Skip to main content
compress-CH1732514-Children-playing-outside-a-floating-school-on-Tonle-Sap-lake-Cambodia-1

Geef kinderen een toekomst via uw testament

Vraag onze brochure aan

Zet de toekomst in uw testament

We hebben het best goed in Nederland, vindt u niet? Toch hebben velen van ons ook mindere tijden beleefd. U hebt misschien ook armoede gekend in uw jeugd. De een kreeg kansen, de ander niet. Wat dat betreft is ons welvaren van nu uitzonderlijk. Ook voor onze kinderen. En zeker vergeleken met kinderen elders in de wereld. Zij die het slachtoffer zijn geworden van een situatie waar zij geen invloed op hebben gehad. Voor hen zet Save the Children zich in. Door na te laten aan Save the Children geeft u ze niet alleen een morgen, maar een eerlijke kans op een mooie toekomst.

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

AnneMarie-Jongepier-200-200

Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk

"Denkt u erover om na om Save the Children op te nemen in uw testament? Daar zijn we blij mee. Ik neem graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek op kantoor of bij u thuis, is altijd mogelijk."

Anne-Marie Jongepier
070 - 338 44 48
[email protected]

Nalaten in 6 stappen

1-erfgenaam-beige_1

Stap 1: Erfgenaam of legataris?

Kies eerst of u uw dierbaren en/of goede doelen als (mede-) erfgenaam of als (mede-)legataris benoemt. Dit is afhankelijk van wat u wilt nalaten.

2-executeur-beige_1

Stap 2: Kiest u een executeur?

Hoewel het niet verplicht is, is het zeer verstandig een executeur in uw testament te benoemen. Deze persoon wikkelt na uw overlijden uw nalatenschap af.

3-wensen-vastleggen-beige

Stap 3: uw wensen vastleggen

Laat altijd uw wensen door een notaris vastleggen, een eigen handgeschreven verklaring ook wel codicil genoemd is namelijk niet voldoende. Het opmaken van uw testament kunt u door de notaris laten doen of online.

5-ontwerptekst-beige

Stap 4: Ontwerptekst

Na de inventarisatie van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvangt u samen met een toelichting per post of email. Neem deze goed door.

4-onderteken-beige

Stap 5: Ondertekenen

Maak een (vervolg)afspraak met de notaris om de tekst samen door te nemen. U kunt altijd wijzigingen aanbrengen. Wanneer alles naar wens is, ondertekent u het testament. Uw testament kan in de toekomst op ieder moment door u bij de notaris worden gewijzigd.

6-informeer-goededoel-beige

Stap 6: informeer ons

We vinden het fijn om het te weten, als u ons opneemt in uw testament. Dit is niet verplicht, maar zo kunnen wij u nog meer betrekken bij onze activiteiten, u bedanken of voor evenementen uitnodigen. 

Heeft u al een afspraak staan bij uw notaris? En wilt u Save the Children opnemen in uw testament? Dan zijn de volgende gegevens van belang:

 

Stichting Save the Children

Laan van Nieuw Oost Indië 131

2593 BM  Den Haag

KvK nummer: 41201463

ANBI/RSIN nummer: 006861878

 

Hans en Ger hebben Save the Children in hun testament opgenomen

Ruim 50 jaar zijn ze al samen en in al die jaren reisden ze de hele wereld over. Hans: ‘In veel landen waar we zijn geweest is zo ontzettend veel armoede. Voor ons is het nu tijd om iets terug te doen; zeker voor al die kinderen. Daarom staat Save the Children sinds kort als belangrijkste erfgenaam in ons testament.’

Lees hun verhaal

Tante Vrona gaf een deel van haar erfenis aan Save the Children

Vrona van Ommen-Meerhoff overleed op 92-jarige leeftijd en liet een deel van haar erfenis na aan Save the Children. Haar neef Frans Meerhoff vertelde ons over zijn bijzondere tante, die onder andere als vijftienjarig meisje in het verzet heeft gezeten en zich haar hele leven heeft ingezet voor kinderen wereldwijd.

Lees haar verhaal

Een testament maken via NuNotoriaat

Save the Children heeft een samenwerking met NuNotariaat

Hoe werkt het:
Bij NuNotariaat stelt u aan de hand van online vragen uw testament in concept op. Dat doet u wanneer het u het beste uitkomt, in uw eigen tempo. Bij vragen kunt u altijd bellen of mailen. U ondertekent het testament bij 1 van de ruim 50 aangesloten notariskantoren, verspreid over het hele land. Dit is tot de helft goedkoper dan de ‘standaardgang’ naar de notaris.

Een testament voor uzelf kost 250 euro, tegenover het gemiddelde van 500 euro. Bovendien hoeft u maar 1 keer langs te gaan, in de plaats van 2 keer. Aan mensen met specialistische wensen geven we het advies om de voorbereiding niet online te doen maar samen met de notaris. Bijvoorbeeld in een bijzondere familiesituatie of vanwege een groot vermogen. Dat vraagt om maatwerk en kan niet online.

Notaris is verantwoordelijk
Alle geregistreerde notarissen met wie NuNotariaat samenwerkt, controleren de testamenten en keuren ze goed. Een notaris is namelijk altijd verantwoordelijk voor de inhoud. NuNotariaat slaat geen testamenten op. De klant ontvangt een gewaarmerkte kopie en de notaris bewaart het origineel. 

LEES MEER>

AnneMarie-Jongepier-200-200

Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk

"Denkt u erover om na om Save the Children op te nemen in uw testament? Daar zijn we blij mee. Ik neem graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek op kantoor of bij u thuis, is altijd mogelijk."

Anne-Marie Jongepier
070 - 338 44 48
[email protected]