Skip to main content
ch1683700

Geef kinderen een toekomst via uw testament

Vraag onze brochure aan

Zet de toekomst in uw testament

We hebben het best goed in Nederland, vindt u niet? Toch hebben velen van ons ook mindere tijden beleefd. U hebt misschien ook armoede gekend in uw jeugd. De een kreeg kansen, de ander niet. Wat dat betreft is ons welvaren van nu uitzonderlijk. Ook voor onze kinderen. En zeker vergeleken met kinderen elders in de wereld. Zij die het slachtoffer zijn geworden van een situatie waar zij geen invloed op hebben gehad. Voor hen zet Save the Children zich in. Door na te laten aan Save the Children geeft u ze niet alleen een morgen, maar een eerlijke kans op een mooie toekomst.

Ieder kind verdient een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

AnneMarie-Jongepier-200-200

Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk

"Denkt u erover om na om Save the Children op te nemen in uw testament? Daar zijn we blij mee. Ik neem graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek op kantoor of bij u thuis, is altijd mogelijk."

Anne-Marie Jongepier
070 - 338 44 48
[email protected]

Nalaten in 6 stappen

1-erfgenaam-beige_1

Stap 1: Erfgenaam of legataris?

Kies eerst of u uw dierbaren en/of goede doelen als (mede-) erfgenaam of als (mede-)legataris benoemt. Dit is afhankelijk van wat u wilt nalaten.

2-executeur-beige_1

Stap 2: Kiest u een executeur?

Hoewel het niet verplicht is, is het zeer verstandig een executeur in uw testament te benoemen. Deze persoon wikkelt na uw overlijden uw nalatenschap af.

3-wensen-vastleggen-beige

Stap 3: uw wensen vastleggen

Laat altijd uw wensen door een notaris vastleggen, een eigen handgeschreven verklaring ook wel codicil genoemd is namelijk niet voldoende. Het opmaken van uw testament kunt u door de notaris laten doen of online.

5-ontwerptekst-beige

Stap 4: Ontwerptekst

Na de inventarisatie van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvangt u samen met een toelichting per post of email. Neem deze goed door.

4-onderteken-beige

Stap 5: Ondertekenen

Maak een (vervolg)afspraak met de notaris om de tekst samen door te nemen. U kunt altijd wijzigingen aanbrengen. Wanneer alles naar wens is, ondertekent u het testament. Uw testament kan in de toekomst op ieder moment door u bij de notaris worden gewijzigd.

6-informeer-goededoel-beige

Stap 6: informeer ons

We vinden het fijn om het te weten, als u ons opneemt in uw testament. Dit is niet verplicht, maar zo kunnen wij u nog meer betrekken bij onze activiteiten, u bedanken of voor evenementen uitnodigen. 

Heeft u al een afspraak staan bij uw notaris? En wilt u Save the Children opnemen in uw testament? Dan zijn de volgende gegevens van belang:

Stichting Save the Children

Adres: Laan van Nieuw Oost Indië 131, 2593 BM  Den Haag

KvK nummer: 41201463

ANBI/RSIN nummer: 006861878

Tante Vrona gaf een deel van haar erfenis aan Save the Children

Vrona van Ommen-Meerhoff overleed op 92-jarige leeftijd en liet een deel van haar erfenis na aan Save the Children. Haar neef Frans Meerhoff vertelde ons over zijn bijzondere tante, die onder andere als vijftienjarig meisje in het verzet heeft gezeten en zich haar hele leven heeft ingezet voor kinderen wereldwijd.

Lees haar verhaal
AnneMarie-Jongepier-200-200

Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk

"Denkt u erover om na om Save the Children op te nemen in uw testament? Daar zijn we blij mee. Ik neem graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek op kantoor of bij u thuis, is altijd mogelijk."

Anne-Marie Jongepier
070 - 338 44 48
[email protected]