Skip to main content
00e9da5f-5959-4069-93c3-7b91baa2b7eb.png.webp

Animatie over de vlucht van een kind: "Kinderen zijn het grootste slachtoffer van oorlog"

Dinsdag 4 Juli 2023

Save the Children heeft samen met BAFTA-winnaar regisseur Jonathan Hodgson en Oekraïense illustrator Anna Ivanenko een geanimeerde film gemaakt over de vlucht van een kind, gebaseerd op het verhaal van een Oekraïens meisje. 

De animatie laat zien wat een vernietigende impact conflict kan achterlaten op een gezin. Het laat het verhaal van een jong meisje genaamd Margarita zien. Samen met haar vader, moeder, zus en broertje moet ze vluchten, nadat haar huis is gebombardeerd. 
 
De VN heeft bevestigd dat er sinds februari 2022 meer dan 24.000 burgers, inclusief 1.500 kinderen, zijn verwond of vermoord. Er sterft ten minste één kind per dag in Oekraïne. Anna Ivanenko, vertelt dat bijna al haar werk over de oorlog gaat. “Ik gebruik het om de waarheid over wat er aan de hand is in mijn land te vertellen. Kinderen zijn het grootste slachtoffer in deze oorlog. Mijn hart bloedt als ik hoor wat ze moeten meemaken.” 


Save the Imagination
Zeker 250 miljoen kinderen in conflictgebieden hebben mentale hulp nodig. Met onze campagne 'Save the Imagination' vragen wij hier aandacht voor. Wij bieden psychosociale ondersteuning zoals 1-op-1 therapie, speelgoed, begeleiding voor ouders, en veilige ruimtes waar kinderen kunnen spelen.