Projectmedewerker Speaking Minds (24 uur per week voor 6 maanden)

Over Save the Children
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 90 medewerkers.   

Over de functie:
De Projectmedewerker werkt tijdelijk, voor de duur van 6 maanden, op de Programma afdeling, in het Binnenlandteam. Het doel van de functie is het bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van Save the Children Nederland door middel van het ontwikkelen en implementeren van projecten tijdens de gehele programmacyclus, en het realiseren van een efficiënte en effectieve samenwerking met relevante afdelingen binnen Save the Children Nederland en met de partnerorganisaties.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
Het ontwikkelen van één of meer project(en) in samenwerking met collega’s binnen Save the Children Nederland en partnerorganisaties. Je ontwikkelt projectactiviteiten, voert deze uit en evalueert de uitkomsten ervan. 

Je zorgt ervoor dat je op de juiste wijze begeleiding biedt aan kwetsbare kinderen en jongeren en daar waar nodig is, op tijd doorverwijst naar (of inzetten van) de juiste hulp en ondersteuning. 
Je draagt bij aan de werving van fondsen en andere activiteiten nodig voor de voortzetting van de projectactiviteiten en houdt regelmatig intern en extern overleg met partners en betrokkenen over de voortgang van de project(en). 

Gezien het karakter van de functie worden de volgende specifieke eisen gesteld: 

• Relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau 
• Interesse en ervaring in het werken met (kwetsbare) kinderen en/of jongeren 
• Aantoonbare ervaring met kinder- en jongerenparticipatie en het begeleiden van groepsprocessen 
• Het hebben (dan wel ervaring hebben in het opbouwen) van relevante netwerken 
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
• Zorgvuldige werkhouding 
• Flexibiliteit 
• Goede teamplayer 

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. 

De functie is voor 24 uur per week, voor een periode van 6 maanden. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 8, (minimaal EUR 2605,- en Maximaal EUR 3521)  gebaseerd op een 38-urige werkweek. 

Informatie en solliciteren: 
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Dolf van Muijen, teamleider Binnenland
Telefoon: 070 338 44 4
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448 

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk kenbaar maken op 14 oktober 2020 door het sollicitatieformulier via deze link https://stcuk.taleo.net/careersection/ex/jobdetail.ftl?job=200005Y2&lang=nl in te vullen. Sollicitaties die op
een andere manier bij ons zijn binnengekomen, nemen we niet in behandeling. 

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature via LinkedIn