Nieuws

Laatste nieuws

‘Laat de hoop van Afghaanse kinderen niet vervliegen’

18 OKT 2021
Met tweehonderd rode vliegers vraagt Save the Children vandaag op het strand van Scheveningen aandacht voor de situatie van kinderen in Afghanistan.
Lees meer

Gezondheid Afghaanse kinderen zeer slecht

13 OKT 2021
De helft van alle kinderen in Afghanistan die naar een kliniek komen zijn al daadwerkelijk levensbedreigend ondervoed. Die conclusie trekt Save the Children nadat de klinieken vier weken geleden heropend zijn.
 
Lees meer

‘Jongerenparticipatie is de sleutel tot actievere en inclusievere klimaatactie’

13 OKT 2021
Kinderen moeten kunnen meebeslissen over hun eigen toekomst. Overheden moeten wanneer het over klimaat gaat, niet enkel naar kinderen luisteren. Zij moeten hun aanbevelingen ook gebruiken.
 
Lees meer

Kinderen en kinderrechtenorganisaties trekken aan de bel over klimaat bij de VN

08 OKT 2021
75% van de Nederlandse kinderen maakt zich zorgen over klimaatverandering. Vandaag kaarten zij samen met kinderrechtenorganisaties hun punten over het klimaat en schone leefomgeving aan bij leden van het VN-Kinderrechtencomité.
Lees meer

Impact van corona op kinderen

08 OKT 2021
Save the Children waarschuwt dat de druk op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren is toegenomen als gevolg van de langdurige lockdowns tijdens de coronapandemie.
Lees meer

Psychosociale zorg is een fundamenteel kinderrecht en moet van stigma af

06 OKT 2021
Save the Children roept tijdens de World Mental Health Summit in Parijs op pychosociale zorg te erkennen als fundamenteel kinderrecht.
 
Lees meer