Nieuws

Laatste nieuws

Moeders vluchten voor oorlog: “Het was een reis naar nergens”

24 MEI 2022
Vandaag is het precies drie maanden geleden dat het conflict in Oekraïne begon. Save the Children toont daarom de verhalen van vier moeders die met hun kinderen de oorlog ontvluchtten.
Lees meer

Samenwerking Dutch Relief Alliance en TeamUp voor psychosociale hulp aan kinderen in Sub-Sahara Afrika

23 MEI 2022
Sub-Sahara Afrika is de regio met het hoogste aantal oorlogen en conflicten over de hele wereld. Dit heeft in de regio geleid tot miljoenen vluchtelingen en ontheemden. 
Lees meer

Extreme honger Oost-Afrika maakt mogelijk iedere 48 seconden nieuw dodelijk slachtoffer

18 MEI 2022
In de door extreme droogte geteisterde gebieden in Ethiopië, Kenia en Somalië sterft waarschijnlijk elke 48 seconden één persoon door honger.
Lees meer

Vijfde editie ‘Global Conference on the elimination of Child Labour’

13 MEI 2022
Van 15 tot en met 19 mei 2022 vindt de Global Conference on Elimination of Child Labour plaats. Een belangrijk evenement, zeker nu kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar weer is toegenomen. 
 
Lees meer

De veerpont over de Donau zet vooral moeders en kinderen over

11 MEI 2022
Nadia Moussaid, presentator en programmamaker, maar ook ambassadeur van Save the Children bezocht samen met directeur Pim Kraan de grens van Oekraïne en Roemenië. 
Lees meer

9,6 miljoen kinderen in Afghanistan lijden elke dag honger

11 MEI 2022
9,6 miljoen kinderen in Afghanistan lijden elke dag honger. Dit blijkt uit de nieuwe Integrated Food Security Phase Classification (IPC) cijfers die deze week zijn gepubliceerd.
Lees meer

Financiële instellingen moeten kinderarbeid in kobaltmijnen aanpakken

10 MEI 2022
Save the Children publiceert vandaag aanbevelingen voor de Nederlandse financiële sector om kinderarbeid in de kobaltmijnen in DR Congo aan te pakken.
Lees meer

Tekeningen van kinderen tonen impact op hun geestelijke gezondheid

10 MEI 2022
Tanks, helikopters, lijken en hun huizen. Dit is wat kinderen tekenen die vanuit Oekraïne de grens met Roemenië oversteken, op zoek naar een veilig heenkomen.
Lees meer

Russische vrouw uit Odessa op de vlucht voor de ‘bescherming’ van Poetin

09 MEI 2022
In het weekend voor 9 mei vluchten nog veel mensen de grens over, omdat ze bang zijn dat het geweld nóg verder zal escaleren. Zo ook een Russische verpleegster die haar kleinkind en haar schoondochter naar Roemenië in veiligheid brengt.
Lees meer

Podcastserie over kinderarbeid uitgebracht

09 MEI 2022
De Work, No Childs Business Alliantie (WNCB), waar Save the Children onderdeel van is, heeft een poscastserie ontwikkeld over kinderarbeid.
Lees meer

Droogte in de Hoorn van Afrika

02 MEI 2022
De huidige droogte in de Hoorn van Afrika kan catastrofale gevolgen hebben voor kinderen. Meer dan 16 miljoen mensen in Somalië, Kenia en Ethiopië, waaronder veel kinderen, hebben nu al dringend voedselhulp nodig.
Lees meer

Extreem geweld grote impact op leven kinderen in Al Hol, Syrië

29 APR 2022
Vandaag publiceert Save the Children een onderzoek naar het geweld in het Al Hol vluchtelingenkamp in Syrië en de impact daarvan op kinderen. Kinderen zijn dagelijks getuige van extreem geweld.
Lees meer