Skip to main content
ch1959565_yevhenii

Channelmanager Social Media (38 uur)

Den Haag, afdeling: Fondsenwerving

Ons record ligt op een Instagram bericht met een organisch bereik van 500K accounts. Ga jij daar overheen vliegen? Weet jij hoe je in de ochtend relevante stories over het nieuws van de dag maakt, en ’s-Middags een belangrijke lobby boodschap plaatst op X? Ben jij helemaal op de hoogte van de nieuwste trends op de verschillende social kanalen, en heb je een neusje voor virale posts, dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou. Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als Channelmanager Social Media?
De functie valt binnen het Performance Marketing Team op onze Marketing afdeling. Daar proberen we ons merk te laten groeien. Onze social kanalen zijn onderdeel van onze owned media. Dat wordt jouw terrein. Je gebruikt data uit rapportages om te bepalen welke content op welk moment het beste werkt en zorgt dat je continu bezig bent met twee hoofdzaken: groei van bereik en groei van engagement. Je werkt ook team- en afdeling overstijgend samen om belangrijke media, advocacy en programma communicatie inhoudelijk af te stemmen en de juiste mensen te bereiken met de juiste boodschap via de juiste kanaal. Allemaal ter bevordering van engagement, awareness, activation voor een betere wereld voor kinderen.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor: 

 • Het monitoren en continu optimaliseren van de strategie, optimalisatie en prestatie verbetering op alle bestaande, en eventuele nieuwe SoMe platforms 

 • Rapporteren van performance van de kanalen en organisatie adviseren hoe deze te verberen

 • Ophalen, vertalen en vertellen van de boodschap van verschillende stakeholders

 • Content creatie en bewerking

 • Social listening coordineren en zelf ook toepassen op relevante thema’s en benchmarks

 • Publishing op alle platforms managen, met b.v. guidelines, KPIs, dag- en week-rooster en platform-rooster

 • Je bent verantwoordelijk voor de webcare en de community management

We zijn een snel groeiend, jong team met grote ambities. Onze activiteiten maken écht impact. Al 5 jaar is Save the Children de snelst groeiende NGO van Nederland, en samen met jou willen we dit minstens de komende 5 jaar nog steeds zijn. Er is veel ruimte voor jouw ontwikkeling en ideeën, dus bij ons ben je nog niet uitgegroeid.

Wie ben jij?

 • Gepassioneerd storyteller, visueel en in copy

 • Geen 9-5 mentaliteit, jij weet dat socials 24/7 aan staan!

 • Neusje voor (maatschappelijke en social media) trends

 • Pro-actief en nieuwsgierig

 • Communicatief sterk 

Wat staat er op jouw CV?

 • Opleiding: HBO werk- en denkniveau

 • Ervaring: Ervaring in de sector is een pré, maar geen vereiste. Er wordt wél een stevige kennis van social media verwacht. 

 • Vaardigheden: Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend 

 • Praktisch:  Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect. Mooier werk bestaat niet; 

 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 9 ( min. €3.341,71 en max. 4.687,27)

 • Je krijgt een NS-Business card voor je vervoer;

 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 

 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 

 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 

 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling;

 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in. 

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 160 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure: 
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. Bij voldoende geschikte sollicitaties wordt de vacature gesloten, dus reageer direct.                  

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Robert Valentijn, Teamleider Performance Marketing op 06 23 67 97 43.