Nieuws

Laatste nieuws

Modderlawine in Sierra Leone: prioriteit aan kinderen

14 AUG 2017
Tientallen kinderen zijn waarschijnlijk bedolven onder de verwoestende modderlawine die maandagochtend honderden levens heeft geƫist in Sierra Leone. Woningen bij de hoofdstad Freetown raakten bedolven, waardoor gezinnen gevangen zijn geraakt in hun huizen, waarschuwt Save the Children.
Lees meer

Save the Children legt reddingsmissie op zee stil

13 AUG 2017
De reddingsmissie van Save the Children op de Middellandse Zee heeft het leven van duizenden kwetsbare mensen gered, die hun leven riskeerden op weg naar Europa. Onder hen honderden alleenreizende kinderen en gezinnen met baby’s.  Het is daarom met diepe wroeging dat Save the Children zich gedwongen voelt de operatie stil te leggen, vanwege de onzekerheid die recente ontwikkelingen met zich meebrengen. Het schip de Vos Hestia blijft stand-by en is klaar om uit te varen, zodra er duidelijke veiligheidsgaranties zijn.
Lees meer

Geschokt door berichten over undercoveractie op reddingsschip

06 AUG 2017
Save the Children is geschokt en bezorgd over recente berichten in de media waarin wordt gemeld dat er undercoveragenten actief waren aan boord van de Vos Hestia, ons reddingsschip op de Middellandse Zee. Als onafhankelijke en neutrale humanitaire organisatie zouden we nooit instemmen met een undercoveroperatie die wordt uitgevoerd vanuit onze programma’s of activiteiten.
Lees meer

Miljoen ondervoede kinderen in choleragebieden Jemen

02 AUG 2017
Meer dan 1 miljoen acuut ondervoede kinderen onder de 5 jaar leven in gebieden in Jemen waar cholera om zich heen grijpt. Deze kinderen, van wie er 200.000 ernstig ondervoed zijn, lopen een groot risico te overlijden als ze cholera krijgen. Een kind dat verzwakt is, heeft namelijk een drie keer zo grote kans om dood te gaan aan de gevolgen van cholera.  
Lees meer

Save the Children ondertekent Gedragscode reddingsoperaties Middellandse Zee

01 AUG 2017
Save the Children heeft de Gedragscode voor reddingsoperaties op de Middellandse Zee ondertekend. Dit is gebeurd na nauw overleg met het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. "We hopen dat we daardoor met vertrouwen en transparantie door kunnen met onze reddingsmissies," aldus directeur Pim Kraan van Save the Children in Nederland. "Ons is verzekerd dat met het tekenen van de Gedragscode ons internationale veiligheidsbeleid niet in het geding komt."
Lees meer

5.000 kinderen in Zuid-Soedan herenigd met hun familie

28 JUL 2017
De 17-jarige Paiyo uit Zuid-Soedan was twee jaar lang alleen op de vlucht voor het geweld in zijn land. Nu is hij terug bij zijn ouders. Paiyo is het 5.000e kind dat door Save the Children en partners herenigd is met zijn familie. "Toen ze me vertelden dat ik terug zou gaan naar mijn moeder, was ik zo door het dolle heen dat ik niet kon slapen." 
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.