Leef vandaag
Geef om morgen

Kinderen in uw testament

Hoe mooi is de gedachte om ook na uw overlijden nog van betekenis te zijn voor anderen? Door niet alleen na te laten aan uw eigen (klein)kinderen of nabestaanden, maar ook aan kinderen die onze bescherming en hulp zo hard nodig hebben. Door na te laten aan Save the Children krijgen kinderen medische zorg, goed onderwijs, bescherming en betere leefomstandigheden. Ofwel: een eerlijke kans in het leven.

Om alles naar eigen wens te kunnen regelen – van het nalaten aan familie of vrienden tot nalaten aan een goed doel – is het belangrijk een testament op te maken. Of uw bijdrage nu klein of groot is, u maakt het verschil. Laten we samenwerken aan een gezamenlijke droom: een betere wereld voor kinderen.

De mogelijkheden:

Statutaire naam

Wilt u Save the Children opnemen in uw testament? Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling' (ANBI). Er wordt dan geen erfbelasting geheven. Vermeld dan onze naam, adres en KvK nummer in uw testament, deze gegevens vindt u op onze Contact pagina.


 

Erfgenaam

U kunt Save the Children opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Save the Children ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. Met een bijdrage uit een nalatenschap kunnen kinderen wereldwijd overleven, leren en beschermd worden.

Legaat

U kunt ons ook in uw testament opnemen middels een legaat. Save the Children ontvangt dan een vast geldbedrag of een goed, zoals een huis, schilderij of meubelstuk. Het goed wordt geveild en de opbrengst is voor Save the Children.

Een Fonds op Naam

Bij een Fonds op Naam steunt u een doelstelling van Save the Children. Een Fonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden van deze vorm van nalaten.

Publiekscampagne Toegift.nl

Twee op de drie Nederlanders overwegen na te laten aan een goed doel, toch blijft het een moeilijk onderwerp om met familie en vrienden over in gesprek te gaan. De publiekscampagne toegift.nl zal u inspireren uw motieven en wensen over uw nalatenschap bespreekbaar te maken met uw dierbaren. Save the Children is een van de 89 erkende goede doelen die dit initiatief begonnen is.

Vraag 'Mijn laatste wensen dossier' aan

Om uw nalatenschap naar eigen wens te regelen - van het nalaten aan familie tot nalaten aan een goed doel - kunt u in het boekje aangeven wat uw wensen zijn. Dat geeft houvast voor wie er achterblijven.

Vraag uw eigen boekje aan

"Wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op. Graag neem ik de tijd om samen met u te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden"
 

Chris Ochtrup, relatiemanager nalatenschappen
070 - 338 44 48 / 06 - 407 99 366
[email protected]

Regel uw testament eenvoudig online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u Save the Children benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.
Ontdek hier hoe het werkt