Nieuws

Laatste nieuws

Zij beslist - daarom steunt Save the Children #shedecides

15 FEB 2017
Save the Children steunt het initiatief #shedecides (Zij Beslist), dat duizenden levens kan redden en meisjes en vrouwen zeggenschap geeft over hun eigen lichaam. 
Lees meer

Jongeren vragen aandacht politiek voor kwetsbare leeftijdsgenoten

13 FEB 2017
Nederlandse jongeren maken zich zorgen over leeftijdsgenoten in kwetsbare situaties en vragen Nederlandse politieke partijen dringend om daar werk van te maken. Jongeren die mishandeld worden, in armoede leven of gevlucht zijn uit een ander land verdienen volgens hen de meeste aandacht.
Lees meer

Tienduizenden families Somalië op zoek naar voedsel

11 FEB 2017
Tienduizenden gezinnen hebben hun thuis verlaten op zoek naar eten, water en weidegronden, nu de voedselcrisis in Somaliƫ steeds steviger om zich heen grijpt. Lokale overheden en medewerkers van Save the Children ter plaatse melden dat sinds een aantal weken honderden vrachtwagens per dag aankomen in de kustregio.
Lees meer

Eerste landelijke Kinderrechtenverkiezingsdebat

10 FEB 2017
Op maandag 13 februari vindt het eerste landelijke Kinderrechtenverkiezingsdebat plaats. Kandidaat-Kamerleden van zeven politieke partijen gaan met elkaar en de 200 jongeren in de zaal in debat over de situatie van kinderen.
Lees meer

Save the Children-boeket: help een kind en maak een geliefde blij

10 FEB 2017
Save the Children slaat de handen ineen met de bloemenspecialisten van Euroflorist. Wie vanaf nu online een Save the Children-boeket koopt bij Euroflorist, steunt meteen ook kinderen die waar ook ter wereld in de verdrukking zijn geraakt. Van elk van die speciale boeketten gaat een deel van de opbrengst naar Save the Children. Zoi draagt de koper van de bloemen bij aan onderwijs, zorg en bescherming voor kinderen in ruim 120 landen.
Lees meer

Save the Children blij met nieuwe wet tegen kinderarbeid

08 FEB 2017
Save the Children is blij dat de Nederlandse politiek dinsdag een nieuwe stap heeft gezet in het gevecht tegen kinderarbeid wereldwijd.
Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze emailnieuwsbrief.