Skip to main content
e64663fb-3599-4daa-82f5-1aed4731a1b4.jpg.webp

Daria (12) ging mee op een zomerkamp voor kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht 

Woensdag 31 Augustus 2022

Save the Children steunt een zomerkamp in Polen voor kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht.

Het kamp heeft een programma samengesteld, dat gericht is op het verbeteren van de mentale gezondheid en het welzijn van deze kinderen. Denk hierbij aan sporten, knutselen, ontspanningssessies en excursies. Daarnaast geven diverse psychologen sessies om kinderen te helpen omgaan met het trauma van de oorlog en ontheemding. Aan het kamp doen ook Poolse kinderen mee. Dit helpt de gevluchte kinderen bij het maken van nieuwe vrienden in hun gemeenschap en het leren van de Poolse taal.  

CH1713780-Daria-12-painting-in-a-session-at-the-Summer-Camp.jpg%3Fext%3D.jpg.webp


 

Daria (12) is een van de kinderen die mee is op het zomerkamp. Ze vluchtte samen met haar moeder uit Oekraïne naar Polen. Daar woonden ze een aantal maanden bij een Pools gezin, maar inmiddels hebben ze een eigen appartement. Daria geniet volop het kamp en heeft zelfs al nieuwe vriendschappen gesloten. Ze haalt veel plezier uit het volleyballen en dansen, waar ze vroeger - toen ze nog in Oekraïne woonde - ook lessen in volgde.  

 Daria: "Dankzij mijn deelname aan het kamp heb ik nieuwe vrienden gemaakt, meer tijd besteed aan het communiceren met anderen en meer Pools gesproken met Poolse kinderen. Ik wil jullie bedanken dat ik deze kans heb gekregen.”