Skip to main content
969963c7-e5a4-4a45-8638-a865daf7c5b8.png.webp

Een jaar na de overstromingen in Pakistan

Woensdag 30 Augustus 2023

Een jaar geleden stond een derde van Pakistan onder water. Het land had nog nooit zulke erge overstromingen gezien. Save the Children is er voor de slachtoffers, die nog steeds met angsten kampen. 

De achtjarige Ahmed werd door zijn vader en oom gered, toen er een muur op hem viel. “Nu ben ik bang om in de buurt van gebouwen te komen. Ik ben bang dat er nog een keer zoiets gebeurt.” Save the Children biedt mentale steun aan de kinderen, zoals Ahmed, die zijn getroffen door de ramp. In kindvriendelijke ruimtes, leren ze hoe ze hun emoties op een gezonde manier kunnen verwerken. Daarnaast hebben we geholpen met tijdelijke opvangplekken, leercentra en noodhulppakketten. 
 
Lobby
Het land is nog steeds aan het opbouwen. Daarom roepen wij internationale donoren op om geld te geven, zodat het land weer kan herstellen. Daarnaast lobbyen we ook voor het klimaat. Zelfs vóór de verwoestende overstromingen van vorig jaar werd het land door de Global Climate Risk Index gerangschikt als het op zeven na meest kwetsbare land ter wereld voor klimaatverandering – terwijl het minder dan 1% van de totale mondiale CO2-uitstoot ter wereld voor zijn rekening nam.
 
Tijdens de COP28 moet de internationale gemeenschap gedurfde toezeggingen doen om landen als Pakistan te steunen voor de klimaatgerelateerde verliezen en schade die zij hebben geleden en zullen blijven lijden. Kinderrechten moeten in de aanpak centraal staan.