Skip to main content
IMG-16971.jpg

TeamUp sessies voor Oekraïense kinderen op landelijke herdenkingsbijeenkomst Oekraïne

Woensdag 22 Februari 2023

Vrijdag 24 februari a.s. vindt in de Jaarbeurs Utrecht de landelijke herdenkingsbijeenkomst ‘Remember Together’ plaats, waarin wordt stilgestaan bij 1 jaar oorlog in Oekraïne.

Vluchtelingen uit Oekraïne en Nederlanders die in welke vorm dan ook steun gaven, kunnen elkaar ontmoeten. President Zelensky en premier Rutte zijn aanwezig via videoboodschappen. Save the Children, UNICEF Nederland en War Child laten zien hoe kinderen wordt geleerd om te gaan met hun emoties. 
 
Meer dan 1,5 miljoen kinderen in Oekraïne hebben last van mentale problemen, aldus UNICEF vandaag in het nieuws. Om te laten zien hoe kinderen die gevlucht zijn leren omgaan met hun emoties, organiseren Save the Children, UNICEF Nederland en War Child TeamUp sessies voor de aanwezige kinderen in Utrecht. Dat zijn spel- en bewegingsactiviteiten die psychosociale steun bieden aan kinderen getroffen door conflict en migratie. TeamUp is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar en is een gezamenlijk initiatief van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. 

TeamUp wordt zowel in Nederland uitgevoerd, in opvanglocaties en locaties voor nieuwkomersonderwijs, als ook in Oekraïne en omringende landen.
 
Walk of Hope
Was u betrokken als hulpverlener, vrijwilliger, lid van gastgezin, ambtenaar, zorgverlener of leraar en wilt u aanwezig zijn? De organisatie van Remember Together heet u van harte welkom. Van Utrecht Centraal naar het Oekraïne crisiscentrum in hal 5 is er een wandeling “Walk of Hope” uitgezet die u kunt lopen. Deze route is het afgelopen jaar door meer dan 10.000 vluchtelingen afgelegd. In Jaarbeurs hal 1 in Utrecht is er een programma vanaf 11.00 uur en eindigt met een plenaire bijeenkomst van 15.00 uur tot 16.00 uur. De deuren gaan om 10.00 uur open.
 
De Oekraïense gemeenschap wil deze dag heel graag samen beleven met betrokken Nederlanders die het afgelopen jaar hun bijgestaan hebben. We zijn sterk en moedig als we samen zijn!
 
Bestel hier uw kaartjes