai heeft in Mozambique, Malawi en Zimbabwe grote verwoestingen aangericht. Ook de daaropvolgende overstromingen eisen hun tol. Onze hulpverleners zijn in Mozambique om kinderen en hun ouders van noodhulp te voorzien.
Lees meer