Skip to main content
CH1683647-Sarah-11-displaced-after-cyclone-Ana-and-floods-Malawi.jpg

Sarah wil mensen bewust maken van klimaatverandering

Donderdag 1 September 2022

In januari schrok de elfjarige Sarah wakker van de cycloon die door haar huis raasde. Nu woont ze al zes maanden in een vluchtelingenkamp en kijkt ze met verdriet terug op die nacht. 

“Ik kan mij herinneren dat er heel veel mensen gewond raakten,” vertelt Sarah. “De vlucht was heel erg moeilijk. We moesten ’s nachts over het water op zoek naar een droge plek.”
 
De familie kon ontsnappen door een uitgeholde boom als kano te gebruiken. Uiteindelijk kwamen ze bij een leeg gebouw aan, waar ze samen met buren overnachtten. Ze hadden helemaal niks meer. Deze nacht was traumatisch voor Sarah. “Ik zou willen dat mijn huis wordt herbouwd, zodat ik weer terug kan naar mijn oude leven. Ik mis mijn vrienden en de bloemen die achter mijn huis stonden.” 

Sarah

Save the Children bood psychologische ondersteuning om met deze gevoelens om te gaan. Sarah spreekt met een psycholoog over haar angsten rondom stormen en regen. 

Sarah-STC

Sarah is zich ervan bewust dat de cycloon door klimaatverandering kwam. Ze probeert andere mensen door middel van liedjes gedichten hier ook bewust van te maken. “De wereld wordt troosteloos. Alle bomen worden gekapt, terwijl we juist veel bomen moeten planten.” 

Sarah-3

Save the Children in Malawi 
Save the Children biedt psychologische ondersteuning en we hebben ook een mobiele gezondheidskliniek opgezet, die iedereen kan gebruiken voor controles, vaccinaties en andere medische behoeften.