Nieuws

Laatste nieuws

Kinderen in erbarmelijke omstandigheden door recordinstroom vluchtelingen Griekenland

22 SEP 2017
Door de toegenomen instroom van vluchtelingen uit met name Syriƫ en Irak zijn de omstandigheden op de Griekse eilanden verder verslechterd. Deze maand zijn dagelijks bijna 200 mensen per boot aangekomen op Samos, Lesbos, Chios, Leros en Kos- het hoogste aantal sinds de Turkijedeal van maart 2016. Kinderen in de overvolle opvangkampen lopen het risico slachtoffer te worden van geweld en misbruik.
Lees meer

Nederland pleit voor internationaal onderzoek naar misdaden Jemen

21 SEP 2017
De Nederlandse regering wil dat er een internationaal en onafhankelijk onderzoek komt naar mensenrechtenschendingen in Jemen. Daartoe werkt ons land samen met Canada aan een resolutie bij de VN-Mensenrechtenraad. Save the Children is blij met de inzet van Nederland.
Lees meer

Kinderen in de val in Iraakse stad Hawija

21 SEP 2017
Save the Children maakt zich grote zorgen over de kinderen in de Iraakse stad Hawija. Ze kunnen geen kant op, nu het Iraakse leger en de coalitietroepen vanochtend (donderdag 21 september) gestart zijn met hun offensief op een van de laatste bolwerken van IS.
Lees meer

Grote zorgen om kinderen na zware aardbeving Mexico

20 SEP 2017
Save the Children maakt zich grote zorgen over de tientallen kinderen die nog onder het puin liggen van een ingestorte basisschool in Mexico-Stad. Mexico werd gistermiddag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,1.
Lees meer

250.000 Rohingya-kinderen in Bangladesh in nood

19 SEP 2017
Save the Children maakt zich grote zorgen over het geweld gericht op burgers in het noorden van de staat Rakhine in Myanmar. Sinds de start op van het geweld op 25 augustus jl. zijn ruim 400.000 Rohingya de grens met Bangladesh overgestoken. Onder hen zijn 250.000 kinderen. Zij vertellen ons verschrikkelijke verhalen over massamoorden, het systematisch platbranden van dorpen en aanvallen op mensen op de vlucht.   
Lees meer

Bijna helft Syrische kinderen op vlucht niet naar school

18 SEP 2017
Van alle Syrische kinderen in de schoolleeftijd die op de vlucht zijn, gaat 43 procent niet naar school. Vluchtelingenkinderen hebben het afgelopen jaar bijna 700 miljoen dagen aan school gemist, ondanks de toezegging tijdens de Algemene Vergadering van de VN vorig jaar om kinderen weer terug in de klas te krijgen. Op dit moment gaan er minder Syrische vluchtelingenkinderen naar school dan vorig jaar. De meest kwetsbare groep draagt zo de zwaarste last van de vluchtelingencrisis.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.