Skip to main content
CH1884981

Cease Fire Now!

Woensdag 8 November 2023

Samen met Melkweg & Paradiso organiseren we woensdag 15 november een benefiet voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld. 

Samen met Melkweg & Paradiso organiseren we woensdag 15 november een benefiet voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld. 

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit Israël en de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom organiseren Melkweg en Paradiso een avond om samen te komen met anderen die ook iets willen betekenen voor alle onschuldige burgerslachtoffers van deze oorlog. De gehele opbrengst zal gaan naar ons werk in Gaza. 

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.000 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig. Alle Israëlische gijzelaars die vastzitten in Gaza moeten per direct vrijgelaten worden.
 
Programma
Het programma bestaat onder meer uit live-optredens van Hang Youth, Zoë Tauran, Sef, Froukje, Joep Beving, S10 en vindt plaats in de MAX, EXPO, CINEMA en het MILK cafe van de Melkweg. De avond wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid. Zij is naast tv-presentatrice ook ambassadeur van Save the Children. Op een later moment zal het programma nog worden aangevuld met andere artiesten, sprekers en films.  

Bestel je tickets hier