Nieuws

Laatste nieuws

Survey overstromingen Pakistan: kinderen leven in slechte omstandigheden 

30 SEP 2022
Save the Children heeft 1200 gezinnen ondervraagd in de vier meest getroffen provincies door overstromingen in Pakistan. Hieruit blijkt dat kinderen in erbarmelijke omstandigheden leven. Velen slapen buiten en drinken vervuild water. 
Lees meer

Chan werd behandeld door dokters van Save the Children

29 SEP 2022
De tweejarige Chan woont samen met zijn moeder Aweng in een vluchtelingenkamp. Ze waren genoodzaakt om te vluchten door conflict in hun dorp in Zuid-Soedan. Tijdens die vlucht hebben ze alles verloren
Lees meer

"Geen enkel kind zou moeten sterven op zoek naar zijn of haar meest fundamentele behoeften"

28 SEP 2022
Minstens 24 kinderen zijn omgekomen en anderen worden nog steeds vermist na het omslaan van een boot in de Middellandse Zee.
Lees meer

Wat betekent ondervoeding eigenlijk voor een kind?

26 SEP 2022
Je worstelt met je ademhaling, je zicht vervaagt en je hartslag wordt onregelmatig. Meer dan 45 miljoen kinderen onder de vijf jaar hebben op dit moment één of meerdere van deze symptomen. De boosdoener? Ernstige acute ondervoeding. 
Lees meer

Gezondheid van kinderen in gevaar door cholera-uitbraak

23 SEP 2022
Duizenden kinderen in Oost- en Noord-Syrië lopen het risico op cholera, veroorzaakt door watertekorten, conflicten en het gebruik van verontreinigd water uit de rivier de Eufraat. 
Lees meer

Yezidi kinderen leven acht jaar na genocide nog steeds in angst

22 SEP 2022
Acht jaar geleden werden ongeveer 400.000 Yezidi’s door ISIS gevangengenomen, gedood of gedwongen te vluchten uit hun voorouderlijk thuisland in Sinjar, in Noord-Irak. Het leven van vele kinderen werd verwoest. Zij mogen niet worden vergeten.  
Lees meer

Gezin dat elkaar verloor tijdens de burgeroorlog in Zuid-Soedan na jaren herenigd

21 SEP 2022
Voor de internationale dag van de vrede lichten wij een verhaal uit, waarin het belang van deze dag te zien is. Elk kind heeft het recht om in alle rust zijn of haar toekomst op te bouwen. Zo ook de negenjarige Awel. 
Lees meer

Jemen: voorkomen is beter dan genezen

21 SEP 2022
Het gebeurt niet dagelijks dat een minister naar Jemen reist. Afgelopen week bezocht de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher het land. 
Lees meer

Reactie op Miljoenennota: vijf aanbevelingen om armoede onder kinderen te verminderen

21 SEP 2022
Save the Children vindt dat meer geld voor ‘arme’ ouders niet genoeg is om armoede onder kinderen te verminderen. Het kabinet moet verdergaande maatregelen nemen. 
Lees meer

Hulp van Save the Children na overstromingen in Pakistan in volle gang

19 SEP 2022
Save the Children is de eerste internationale NGO die toestemming heeft gekregen om hulp te verlenen in Pakistan, waardoor we snel actie konden ondernemen. Tot nu bereikten we ruim 30.000 mensen, waaronder meer dan 15.000 kinderen. 
Lees meer

Dodelijke overstromingen in Niger en Nigeria

16 SEP 2022
Meer dan 150.000 mensen, van wie ongeveer de helft kinderen, zijn de afgelopen weken zwaar getroffen door overstromingen in Niger en Nigeria. De stortregens zullen naar verwachting tot eind september aanhouden.
 
Lees meer

“Het moment dat ik een rolstoel kreeg, werd het leven mooier”

15 SEP 2022
Elaf, 17 jaar, is geboren met een handicap, waardoor ze moeilijk kan lopen. Toen ze haar huis moest ontvluchten vanwege bommen, kon ze haar rolstoel niet meenemen. Dit zorgde ervoor dat ze in het vluchtelingenkamp niks kon ondernemen. 
Lees meer