Skip to main content
f90a5a51-4219-4c3e-abd8-39db4c49e2be.png.webp

Scholen en ziekenhuizen mogen geen doelwit zijn!

Woensdag 18 Oktober 2023

Onze reactie op de bombardementen op een school en ziekenhuis in Gaza gisteren. 

Wij zijn ontzet over een aanval op een school en een ziekenhuis in Gaza vandaag, die naar verluidt honderden burgers het leven heeft gekost en wij roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren om de levens van kinderen te beschermen.
 
Een ziekenhuis in het centrum van Gaza Stad werd vannacht aangevallen. De eerste schattingen geven aan dat er ten minste 500 doden zijn gevallen en dat dit aantal naar verwachting zal toenemen.
 
Minstens zes mensen werden vanmiddag gedood toen een UNRWA-school werd getroffen in het vluchtelingenkamp al-Maghazi, in het centrum van Gaza.
 
Jason Lee, onze landendirecteur in de bezette Palestijnse gebieden:
 "Onze ergste angsten worden waarheid. We zien dat scholen en ziekenhuizen - plaatsen van veiligheid en toevluchtsoord - het doelwit worden. Civiele infrastructuur zoals ziekenhuizen en scholen moeten te allen tijde worden beschermd. Aanvallen op civiele infrastructuur, waaronder scholen en ziekenhuizen waar kinderen hun toevlucht zoeken, zijn gewetenloos. Deze oorlog tast de menselijkheid aan en loopt uit de hand."

Save the Children veroordeelt deze aanvallen in de sterkst mogelijke bewoordingen en roept op tot het eerbiedigen van het internationaal humanitair recht en de bescherming van burgers en burgerinfrastructuur tegen aanvallen. Er moet een staakt-het-vuren worden overeengekomen om kinderlevens te redden. Zonder een einde aan de gevechten - zonder een staakt-het-vuren - staan honderdduizenden kinderlevens op het spel.