Skip to main content
CH1608577-Emily-at-home-with-newborn-baby-Blessing-3-days-and-Chelsea-6-Bungoma.jpg

Chelsea is blij met haar nieuwe zusje Blessing

Donderdag 7 Juli 2022

Het was nog even spannend voor moeder Emily, uit Kenia. Ze was zwak tijdens haar zwangerschap, het bleek dat ze malaria had. Dankzij Save the Childrens ‘maternal health programme’ is de bevalling uiteindelijk goed verlopen. 
 

Emily heeft naast Blessing nog drie andere kinderen: Folan (11), Chelsea (6) en Pendo (4). Al die zwangerschappen gingen heel erg goed. Daarom dacht ze dat het deze keer ook zonder problemen zou verlopen, maar de zwangerschap was vanaf het begin zwaar. “Ik was ontzettend zwak. Een vrijwilliger vertelde mij dat ik naar deze kliniek moest komen omdat het zo slecht ging. Sindsdien heb ik geen afspraak gemist. Ik kreeg medicatie voor mijn malaria en het ging steeds beter.” 

emily

Uiteindelijk is Emily daar ook bevallen. “Mijn placenta kwam er niet uit. Ik was zeker weten overleden als ik niet in de kliniek zou zijn bevallen. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik de mogelijkheid had om naar een kliniek te gaan. Iedereen zou die keuze moeten hebben.” 

Baby-Blessing

Ook Chelsea is heel erg blij, ze vindt het leuk om zusjes te hebben. Ze speelt graag ‘vadertje moedertje’, dus een zusje erbij om mee te spelen is goed nieuws. Ze heeft al haar grote toekomstplannen voor haar zusje en zichzelf: “Ik wil graag dokter worden en ik hoop dat mijn zusje piloot wordt.”

Emily is erg trots op haar kinderen. “Ze zijn slim en creatief. Mijn dochtertje Blessing zal een zegen zijn voor ons gezin.” 

Chelsea-en-zusje

Het programma
Het programma moedigt moeders aan gebruik te maken van zorg. Dit wordt gedaan door zwangere vrouwen te identificeren en door te verwijzen naar diensten (prenatale zorg, zorg bij de bevalling en postnatale zorg). Het omvat ook huisbezoeken en counselingsessies voor zwangere vrouwen en vrouwen na hun bevalling, het opzetten van forums voor alleen mannen om hen te helpen hun echtgenoten te ondersteunen, het rekruteren van geboortegezellen en het vinden en opleiden van gezondheidsvrijwilligers, die ervoor zorgen dat vrouwen tijdens hun zwangerschap en bevalling naar het ziekenhuis gaan om de medische zorg te krijgen die ze nodig hebben.