Actueel

Laatste nieuws

Modderlawine in Sierra Leone: prioriteit aan kinderen

14 AUG 2017
Tientallen kinderen zijn waarschijnlijk bedolven onder de verwoestende modderlawine die maandagochtend honderden levens heeft geëist in Sierra Leone. Woningen bij de hoofdstad Freetown raakten bedolven, waardoor gezinnen gevangen zijn geraakt in hun huizen, waarschuwt Save the Children.
Lees meer

Save the Children legt reddingsmissie op zee stil

13 AUG 2017
De reddingsmissie van Save the Children op de Middellandse Zee heeft het leven van duizenden kwetsbare mensen gered, die hun leven riskeerden op weg naar Europa. Onder hen honderden alleenreizende kinderen en gezinnen met baby’s.  Het is daarom met diepe wroeging dat Save the Children zich gedwongen voelt de operatie stil te leggen, vanwege de onzekerheid die recente ontwikkelingen met zich meebrengen. Het schip de Vos Hestia blijft stand-by en is klaar om uit te varen, zodra er duidelijke veiligheidsgaranties zijn.
Lees meer

Geschokt door berichten over undercoveractie op reddingsschip

06 AUG 2017
Save the Children is geschokt en bezorgd over recente berichten in de media waarin wordt gemeld dat er undercoveragenten actief waren aan boord van de Vos Hestia, ons reddingsschip op de Middellandse Zee. Als onafhankelijke en neutrale humanitaire organisatie zouden we nooit instemmen met een undercoveroperatie die wordt uitgevoerd vanuit onze programma’s of activiteiten.
Lees meer
Rik Goverde, persvoorlichter bij Save the Children<br />
070-3384448 / 06-40809709 <br />
<a href=[email protected]" />

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze emailnieuwsbrief.