Skip to main content
ch1683700

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grondoffensief in Rafah weerhoudt effectief hulpverlenen

17 Mei 2024

Tanks rollen de zuidelijke stad Rafah in en vliegtuigen gooien bommen. Veel kinderen moeten al voor de vijfde keer in zeven maanden vluchten. Het is een massale gedwongen verhuizing uit Rafah. Begin deze week waren er al 500.000 mensen de stad uit gevlucht.  

Lees meer

Onze reactie op het regeerakkoord

16 Mei 2024

Kinderen die zijn gevlucht voor crisis en conflict betalen al jarenlang de prijs voor falend overheidsbeleid. Dit akkoord levert geen oplossingen voor de opvangcrisis, maar zorgt voor een verdere schending van hun recht op veiligheid en bescherming. 

Lees meer

Anne werkt als verloskundige in een vluchtelingenkamp

14 Mei 2024

Over de hele wereld hebben wij werknemers met bijzondere verhalen. Zo ook Anne, een verloskundige in een vluchtelingenkamp in Rwanda. Anne besloot dat dit haar baan zou worden nadat allebei haar tantes overleden aan de complicaties van een bevalling. 

Lees meer

Cruciale hulp wordt geblokkeerd nu Israël de grensovergang bij Rafah inneemt

8 Mei 2024

De overname door Israëlische strijdkrachten van de grensovergang bij Rafah verhindert de hulpverlening aan kinderen in Gaza. Wij eisen een definitief staakt-het-vuren en onbelemmerde toegang om hulp te bieden.  

Lees meer

Een gedwongen evacuatie uit Rafah zal dodelijke gevolgen hebben

6 Mei 2024

Het bevel van het Israëlische leger aan de burgerbevolking om te vertrekken naar de zogenaamde ‘humanitaire zone’ in Al-Mawasi brengt het leven van meer dan 600.000 kinderen in gevaar. Onze hulpverlening zal ernstig worden belemmerd of zelfs helemaal onmogelijk worden. Alles wordt momenteel via Rafah gecoördineerd, daar zijn de opslagruimtes, voertuigen, kantoren en accommodaties van hulporganisaties zoals wij.  

Lees meer

Bevrijdingsdag: Elk kind verdient het om in vrede op te groeien

5 Mei 2024

Vandaag vieren wij de vrijheid.  Wij zijn al meer dan 100 jaar bezig om kinderen te beschermen en te pleiten voor een veilige wereld. Elk kind verdient het om in vrijheid op te groeien. 

Lees meer

Apocalyptische scènes in Gaza: “Totale minachting voor het menselijk leven”

30 Apr 2024

Kinderen leven in hun eentje tussen het puin in de totaal verwoeste straten in Khan Younis, de op een na grootste stad in Gaza. Dat vertellen onze medewerkers die voor het eerst sinds het begin van de oorlog naar de stad terugkeren. 

Lees meer

Rechter verklaart: "Reddingsacties op Middellandse Zee waren niet strafbaar"

25 Apr 2024

De rechter heeft na jaren strafrechtelijk vooronderzoek besloten dat onze reddingsacties op de Middellandse Zee niet illegaal waren. Wij zijn blij om dit te horen. “Wij werkten vanuit ons humanitair mandaat, het redden van de levens van mensen in nood,” verklaart onze directeur Pim Kraan. 

Lees meer

Leerlingen praten via ons programma mee over beleid in Enschede

24 Apr 2024

Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten? Die stelde de gemeente Enschede aan 40 leerlingen van Stedelijk Alpha. Samen met onze begeleiders gingen de leerlingen met die vraag aan de slag. Afgelopen maandag bespraken ze hun antwoorden met wethouder Harmjan Vedder (jeugdzorg) in de raadzaal van de gemeente Enschede.

Lees meer