Skip to main content
f0fc1576-245b-48b8-872c-2b06ad1ab22c.jpg.webp

Jemen: In 72 uur drie kinderen gedood

Dinsdag 5 Oktober 2021

In de afgelopen dagen vielen 56 slachtoffers, waarbij drie kinderen en acht volwassenen om het leven kwamen.

De economische ineenstorting en slecht functionerende openbare diensten zorgen voor wijdverbreide onrust. Save the Children: “Alleen al door naar te buiten te gaan, riskeren Jemenitische kinderen hun leven.” 

Zondag kwamen bij raketaanvallen twee kinderen om in de stad Marib en raakten 24 mensen, waaronder twee kinderen, gewond. Dit volgde op gevechten op vrijdag in de noordelijke stad Sa’ada, waarbij vijf burgers werden gedood en elf anderen gewond raakten. In de zuidelijke stad Aden kwamen zaterdag vier volwassenen om, waaronder een kind, en raakten zeker tien mensen gewond. 
  
Gevechten nemen toe 
De gevechten aan de frontlinies namen de afgelopen weken flink toe. De economische ineenstorting en slechte functionerende openbare diensten zorgen voor wijdverbreide onrust. Nu het conflict in Jemen zijn zevende jaar ingaat, zitten honderdduizenden mensen gevangen tussen conflicten en gewelddadige rellen. 
  
Kinderen riskeren leven 
Save the Children's Country Director voor Jemen, Xavier Joubert: “Bijna elke dag horen we over kinderen en gezinnen die verstrikt raken in de gevechten en dat vaak met de dood moeten bekopen. Alleen al door naar te buiten te gaan, riskeren Jemenitische kinderen te sterven of een letsel op te lopen. Ze komen vast te zitten tussen de veelvuldige beschietingen en bombardementen op plekken waar ze zich veilig zouden moeten voelen, zoals in huizen, scholen, ziekenhuizen en op marktplaatsen. Dit is de tragische realiteit voor miljoenen kinderen die proberen de ergste humanitaire crisis ter wereld te overleven.” 
 
Bescherm kinderen en hun families 
Save the Children roept strijdende partijen op om het internationaal humanitair recht en de internationale mensenrechtenwetgeving te respecteren en alle passende maatregelen te nemen om kinderen en hun families te beschermen tijdens het conflict.