Schenken met
belastingvoordeel

Zo help je meer kinderen voor hetzelfde geld

Steun ons voor een langere periode en ontvang een deel van het gedoneerde bedrag weer terug van de Belastingdienst. Je kan er voor kiezen om ook dát deel te doneren, dan help je nóg meer kinderen, terwijl je hetzelfde betaalt. 

Bereken je voordeel met de rekentool onderaan de pagina

Eenvoudig geregeld
Via een schenkingsovereenkomst kan je ons meer schenken voor hetzelfde bedrag, het is eenvoudig geregeld met een schenkingsovereenkomst.

  1. Bepaal welk bedrag je jaarlijks belastingvrij wilt schenken. Wat je daadwerkelijk betaalt, is afhankelijk van de belastingschijf waarin je inkomen valt. Wil je weten hoeveel de belastingdienst kan meebetalen aan je gift? Bereken je belastingvoordeel met onze rekentool onder aan deze pagina.
  2. Bepaal voor hoelang je wil schenken en wanneer je de overeenkomst in wilt laten gaan. Houd er rekening mee dat je ieder jaar een vast bedrag betaalt, vanaf het kalenderjaar waarin de overeenkomst begint.
  3. Stuur de ingevulde en ondertekende overeenkomst naar Save the Children Nederland, t.a.v. Donateursservice, Antwoordnummer 10672, 2501 WB, Den Haag (een postzegel is niet nodig). Wij vullen de overige gegevens in en sturen je een getekend formulier retour.
  4. Bewaar de overeenkomst en het transactienummer goed. Hiermee kun je aantonen dat je deze schenking mag aftrekken van je inkomen.

Maak meer impact

Wanneer je voor langere tijd aan ons schenkt, kun je daar op twee manieren voordeel van hebben:

  1. Je schenkt een bedrag en trekt dit af van de belasting
  2. Of je schenkt je belastingvoordeel mee; je bent dan netto hetzelfde bedrag kwijt maar Save the Children ontvangt een grotere donatie
Het maakt niet uit of je het bedrag in een keer schenkt of in maandelijkse termijnen. Vergeet niet bij je betaling(en) het transactienummer van de overeenkomst te vermelden. Bereken met onderstaande rekentool wat het belastingvoordeel betekent voor uw gift.
 

Bereken je voordeel met de handige rekentool:

'Vraag ons alles over schenken met belastingvoordeel'

Benader onze collega's via 070-338 44 44 of [email protected]