Actueel

Laatste nieuws

Organisaties bieden hulp bij extreme honger in Jemen, Zuid-Soedan, Nigeria en Somalië

24 FEB 2017

Honger en droogte slaan in alle hevigheid toe in de Hoorn van Afrika, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria. Miljoenen mensen staan aan de rand van een hongersnood; ze hebben dringend schoon water, voedsel, zorg en onderdak nodig. Als er nu geen noodhulp op gang komt, zullen volgens de VN 80.000 mensen sterven.

Lees meer

Hongerdood dreigt voor miljoen kinderen in Zuid-Soedan

23 FEB 2017
Naar verwachting zijn 4,9 miljoen mensen in het hele land (bijna de helft van de totale bevolking) tussen nu en april getroffen door een zeer ernstige voedselcrisis. Onder hen zijn minstens 1 miljoen kinderen. Het cijfer zal waarschijnlijk nog oplopen tot 5,5 miljoen mensen in juli.
Lees meer

IKEA Foundation doet dringende oproep: ‘Meer geld nodig om levens te redden in Jemen’

23 FEB 2017
De IKEA Foundation luidt de noodklok voor de schrijnende situatie in Jemen. Er woedt een bloederige burgeroorlog in het land in het Midden-Oosten en vele kinderen en hun families zijn de dupe. Er is een groot tekort aan medische hulp, goede voeding en veilig onderdak. Daarom doneert de IKEA Foundation 2 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen en 500.000 euro aan Save the Children. Tevens roept de stichting anderen op om te doneren zodat er meer levens gered kunnen worden.
Lees meer
Rik Goverde, persvoorlichter bij Save the Children<br />
070-338 44 48 / 06-28 654 998 <br />
<a href=[email protected]" />

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Ontvang maandelijks onze emailnieuwsbrief.