Actueel

Laatste nieuws

Iedere dag worden 25 kinderen kindsoldaat

30 NOV 2021
In 2020 werden ondanks de coronapandemie ongeveer 25 kinderen per dag gerekruteerd tot kindsoldaat. Schokkende cijfers volgens Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland.
Lees meer

‘Haal kinderen uit IS-kampen, nu winter nadert’

29 NOV 2021
Save the Children Nederland roept het Nederlandse kabinet per direct op kinderen uit de IS-kampen nog voor de start van de winter te evacueren. De oproept volgt op het nieuws dat deze week een Noorse wees uit het kamp werd gerepatrieerd.
Lees meer

Honger onder vluchtelingen en asielzoekers in Griekenland

25 NOV 2021
Stopzetting van de hulp aan vluchtelingen en asielzoekers zorgt voor grote gezondheidsproblemen, waarschuwen 27 maatschappelijke organisaties vandaag. Voedsel en water worden hen onthouden.
 
Lees meer

88.500 handtekeningen voor levensreddende hulp Afghaanse kinderen

23 NOV 2021
Het is deze week 100 dagen geleden dat de Taliban de controle over Kabul en de rest van het land claimden. De omstandigheden in Afghanistan zijn inmiddels verder verslechterd.
Lees meer

Save the Children: “Geef kinderen aan grens Wit-Rusland toegang tot EU-grondgebied”

19 NOV 2021
Save the Children roept de EU en Polen dringend op deze situatie te beëindigen: “Laat kinderen op EU-grondgebied toe en geef humanitaire organisaties toegang om hen te steunen met voedsel, onderdak en bescherming.”
Lees meer

Save the Children veroordeelt met klem aanval op scholieren in bezette Westelijke Jordaanoever

19 NOV 2021
Save the Children veroordeelt met klem de aanvallen van Israëlische veiligheidstroepen op Palestijnse kinderen die deze week van en naar school liepen op de bezette Westelijke Jordaanoever.  
Lees meer

H&M lanceert speciale collectie met opbrengst voor Save the Children

18 NOV 2021

De Zweedse modeketen H&M lanceert vandaag een nieuwe collectie kinderkleding en huishoudartikelen. Van elk verkocht product uit deze nieuwe collectie gaat 10 procent naar projecten van Save the Children.

Lees meer

Klimaatconferentie COP-26: jongerendag is goed begin, maar niet voldoende

16 NOV 2021

Dit jaar was er voor het eerst een jongerendag op de klimaatconferentie COP-26 in Glasgow. Een positieve eerste stap. Maar er valt nog een hoop te verbeteren.

Lees meer

Armoede onder kinderen stijgt in Europa

12 NOV 2021
Uit de laatste cijfers van het Europese bureau voor statistiek blijkt dat armoede onder kinderen – ook in relatief rijke landen – weer gestegen is.
Lees meer

Onmisbare diensten aan Palestijnse kinderen worden belemmerd

12 NOV 2021
Het buiten de wet stellen van zes vooraanstaande Palestijnse mensenrechtenorganisaties op de bezette Westelijke Jordaanoever zal ernstige gevolgen hebben voor kinderen en hun families die onder meer gezondheidszorg en juridische ondersteuning krijgen van deze organisaties, waarschuwt Save the Children.
 
Lees meer

Libanon: Families overleven op aardappelen en rijst

11 NOV 2021
Veel kinderen in Libanon slaan door de crisis dagelijks maaltijden over, zien teams van Save the Children.
Lees meer

Kinderen mogen geen pion zijn in politiek spel aan de grens met Wit-Rusland

10 NOV 2021
Met de recente escalatie aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland – waar een grote groep migranten en vluchtelingen, waaronder kinderen, vastzitten in geïmproviseerde kampen doet Save the Children een klemmend beroep op staten om de veiligheid van deze kinderen te garanderen.
 
Lees meer