Skip to main content
2930b97c-00fd-46ac-9d47-516194d44527.png.webp

Hadeel leert hoe ze haar eigen modebedrijf kan opzetten

Zaterdag 12 Augustus 2023

De achttienjarige Hadeel heeft altijd al van fashion gehouden. Door de cursussen van Save the Children leerde ze netwerken, klantbeheer en effectieve communicatie, waardoor ze haar eigen bedrijf kan starten.

"Van jongs af aan toverde ik de sjaals van mijn moeder om tot iets nieuws. Alles inspireert me om een nieuw ontwerp te maken. Door naar de zee, gebouwen of de gezichten van mensen te kijken, krijg ik meer ideeën voor modeontwerpen. Ik vocht tegen de sociale verwachtingen en ik heb volgehouden omdat dit mijn kinderdroom was."
 
De cursussen 
In 2023 kwam Hadeel bij de cursussen van Save the Children in Khalde, Libanon, terecht. Ze was geïnspireerd door het succes van een vriend, die na het volgen van enkele cursussen een baan in de boekhouding kon bemachtigen. Hadeel schreef zich meteen in voor de aangeboden cursussen.
 
"Ik leerde hoe ik door uitdagende situaties moest navigeren en kreeg vertrouwen in zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Ik leerde ook netwerken en omgaan met klanten. Dat is cruciaal geweest om mezelf als een succesvolle ontwerper neer te zetten,” legt Hadeel enthousiast uit. Daarnaast leerde ze Engels, budgetteren, Excel en het maken van een aantrekkelijk CV. 
 
Van student naar ondernemer
Na de cursussen kon Hadeel meedoen met het ondernemerschaps- en beroepsprogramma van Save the Children. Daar leert ze hoe ze haar eigen modebedrijf kan starten. Hadeel heeft er heel veel zin in. 

CH1850055-WORLD-YOUTH-SKILLS-DAY-EMPOWERING-YOUTH-THROUGH-SKILLS-HADEEL-S-INSPIRING-JOURNEY

Het verhaal van Hadeel is een voorbeeld van de transformerende kracht van passie, onderwijs en persoonlijke ondersteuning. Terwijl ze blijft groeien in haar carrière als modeontwerper, dient Hadeel als inspiratie voor talloze jonge individuen, wat bewijst dat dromen met de juiste kansen en ondersteuning werkelijkheid kunnen worden. 
 
Youth Event
Op de Internationale Dag voor de Jeugd vieren we de prestaties van jongeren zoals Hadeel. 7 september organiseren wij een Youth Empowerment event, waarin jongeren van over de hele wereld spreken over verschillende maatschappelijke thema’s. 
 
Het is verplicht om je aan te melden voor het evenement. Bij interesse kan je Steven Lanting mailen via [email protected].