Nieuws

Laatste nieuws

Onze reactie op de Afrikastrategie

02 JUN 2023
Afgelopen woensdag 30 mei stuurde het ministerie van Buitenlandse Zaken de langverwachte Afrika-strategie naar de Tweede Kamer. Dit is onze reactie op de strategie. 
Lees meer

“Het zijn de allerarmsten die lijden” Voedselcrisis in Niger en Burkina Faso wordt steeds erger

02 JUN 2023
Klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne. Dat zijn de oorzaken van de voedselcrisis in Burkina Faso en Niger, volgens de respondenten van ons onderzoek. We spraken meer dan 630 mensen over de voedselcrisis in hun land. 
Lees meer

Statement: Stop bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking

01 JUN 2023
Verschillende bekende Nederlanders en directeuren roepen het kabinet op om een einde te maken aan de geplande bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en noodhulp.
Lees meer

Hoe wij met contant geld Oekraïense gezinnen steunen

25 MEI 2023
Antonina voedt haar tienjarige kleinzoon op. Tijdens de oorlog zijn ze in hun woonplek Sumy gebleven. Daar worden ze door Save the Children gesteund.  
Lees meer

Sajeda bevalt van een gezonde dochter tijdens cycloon Mocha

24 MEI 2023
De gezonde baby Sahida is geboren in het Save the Children Primary Health Care Centre in Cox's Bazaar, Bangladesh, tijdens de cycloon Mocha. Dit was mogelijk dankzij de toewijding van het personeel dat onvermoeid doorwerkte.
Lees meer

European Mental Health Week

24 MEI 2023
Deze week schenken overheden, organisaties en scholen in heel Europa extra aandacht aan mentale gezondheid tijdens de European Mental Health Week. Belangrijk, want het aantal mensen met een mentale problemen blijft groeien. 
Lees meer

Save the Children bouwt duurzaam watersysteem in Jemen

17 MEI 2023
De veertienjarige Salwa moest elke dag drie uur lopen om water te halen voor haar gezin. Hierdoor miste zij regelmatig school. Save the Children heeft nu in haar dorp een watersysteem op zonne-energie aangelegd. 
Lees meer

Onze steun in Soedan

16 MEI 2023
Voordat het conflict een maand geleden op 15 april in Soedan uitbrak, verkeerde het land al in een erge crisis. Een derde van het land was afhankelijk van humanitaire steun. Hoe bieden wij nu steun aan de bevolking? 
Lees meer

Orkaan scheert net langs vluchtelingenkamp Cox' Bazaar

15 MEI 2023
Dankzij goede voorzorgsmaatregelen is – voor zover we nu weten - de schade in het vluchtelingenlamp Cox’ Bazaar beperkt. Onno van Manen, directeur van Save the Children in Bangladesh, sprak met Radio1.
Lees meer

Hoe Save the Children zorg biedt aan moeders die net zijn bevallen

14 MEI 2023
Elke seconde bevallen er vier moeders van een baby. Dat zijn 255 moeders per minuut. Deze vrouwen hebben net een hele bijzondere, maar ook heftige, ervaring gehad. Zij verdienen zorg en rust. 
Lees meer

Save the Children overhandigt onderzoek aan Tweede Kamerlid Anne-Marijke Podt

12 MEI 2023
Lobbyist Harm Haverman overhandigde het onderzoek ‘Gevlucht en Geland’ gistermiddag aan mevrouw Podt, die zich inzet voor betere wetgeving rondom asiel en migratie. 
Lees meer

TeamUp wint prestigieuze Laureus prijs

08 MEI 2023
TeamUp heeft vandaag de Laureus Sport for Good Award gewonnen! Ons snelgroeiende programma helpt kinderen met een vluchtachtergrond om door middel van spel en beweging hun ervaringen te verwerken. 
Lees meer
>