Communicatieadviseur

Save the Children is op zoek naar een communicatieadviseur die kritisch is op merk, kwaliteit en inhoud.

De organisatie:
Investeren in kinderen, betekent investeren in hun ontwikkeling en de toekomst van onze samenleving. Daarom strijdt Save the Children wereldwijd voor de rechten van kinderen en doet wat nodig is om onderwijs, bescherming en medische zorg te bieden aan kinderen in nood. Met 29 lid-organisaties, actief in ruim 120 landen, is Save the Children de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. Deze lid-organisaties werven fondsen, begeleiden programma’s, geven voorlichting en lobbyen voor de borging van kinderrechten in (inter)nationaal beleid. Nederland is binnen dit netwerk een middelgrote organisatie, en heeft haar kantoor in Den Haag met 45 collega’s. Onze cultuur is informeel, snel en actiegericht en daarmee heel dynamisch. Wat er ook gebeurt, we proberen het gewoon!
 
De afdeling Communicatie bestaat uit 5 personen. De manager, een persvoorlichter, een online medewerker, een contentproducer en deze gezochte communicatieadviseur. Het doel van deze afdeling is vorm en inhoud geven aan het merk Save the Children, het vergroten van de naamsbekendheid in Nederland en het creëren van publiciteit. Je legt in deze functie direct verantwoording af aan de manager Communicatie.
 
 
Functie:
In de rol van communicatieadviseur sta je in nauw contact met de collegae van je eigen afdeling maar ook veelvuldig met die van de afdeling Fondsenwerving en Lobby & Advocacy. Zij komen met communicatievraagstukken en jij geeft antwoord. Jouw kritische blik op vraag en inhoud is dan essentieel. Je weet direct te schakelen naar de juiste boodschap, waarbij jouw kennis en ervaring vanuit doelgroep denken en resultaatgericht communiceren worden ingezet. Jij maakt elke vorm van communicatie inhoudelijk beter. Als communicatieadviseur bewaak je je eigen budget, ben je verantwoordelijk over je eigen budget en ben je scherp op de kosten. Je werkt samen met externe creatieve teams, brieft en beoordeelt concepten en draagt zelfstandig zorg voor de uitvoering daarvan. Daarbij pak je ook de productie van de benodigde materialen pak je zelfstandig op. Wij zijn echt op zoek naar iemand die een kwaliteitsbewaker is. En iemand die op mensen af durft te stappen. Een diplomatieke persoon die zich als een vis in het water voelt in de gekte van de dag maar wel de rust en het overzicht weet te bewaren. Je bent hands-on en in staat om veel dingen tegelijk aan te pakken. 
 
Jouw profiel:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en brengt minimaal 5 jaar passende ervaring mee.
 • De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die zijn/haar ervaring vanuit de bureaukant wil inzetten bij een organisatie die er toe doet
 • Een slagvaardige persoonlijkheid die de vertaling kan maken van doelgroep/vraag naar inhoud
 • Je hebt een proactieve, resultaat gedreven houding en bent creatief en vindingrijk om in te spelen op nieuwe mogelijkheden
 • Iemand die in staat is om altijd iets mooier, beter en relevanter te maken!
 • Je beschikt over een goed organisatievermogen en planningsvaardigheden
 • Je bent diplomatiek en hebt analytisch en intuïtief vermogen. Je hebt je voelsprieten op de juiste plaats
 • Een ondernemersgeest die zowel goed zelfstandig kan functioneren als in teamverband
 • Een tactische speler die goed kan schakelen met zowel Fondsenwervers, Lobbyisten en Programma Medewerkers
 • Je bent in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, enige tekstschrijfervaring is gewenst
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal
 • Je bent bereid om in de avond en in het weekend in actie te komen als de actualiteit daartoe aanleiding geeft.
Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een fulltimer maar 1 dag thuiswerken is bespreekbaar.
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag en het aanleveren van een relevante referentie.
 
Save the Children besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van kinderen overal ter wereld en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Om die reden liggen onze salarissen beneden de marktstandaard. 
 
Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel, ben je geïnteresseerd en wil je deel uitmaken van een gemotiveerd team dat het verschil wil maken? Reageer dan snel. Wij werken voor deze vacature samen met Optimum Recruitment die de selectieprocedure uitvoert. Je kan je cv met motivatie naar Marjelle Vink van Optimum Recruitment sturen via [email protected]. Voor meer informatie mag je ook altijd even bellen naar 06-15156660.