Nieuws

Laatste nieuws

Abed maakte een raketaanval mee

10 DEC 2022
Vandaag is het de internationale dag van de mensenrechten. Hiertoe behoren ook kinderrechten.  
Lees meer

Statement: Europese Unie, sta op voor kinderen op de vlucht

09 DEC 2022
Schokkend en misselijkmakend nieuws, maar helaas niet nieuw, over de behandeling van mensen met een vluchtachtergrond aan de grenzen van de Europese Unie. Hierover stond 8 december een groot artikel in Trouw. 
Lees meer

De pasgeboren Ruba overleefde een bomaanslag

08 DEC 2022
Omar kwam van zijn werk in Idlib toen een helikopter een vatbom liet vallen op het gebouw naast het. Hij wist niet hoe snel hij zich naar de plek moest haasten om te zoeken naar overlevenden. 
Lees meer

‘Overheid, pak de voortrekkersrol!’

06 DEC 2022
Afgelopen maandag kwamen verschillende mensen samen om te spreken over de bescherming van kinderrechten in het bedrijfsleven. De samenkomst was op initiatief van Save the Children, UN Global Compact en UNICEF. 
Lees meer

Rapport: Stop the War on Children

05 DEC 2022
Save the Children brengt voor de zevende keer op rij het rapport ‘Stop the War on Children’ uit. Hieruit blijkt dat in 2021 er 449 miljoen kinderen - oftewel 1 op de 6 kinderen wereldwijd - in een conflictgebied leefden.
Lees meer

Hoe staat het met de inspraak van kinderen in het klimaatbeleid?

01 DEC 2022
Kinderen en jongeren worden het hardst getroffen door de klimaatcrisis. De klimaatcrisis bedreigt het leven van kinderen, vandaag en morgen. Stichting Alexander en Save the Children onderzoeken inspraak van kinderen in het klimaatbeleid.
Lees meer

Een op de twee gevluchte kinderen uit Oekraïne is angstig en bezorgd over toekomst

29 NOV 2022
Nederland scoort slecht op toegang tot gezondheidszorg en informatie over beschikbare diensten blijkt uit onderzoek van Save the Children. 
Lees meer

Save the Children biedt noodhulp na aardbeving in Indonesië

23 NOV 2022
Tientallen kinderen zijn gewond en meerdere kinderen overleden nadat een krachtige aardbeving meer dan 80 scholen heeft beschadigd terwijl de lessen aan de gang waren op het Indonesische hoofdeiland Java. Save the Children biedt noodhulp. 
Lees meer

De VN moet onmiddellijke actie ondernemen om kinderen in Iran te ondersteunen

22 NOV 2022
Save the Children roept de VN-Mensenrechtenraad op om berichten over het doden, verminken en vasthouden van honderden kinderen in Iran krachtig te veroordelen. Ook roept Save the Children op om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. 
Lees meer

Internationale Kinderrechtendag: bescherm kinderen op de vlucht

20 NOV 2022
Tijdens zijn vlucht werd Javed mishandeld door politie, aangevallen door een hond en verloor hij een vriend. Dit is geen alleenstaande gebeurtenis. In 2021 waren er bijna 24.000 ernstige schendingen van kinderrechten in conflictgebieden.  
Lees meer

Somalische families rouwen om hun kinderen: “Ik sta in brand”

18 NOV 2022
In Somalië is één begraafplaats gevuld met de lichamen van 230 kinderen. Ze zijn allemaal overleden aan ondervoeding.
Lees meer

Laat de kinderen in Somalië en Pakistan niet onze klimaatrekening betalen

17 NOV 2022

De toekomst van vele kinderen staat op het spel, dankzij het consumptiepatroon in het westen. Tijd voor een schadevergoeding én gedragsverandering.

Lees meer