Skip to main content
e71dfb39-c9dd-4efe-a556-4769dc2f6942.jpg.webp

"Ik denk niet meer aan alle slechte dingen als ik met mijn vrienden ben"

Donderdag 21 Juli 2022

Vriendschap is een van de belangrijkste dingen in het leven. Marcel en God’s Gift zijn allebei gevlucht uit Cameroon en wonen nu samen in een vluchtelingenkamp in Nigeria. Ze hebben heel veel aan elkaars vriendschap.
 

Ze zitten samen in de schaduw van een boom, terwijl ze vertellen wat ze later willen worden. “Als het later niet zou lukken om een baan te vinden, kunnen we elkaar altijd daarbij helpen. Ik wil een dokter worden. Marcel wil dat ook.” 
 
“God’s Gift is mijn beste vriend”, vertelt Marcel. “We doen heel veel samen.” Zo voelt God’s Gift dat ook: “Ik houd heel veel van Marcel. Als we samen zijn leren we om te lezen. Soms halen we samen water.” 

Naamloos-1_1

De vriendschap geneest diepe wonden. De jongens zijn allebei gevlucht uit Cameroon en wonen nu in een vluchtelingenkamp in Nigeria. Het was erg traumatisch voor hen. “Het begon toen we sliepen,” vertelt God’s Gift. “Ze hebben mijn vader vermoord. Ze schoten op allemaal mensen en iedereen was aan het gillen. We moesten echt weg.” 
 
De vriendschap helpt hen om deze gebeurtenissen te verwerken. “Het maakt me blij als ik met vrienden ben,” zegt Marcel. “Dan denk ik niet aan al die slechte dingen die mij bang en verdrietig maken.” 
 
Save the Children heeft deze jongens hulp geboden door ze in te schrijven bij een basisschool, met door ons getrainde leraren. Deze leraren zijn erg te spreken over de jongens. Volgens hen zijn ze slim en gemotiveerd.
 
Als ze zo samen onder de boom zitten te praten over hun gezamenlijke toekomst, vertelt God’s Gift dat ze altijd samen zullen blijven. “Wanneer we groot zijn, wil ik samen met Marcel een huis bouwen en met onze ouders daar wonen.”