Skip to main content
CH1651500-Sohan-9-smiles-on-his-way-to-school-in-Rajbari-District-Bangladesh.JPG

"Op school ben ik gelukkig"

Donderdag 14 Juli 2022

De negenjarige Sohan woont samen met zijn moeder en broer in een van de armste dorpen van Bangladesh. Zijn moeder, Arnima, is heel erg blij dat hij toch naar school kan. 

Vijf jaar geleden ontdekte Arnima* de programma’s van Save the Children. Ze stuurde Sohan* naar de kleuterschool van Save the Children, nu gaat hij naar de basisschool. Ze wonen in een gevaarlijke wijk. Jonge kinderen lopen het risico om in de mensenhandel terecht te komen. Daarom is het zo belangrijk dat kinderen naar school kunnen en een toekomst kunnen opbouwen. 
 
Sohan heeft het heel erg naar zijn zin op school. “Ik had het er maar zwaar mee tijdens corona. Ik voelde me verdrietig en hoopte de hele tijd dat de school weer open zou gaan. Op school ben ik gelukkig, want dan kan ik leren en met mijn vrienden spelen.” 

Sohan


Arnima vertelt dat ze een nieuwe hoop heeft gekregen door dit programma. “Vroeger durfde ik er niet van te dromen dat ik een educatie zou krijgen. Nu kan ik wel dromen voor mijn zonen. Mijn oudste zoon wil dokter worden en Sohan politieagent. Ik wil ze op alle manieren helpen om dit doel te bereiken.” 
 

Sohan-2

Save the Children 
Save the Children heeft dit gezin geholpen door educatie aan te bieden. Tijdens de lockdown gaven wij geld aan Arnima, zodat ze eten kon kopen voor haar gezin. Verder bezoekt Arnima ook opvoedklassen van Save the Children. Over deze klassen zegt Arnima dit: “ik ben mij nu veel bewuster van het belang van sparen en ik snap ook beter waarom onderwijs belangrijk is. Ik ben zekerder in het nemen van beslissingen voor mijn kinderen en hun toekomst.” 
 


*De namen van de geïnterviewden zijn voor de veiligheid veranderd