Skip to main content
b22575a0-82ee-4d36-9916-3e9189ed1506.png.webp

Media slaan handen ineen: woensdag 15 februari actiedag Giro555

Woensdag 8 Februari 2023

Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Beeld & Geluid in Hilversum wordt die dag omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders. Dit alles met één doel natuurlijk: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is.

Programma
Radiozender NPO FunX trapt woensdag om 5.55 uur af in Beeld & Geluid en is de hele dag de nationale actiezender. ’s Avonds om 20.30 uur wordt er een gezamenlijk programma uitgezonden van NPO, RTL en Talpa Network. Het programma is te zien op NPO1 en wordt gepresenteerd door presentatoren van de verschillende omroepen.

Behalve NPO FunX, doen ook andere radiozenders mee met de actie, namelijk:QMusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en NPO-radiozenders.

Eindstand
De einduitslag van de actiedag is live te volgen bij zowel NPO, RTL als SBS6. Doneren is de dagen erna ook nog mogelijk. Het geld is onder andere dringend nodig voor onderdak, medische hulp, eten, drinken en hulpgoederen, zoals medicijnen, warme kleding en dekens.