Actueel

Laatste nieuws

“Mijn wereld verging toen ik zag dat mijn familie was overleden”

29 JUN 2022
Een groot aantal kinderen hebben gezinsleden verloren tijdens de aardbeving in Afghanistan afgelopen woensdag, waardoor ze angstig zijn en het risico lopen op misbruik en uitbuiting.
Lees meer

De G7-hongertoezegging is een klein begin is, maar er is meer nodig

29 JUN 2022
Save the Children verwelkomt de G7-toezegging van 4,5 miljard dollar om de wereldwijde honger te bestrijden, maar zegt dat er meer nodig is om de ergste wereldwijde hongercrisis in decennia aan te pakken.
Lees meer

Kinderen worden behandeld op matrassen buiten ziekenhuizen in Somalië

27 JUN 2022
In Somalië moeten er zoveel kinderen behandeld worden voor ondervoeding, dat er niet genoeg plek meer is in de ziekenhuizen. Artsen verzorgen kinderen in tenten of zelfs in de buitenlucht. Het land stevent af op een regelrechte hongersnood.
Lees meer

Extreem weer in Bangladesh en India

24 JUN 2022
De hevige overstromingen, aardverschuivingen en blikseminslagen van de afgelopen dagen hebben zware gevolgen voor 4 miljoen mensen in Bangladesh en evenzoveel mensen in de Indiase deelstaat Assam.  
Lees meer

Zorgen om 118.000 kinderen na enorme aardbeving in Afghanistan

23 JUN 2022
Woensdagochtend, terwijl de meeste mensen nog sliepen, vond een van de ergste aardbevingen in twintig jaar plaats in Afghanistan. Save the Children stuurt teams naar de zwaarst getroffen gebieden.
 
Lees meer

Save the Children liep mee met de Klimaatmars

21 JUN 2022
Afgelopen zondag was de Klimaatmars in Rotterdam. Ook Save the Children, inclusief directeur Pim Kraan, was aanwezig. 
 
Lees meer

Gratis kinderboek: 'Wat is oorlog?'

20 JUN 2022
Kinderen stellen altijd de meest verrassende vragen. Zo ook de vraag “wat is nou eigenlijk oorlog”? Mini Mavericks brengt in samenwerking met Save the Children een kinderboek uit, die nou precies antwoord geeft op deze vraag. 
Lees meer

‘Noodopvang onleefbaar voor kinderen’, aldus jeugdgezondheidszorg- en onderwijsprofessionals

20 JUN 2022

De leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in de noodopvanglocaties in Nederland zijn beneden alle peil. Dat zeggen jeugdgezondheidszorg- en onderwijsprofessionals.

Lees meer

Steeds meer kinderen met ernstige acute ondervoeding in Ethiopië

17 JUN 2022
Als gevolg van droogte, ontheemding en conflicten is het aantal ondervoede kinderen in het oosten en zuidoosten van Ethiopië de afgelopen maanden enorm gestegen. Naar schatting 185.000 kinderen lijden nu aan ernstige acute ondervoeding.
Lees meer

Dag van het Afrikaanse kind: onderwijs is een kinderrecht

16 JUN 2022
Vandaag is de Dag van het Afrikaanse kind. Op 16 juni 1976 gingen duizenden schoolkinderen in Zuid-Afrika de straat op om te protesteren tegen de slechte kwaliteit van het onderwijs. Die opstand werd met harde hand neergeslagen.
Lees meer

Vier op de vijf kinderen in Gaza leeft met gevoelens van somberheid, verdriet en angst

15 JUN 2022
De land-, lucht- en zeeblokkade, opgelegd door de regering van Israël, hebben afgelopen jaren tot een mentale gezondheidscrisis onder kinderen en jongeren in de Gazastrook geleid, blijkt uit verontrustend onderzoek van Save the Children. 
 
Lees meer