Skip to main content
sudan

Wat doen we?

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. 

 

LEES MEER >

Onze geschiedenis

Save the Children werd bijna een eeuw geleden (1919) opgericht door Eglantyne Jebb. Zij stelde daartoe persoonlijk een handvest op waarin zij de rechten van kinderen beschreef. Dit handvest vormde later de basis voor het in 1989 aangenomen Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Dit Verdrag is ook door Nederland geratificeerd en verankerd in de statuten van Save the Children.


Inmiddels is Save the Children uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van kinderrechten, actief in meer dan 120 landen.

 

LEES MEER >

24aa62bb-f58f-40d0-aa4e-2969601eb2d3.jpg.webp

MENTALE GEZONDHEID

CH1400017-Salma

DIT DOEN WE VOOR ONDERVOEDE KINDEREN

Informatie voor werkstukken

Ben je scholier of student en zoek je informatie over Save the Children voor een spreekbeurt, werkstuk, onderzoek of scriptie? Op onze werkstukpagina vind je veel informatie over onze organisatie en het werk dat we doen in de verschillende landen.

LEES MEER >

Ladan and Sahra with their friends

Wat is er bereikt?

Dit hebben wij in 2023 gedaan

Lees meer over de resultaten

Samenwerken is essentieel

Samenwerken met bedrijven

Wij werken samen met bedrijven die net als wij geloven dat investeren in een kind, investeren in de toekomst is.

LEES MEER

Samenwerken met andere hulporganisaties

Om onze inspanningen zo effectief mogelijk te maken trekken we in veel landen samen met collega-organisaties op.

LEES MEER

Samenwerken met institutionele donoren

Wij ontvangen steun van diverse overheidsinstanties: ECHO, European Union en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
LEES MEER