Skip to main content
27e01697-1b2a-4d12-b8e3-1b9229e9e329.jpg.webp

Reactie oplaaiend geweld in Gaza en Israël

Woensdag 12 Mei 2021

Save the Children is geschokt door de luchtaanvallen van maandag in de Gazastrook waarbij 24 mensen omkwamen, waaronder negen kinderen.

Nog eens 103 mensen raakten gewond. Er werden ook raketten gelanceerd vanuit Gaza naar het zuiden van Israël, waarbij zeven mensen gewond raakten. De aanvallen volgen na dagen van geweld in Jeruzalem, waarbij honderden gewonden vielen. Tenzij er een onmiddellijke de-escalatie plaatsvindt, vreest Save the Children dat er de komende dagen nog veel meer kinderen gewond kunnen raken of gedood kunnen worden. 
  
Save the Children’s, landendirecteur voor het bezette Palestijnse gebied, Jason Lee: “Geen enkel kind zou bang moeten zijn voor luchtaanvallen, sirenes of 's nachts wakker moeten liggen van het geluid van beschietingen. Toch is dit voor kinderen in de regio een maar al te regelmatig onderdeel van hun jeugd. Er is geen enkele rechtvaardiging voor het doden of verwonden van kinderen. Wij veroordelen het willekeurig geweld en doden van burgers, waaronder kinderen, en eisen een onmiddellijke stop. Alle partijen moeten ervoor zorgen dat kinderen niet het doelwit zijn. De Israëlische autoriteiten dienen maximale terughoudendheid te betrachten en af te zien van het gebruik van geweld tegen kinderen. Aan alle kanten moeten geweldplegers ter verantwoording worden geroepen en voor het gerecht worden gebracht.”